Huonoimmat laihdutuskeinot x5 – älä kokeile näitä!

Laihduttaminen ja terveyden tavoittelu tuntuu kiinnostavan ihmisiä vuodesta toiseen. Valitettavasti monet dieettiohjeet ja laihdutuskeinot ovat todella huonoja – huonoimmat dieetit voivat olla jopa vaarallisia. Vaikka ihmiset tuntuvat nykyään olevan valveutuneempia ruokavalion, laihduttamisen ja hyvinvoinnin suhteen, osa kokeilee edelleen erilaisia höpöhöpö-laihdutuskeinoja. Ajattelin jakaa tässä postauksessa omasta mielestäni huonoimmat dieetit ja laihdutuskeinot, jotta ihmiset osaisivat välttää näitä jatkossa! Mitään pumpulin tai nenäliinojen syömisdieettejä en tähän listannut, vaikka ne ovat vielä järjettömämpiä. Niitä tuskin kukaan aikookaan testata – ainakin toivon niin. 😀

Minusta on surullista – ja tavallaan myös hieman koomista, että ihmiset luulevat laihtuvansa mitä ihmeellisimmillä keinoilla. Oikotietä onneen ei ole ja vaikka saisit painoa pudotettua jollain kaalikeittodieetillä, nuo kilot tuskin pysyvät poissa.

Ainoa pysyvä keino laihtua on yksinkertaisesti on kuluttaa enemmän kuin syö. Usein näiden dieettien yhteydessä mainitaan ”tämä dieetti voi olla hyvä startti elämänmuutokseen tai pysyvään painonhallintaan!”. Jep, voihan se olla. Paljon todennäköisempää kuitenkin on, että olet helvetillisen nälkäinen kitudieetin jälkeen ja syöt tiputtamasi kilot takaisin korkojen kera. En siis suosittelisi seuraavia keinoja – edes lyhytaikaisesti. huonoimmat dieetit

Huonoimmat dieetit x5!

1. Kaalikeittodieetti

Tämän kaikki varmaan jo tietävätkin. Kaalikeittodieetti on siis viikon kestävä kuuri, jossa nimensä mukaisesti syödään kaalikeittoa päivittäin niin paljon kuin ikinä jaksaa. Lisäksi syödään vaihtelevasti pieniä määriä lihaa, kasviksia, perunaa yms.

Kyseinen dieetti kyllä varmasti poistaa nestettä ja tätä myötä myös kiloja, mutta en näe tässä paljoakaan järkeä; vaikka kyseistä dieettiä kuinka ajattelisi vain lähtölaukauksena terveellisille elintavoille, en usko sen toimivan niin hyvin käytännössä. Tällaisen viikon jälkeen ei todellakaan ole helppoa jatkaa maltillisilla miinuskaloreilla. Todennäköisesti siis syöt viikon aikana tulleen kalorivajeen pois samantien ja varmasti extraakin. Dieetin lopputulos voi siis olla täysin päinvastainen, kuin toivoit – saatat jopa lihoa.

2. Lentoemäntädieetti

Lentoemäntädieetti on viikon kuuri, joka perustuu nesteenpoistoon. Aamupalaksi syödään aina puolikas greippi + kahvia tai teetä ilman sokeria. Tämän lisäksi päivän aikana syödään myös minimalistinen lounas ja päivällinen (lihaa ja kasviksia). Ravinto koostuu siis pääosin proteiinista ja kasviksista – ei siis rasvaa tai hiilihydraatteja. Tulen nälkäiseksi pelkästä ajatuksesta!

Ajattelen tästä samoin kuin Kaalikeittodieetistä; todennäköisesti olet viikko dieetin lopettamisen jälkeen yli lähtöpainosi.

3. Vauvanruokadieetti

Dieetti, jossa syödään pelkkiä vauvan soseita?! Päivän aikana yksi ateria saa koostua muista ravinnonlähteistä. Omissa vauvajuhlissani jouduin silmät sidottuna maistelemaan vauvan ruokia ja syljin melkein kaiken pois. En siis todellakaan ikinä kokeilisi tätä.

Dieetti perustuu tietystikin siihen, että vauvan ruoat sisältävät vähemmän energiaa – niissä kun on aika paljon vettä. Tai sitten vauvan ruoat maistuvat niin karsealle ja tämän takia annoskoot kutistuvat. Omasta mielestäni olisi paljon yksinkertaisempaa vain syödä vähemmän tavallista ruokaa.

huonoimmat dieetit

4. Sauna belt

Tarvitseeko tätä edes perustella? Jos joku ei nyt tiedä mistä on kysymys, niin avataanpa hieman: Sauna belt on siis vyö, joka puetaan päälle. Sitten mennään saunaan istumaan ja katsotaan kun läskit sulavat silmissä! En nyt ihan tarkalleen muista, mitä kaikkea mainoksessa luvattiin. Muistaakseni laitteen teho perustui siihen, että hikoilet saunassa rasvan pois. Hei haloo..jokainen varmaan tajuaa, ettei tuo pidä paikkansa ja koko tuote on kusetusta.

Jos joku on laihtunut kyseisellä tuotteella, let me know! Parasta on kun näitä mainostetaan yhdessä ravinto-oppaan kanssa ja samalla kehotetaan noudattamaan terveellistä ruokavaliota ja harrastamaan liikuntaa. Niin kumpi siinä on se laihduttava osuus; Sauna belt vai terveellinen ruoka ja liikunta? 😀

5. Ateriankorvikkeet

Syö patukoita ja laihdut! Kaikenlaisia ateriankorvikkeita on tarjolla mielin määrin. Se mikä näissä ihmetyttää eniten on se, että ne sisältävät usein runsaasti sokeria. Ymmärrän että välipalapatukan on tarkoitus maistua hyvältä, mutta jos ideana on laihduttaminen, miksi lisätä sokeria tuotteisiin? Eikä se ole terveellistä muutenkaan.

Ateriankorvikkeet voivat olla ihan jees toisinaan, mutta koko ruokavaliota niille ei kannata perustaa. Ravinto jää auttamatta yksipuoliseksi jos pelkillä patukoilla ja pirtelöillä elää. Tuotteet ovat myös aika prosessoituja – en siis näe niitä edes terveellisinä.

Tämä dieetti perustuu taas kerran sille, että syödään alle kulutuksen. En kuitenkaan usko patukoiden ja pirtelöiden pitävän kovin hyvin nälkää. Parempiin tuloksiin pääsisi varmasti syömällä tavallista prosessoimatonta ruokaa hieman alle kulutuksen.

Mitkä ovat omasta mielestäsi huonoimmat dieetit tai laihdutuskeinot?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Kiihdytä aineenvaihduntaa x8 Vähennä treeniä ja kiinteydy! Lenkille suoraan synnytyssairaalasta Selluliittia pyllyssä 5 syytä olla tavoittelematta rasvatonta kroppaa Paljon päivässä voi lihoa? Pakkomielle liikunnasta Kehon muodonmuutos; ennen ja jälkeen kuvat!

Taru

12 vastausta artikkeliin “Huonoimmat laihdutuskeinot x5 – älä kokeile näitä!”

 1. Itellä oli teininä aina joulusin suklaadieetti. En siis tavoitellut laihtumista, vaan olin niin nirso, etten syönyt muuta. Paino tipahti pari kiloo, toki tuli takaisin heti joulun jälkeen. Sinänsä hauska tapa, muttei kovin kestävä, ja pidemmän päälle todella epäterveellinen 😂

  • Hahha.:D Itselläni oli joskus sama homma! Mikään muu ei ennen maistunut jouluisin kuin suklaa. 😀

 2. Ateriankorvikedieettien tarkoitus on käsittääkseni päästä ketoosiin, jolloin näläntunne katoaa. Mutta joo, yhtä lailla samaa mieltä kanssasi näistä kaikista!

 3. Huikee postaus ja ihana blogi siulla muutenkin, laitab tän ehdottomasti seurantaan :).

  Mie en ymmärrä laihduttamista syömättömyydellä. Ite oon ollut FitFarmin valmennuksessa aiemmin ja tällä hetkellä myös ja tiedän todellakin, että tuloksia tulee, kun muistaa syödä ja syö oikeita ruokia! Huvittaa aina, kun kaikki sanovat, että laihdun, kun syön vaan aamupalan ja yhen toisen ruuan..

  Jos haluut käydä katsomassa miun projektia, tässä linkki: http://eemmaot.blogspot.fi

 4. vaahterasiirappidietti, kananmuna-valkoviinidietti, syö vain suklaata(koska siihen kyllästyy niin lopulta ei jaksa sitä syödä, ken uskoo?)näkkileipädietti(näyttelijä mikko kivinen)ja ananaskapselit(pillerit humpuukkia!)kaalikeitto on kyllä klassikko ja itse teininä kokeilin mutta ei kiitos enää. onneksi se on tyrmätty epäkelvolliseksi. kuka näitä pikadiettejä harrastaa enää? en ymmärrä. mitä itse olet kokeilut?

  • Kiva kun kommentoit! Nykyään varmaan näitä kokeillaan luojan kiitos vähemmän. 🙂 Itse en ole koskaan laihduttanut, en siis ole testannut näitä. 🙂 Moni tuttu on näitä kuitenkin aikoinaan testannut, eikä mikään ole toiminut.

 5. Yök mulle tuli oikeen paha olo ku mietin tota kaalikeittodieettiä.. Ei sillä kaalikeitto on hyvää mut rajansa kaikella!
  Mä oon joskus lukenut jostain, et ihminen joka syö paljon kaalia alkaa haista pahalta :DDD

  Mä kokeilin kerran jotain dieettiä jossa oli ihan minimaaliset annokset ja siedin sitä ehkä 3 päivää, kunnes mulla oli niin kamala nälkä et hain pizzan ja se dieetti loppu sitten siihen. Nälässä ollessa mieli on kyllä niin heikko et ei sellaset kitudieetit toimi!

  • Kiva kun kommentoit! Veikkaan että tuolla haisevuudella viitataan ketoosiin? 😀

   • Joo vois olla siitä kyse, mä mietin heti vaan sellasta kaalilta (lue pierulta) haisevaa ihmistä. Sellasta joka pyörryttää ympärillä olijat kun avaa suun. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta