Meidän parisuhteen salaisuus x 9

Mikä on pitkän ja hyvän parisuhteen salaisuus? Se riippuu tietysti siitä, mikä on kenenkin mielestä hyvä parisuhde – ihmisillä on niin erilaiset ajatukset aiheesta. Toinen arvottaa arjen sujuvuuden korkeimmalle asteikolle, toinen luottamuksen ja kolmas kipinän säilymisen.

Mikä sitten on meidän parisuhteen salaisuus? Sen ajattelin kertoa tässä postauksessa. Sain tämän postausidean Emilian blogista.

Paperilla tämähän ei kuulosta ehkä otollisimmalta alulta; olin juuri eronnut kun tapasimme, tulin raskaaksi alle vuoden seurustelun jälkeen – ennenkuin edes asuimme yhdessä. Silti tässä ollaan, hyvin menee ja tässä kuussa menemme naimisiin.

Hyvän parisuhteen salaisuusHyvän parisuhteen salaisuusHyvän parisuhteen salaisuus

Hyvän parisuhteen salaisuus?

Huumori: Yhteinen huumori ja inside jutut ovat mielestäni tärkeitä. Arki on myös paljon hauskempaa, kun voi hölmöillä yhdessä toisen kanssa.

Ystävyys: Mielestäni hyvään parisuhteeseen kuuluu myös ystävyys – se että toisen kanssa viihtyy ja tehdään yhdessä asioita.

Pidämme parisuhdepäiviä. Yleensä n. kerran kuussa. Tuolloin teemme kahdestaan jotakin mukavaa; käymme syömässä jossain, katsomme leffaa tai soudetaan Töölönlahdella. 😀 Ei sen tarvitse mitään kovin ihmeellistä olla. 🙂

Arjen toimivuus: Meillä molemmat osallistuu arkeen ja lapsen hoitoon – arki sujuu kaikinpuolin mukavasti. Arjen sujuvuus on asia, jota ei aina tajua arvostaa. Sen tärkeyden huomaa vasta, jos se ei toimikaan. 😀

Sanomme joka päivä rakastan sua: Joku joskus sanoi, että eihän se tunnu miltään jos sitä koko ajan hokee. Itse olen eri mieltä, mielestäni saa ja pitää näyttää että rakastaa toista.

Hyvän parisuhteen salaisuus

Hyvän parisuhteen salaisuusOma aika: Kummallakin meistä on myös omat juttunsa ja koen sen hyväksi asiaksi. On virkistävää tehdä myös niitä omia juttuja ja nähdä kavereita. 🙂

Arvostus ja kunnioitus: Ilman näitä kahta minun olisi hankala nähdä suhdetta hyvänä – ihailuun, arvostukseen ja kunnioitukseen koko parisuhde perustuu omasta mielestäni.

Emme yritä muuttaa toisiamme: Tottakai saa avoimesti sanoa, jos toivoo jonkin asian muuttuvan. Silti toisen persoonaa ei kannata yrittää muuttaa. Siitä tulee ongelmia ennemmin tai myöhemmin.

Riidan ei anneta pitkittyä: Sovimme riidat nopeasti, tietysti joskus on parempi antaa tunteiden tasaantua ensin. Tarkoitan tällä sitä, ettei mennä esimerkiksi vihaisena nukkumaan tai pidetä päiväkausia mykkäkoulua. Se olisi varmasti todella raskasta ja epämiellyttävää.

Pyysin eilen illalla miestä lukemaan tämän tekstin – teen näin aina ennen kuin julkaisen postauksen, jossa puhun hänestä. Sitten kysyin, mikä on hänen mielestänsä meidän parisuhteen salaisuus. Hän vain tokaisi hölmistyneenä ”Mikä salaisuus?”, sitten minä korjasin ”No siis mikä tekee meidän parisuhteesta hyvän?”, hän vastasi heti ”No se ettei tollasia tarvitse kysellä”. 😀 Tuo oli niin tyypillinen vastaus häneltä, haha. 😀

Mikä on omasta mielestäsi hyvän parisuhteen salaisuus? Olisi kiva kuulla ajatuksiasi aiheesta. 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Turhin parisuhderiita ikinä! Kumpi on pahempaa – jättäminen vai jätetyksi tuleminen?Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?14 parasta asiaa miehessäni Onko mustasukkaisuus sairasta? Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä?Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? Kulta, haista vitt*! 8 faktaa meidän parisuhteesta! Erotaanko nykyään liian helposti?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta