Onko silikonit hyvä syy kieltäytyä imetyksestä?

Imetys tai imettämättä jättäminen herättävät yllättävänkin paljon tunteita. Luin muutama päivä sitten artikkelin, jossa Toisenlaiset äidit-ohjelmassa esiintynyt nainen ei halunnut imettää silikonien takia – häntä huoletti rintojen tulehtuminen ja uusi mahdollinen korjausleikkaus. Kyseinen juttu oli myös Iltapäivälehdessä ja kommenttiboksin sisältö ei tullut yllätyksenä. Moni mietti, miksi hankkia lapsia, jos ulkonäkö on tärkeämpää kuin lapsen hyvinvointi.

En ole oikein koskaan käsittänyt, miksi muiden valinnat kuohuttavat toisia niin paljon. Asiahan ei kuulu kenellekään muulle ja äiti loppupeleissä päättää imettääkö vai ei. Oli syy sitten silikonit tai synnytyksen jälkeinen masennus, lapsen kannalta se on aivan se ja sama, mikä todellinen syy on.

Imettämättä jättäminen ulkonäön takia, imetys, ulkonäkö, imettäminen, vauva, äitiys, vanhemmuus, kasvatus,Stuff about, toisenlaiset äidit

Imettämättä jättäminen voi johtua monista syistä

On lukuisia syitä olla imettämättä. Imettämättä jättäminen voi johtua edellä mainittujen lisäksi esimeriksi äidin väsymyksestä, imetyksen aiheuttamasta ahdistuksesta, imetyksen hankaluudesta tai jostain sairaudesta. Jotkut näistä syistä ovat tietysti painavampia kuin toiset – jos imetys ei millään onnistu, niin sitten se ei onnistu.

Itse imetin lastani 3 kk. Olisin imettänyt pidempäänkin, jos se olisi onnistunut. Viimeisin kuukausi oli jo aikamoista taistelua asian kanssa. Olimme molemmat tyytyväisempiä (minä ja lapsi) lopetettuani imetyksen.

Pääasia että lapsi ja äiti voivat hyvin

Onko itsekkyyttä jättää imettämättä ulkonäön takia? Mitä jos tekee ulkonäöllään uraa tai sillä on muuten vain todella iso rooli työn kannalta? Onko se julmempaa, kuin esimerkiksi jatkuva poissaoleminen lapsen luota työmatkojen takia?

Voiko lapsen hyvinvointi olla ykkönen, vaikka jättäisi imettämättä ulkonäön takia? Mitä jos ajatus ulkonäön menettämisestä ja imetyksestä ahdistaa toden teolla ja näin ollen se vaikuttaisi negatiivisesti äitiin ja sitä kautta lapseen? Kumpi päätös on silloin lapsen hyvinvoinnin miettimistä? Pitäisikö silloin vain imettää väkisin vai olla hankkimatta lapsia?

Oma kantani

Itse en jättäisi imettämättä ulkonäön takia, mutten tuomitse jos joku niin tekee. Mielestäni voi olla äitinä hyvä, vaikka tekisikin moisen päätöksen – vaikka imetys olisi terveellisempää, ei lapsi mielestäni korvikkeesta kärsi (muutenhan se olisi kielletty). Harvoin yksi tehty tai tekemättä jättäminen määrittää, onko joku hyvä vai huono vanhempi.

Ajatusmaailmaani vaikuttaa varmasti se, että olen tullut allergiseksi muiden vanhemmuuden arvostelulle. Jos lapsi on tyytyväinen ja hänestä pidetään huolta, imettämättä jättämien ei sitä pilaa.

Mitä mieltä itse olet – onko imettämättä jättäminen ok ulkonäkösyiden takia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Lapsen yksityisyys netissä Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen Teetkö elämästäsi vaikeaa? Naiset jotka vihaavat miehiä Ranskassa vauvalle syötetään sokeria, pitäisikö meidänkin? Onko lapsen pakko saada joululahjoja? Oletko kelvollinen vanhemmaksi- testi! Vuosi äitinä

Taru

4 vastausta artikkeliin “Onko silikonit hyvä syy kieltäytyä imetyksestä?”

  1. Todellakin hyvä äiti voi olla vaikkei imettäisikään syystä tai toisesta.
    Nyt kuitenkin rohkeasti ja rehellisesti sanon etten ymmärrä tuollaista päätöstä ulkonäön kannalta. Tämä ei edelleenkään tarkoita että pitäisin huonona äitinä, mutta tuota yksittäistä päätöstä en ymmärrä. Rinnat ei ole meillä naisilla ulkonäön takia ja niihin nousee maito ihan tietyistä syistä. Ollaanko liikaa vieraannuttu luonnosta?
    Noh, oma ajatukseni on aikas selkeä kuten huomata voi 😉 ❤

  2. Imetän tällä hetkellä kuudetta viikkoa (tai no pumppaan maitoa pulloon enemminkin) vaikka se ahdistaa mua kamalasti. En tykkää hommasta yhtään ja joka kerta kun pumppaan/imetän mietin samalla, että eikö tätä vois jo lopettaa. Varmaan jatkan sen takia että tiedän sen olevan parempaa ravintoa vauvalle, mutta kyllä mä pelkään niitä tuomitsevia kommenttejakin. Korvikkeessa ei mun mielestä ole mitään pahaa, itekin sillä olen kasvanut. Mä veikkaan, että jonain kauniina päivänä kun oma maidontuotanto loppuu oon varmaan todella onnellinen nainen 😀 en ymmärrä sitä hypetystä siitä ja sen takia kaikki saa tehdä oman päätöksen sen suhteen. Ihan sama mulle mistä syystä jättää imettämättä, koska se on naisen keho ja naisen päätös. Ja tohon luonnosta vieraantumiseen, niin se on todella kulunut ja huono perustelu. Ollaanko vieraannuttu luonnosta, kun mennään sairaalaan synnyttämään ja otetaan kaikki mömmöt ja jopa sektio, vaikka kyse on niinkin luonnollisesta asiasta?

    • Kiitos kommentista. Samoilla linjoilla. Ihmiset on muutenkin turhan tuomitsevia – koskaan ei voi tietää mitä toinen käy läpi. Minä ja lapsi oltiin tyytyväisempiä, kun vihdoin päätin lopettaa imetyksen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *