Hyvästi tutti!

dsf50 (1 of 1).jpg

Olen kirjoittanut ennenkin vauvan tutinkäytöstä täällä.  Nyt hän on 10,5 kuukautta vanha. Tällä hetkellä tilanne on se, että vauvalle pitää monta kertaa yössä mennä laittamaan tuttia. Jokin aika sitten yöt menivät täydellisesti ja vauva nukkui sikeästi aamuun asti. Tutti annettiin nukkumaanmentäessä, mutta vauva ei herännyt tutin tippumiseen ja jos meinasi herätä hän sai sen unissaan laitettua itse takaisin suuhunsa. Nyt taas tilanne on mennyt aika mahdottomaksi. Vauva alkaa kitisemään pahimmillaan monta kertaa tunnin aikana tutin puuttumista. Olemme aina vähän aikaa odottaneet ennen kuin menemme laittamaan tutin suuhun, sillä joskus on käynyt niinkin että vauva hiljenee itsekseen nopeasti. Näin ei ole valitettavasti kovin usein käynyt viime aikoina.

dsf49 (1 of 1).jpg

Nyt heräilemme miehen kanssa monia kertoja yössä ja käymme vuorotellen poimimassa pudonnutta tuttia. Miesraukka käy vielä useammin kuin minä, koska en joka kerta ehdi edes heräämään vauvan itkuun. Aloimme miettimään olisiko aika luopua tutista. Vauva tuntuu vielä niin kovin pieneltä siihen, mutta luettuani yhden (!) artikkelin päätimme että nyt on aika. Artikkelissa luki että paras tutin vieroitusikä on 8-12 kk, koska imemisen tarve vähenee ja vauva ei ole ehtinyt vielä muodostaa tunnesidettä tuttiin. Toisessa artikkelissa taas luki että sopiva ikä on 2-3 vuotta. Ok, mennään tuon toisen artikkelin mukaan haluamme hyvin nukutut yöt takaisin. 😀 Tuntui haikealta laittaa tutit pois. Lopetimme hetki sitten myös tuttipullon ja siirryimme nokkamukiin. Vauva ei ollut moksiskaan asiasta, päinvastoin; aiemmin maitoa meni pullosta niin isot määrät, ettei ihmekään jos siitä tuli vatsanväänteitä. Nyt vauva on ollut hyväntuulisempi.

dsf48 (1 of 1).jpg

Veikkaamme että vähintään seuraavan viikon ajat yöt tulevat olemaan todella risaisia, mutta niin ne olivat ennenkin joten parempi tehdä vieroitus nyt. Nyt siis kun vauva herää päiväunilta, tutti otetaan pois kokonaan! Olemme jonkin aikaa jo vähentäneet tutin käyttöä ja antaneet sen ainoastaan ison harmin tullessa ja nukkuessa. Saa nähdä mitä tästä tulee. Kirjoittelen viimeistään viikon päästä miten on sujunut! Veikkaan että polvissa roikkuvat silmäpussit siirtyvät hengailemaan nilkkoihin.

Milloin ja miten te olette vieroittaneet vauvan tutista ja pullosta?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

***

Our baby is now 10,5 months old. She has eaten a pacifier since she was a newborn. Lately we’ve started to think whether it’s time to leave the pacifier. The baby has woken up many times a night, because the pacifier is dropped. We have wait if she fall asleep without the pacifier, but she hasn’t.

After reading the article, witch was encouraged to leave the pacifier when the baby is 8-12 months old, we decided to do it. I felt myself plaintive when I put the pacifiers away. The baby is so small yet! Last week we also left the baby bottles away, but the baby didn’t mind about it. Maybe this goes well also….

After one week I will tell you how this went! 🙂

When and how did you wean your baby from the baby bottle and pacifier?

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Hyvästi tutti!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta