TÄNÄÄN NOLLATAAN!

Pakko bilettää?Tänään aiheena juomattomuuden selittely. Monella meistä on ollut elämässään kausi, jolloin juhlitaan paljon alkoholia käyttäen. Näin oli myös minulla. Nelisen vuotta sitten minusta alkoi kuitenkin tuntumaan, että tämähän ei olekaan niin usein hauskaa enää, enkä tätä joka viikonloppu tai edes kerran kuussa enää jaksa ja halua. Baarielämään kyllästyin myös samoina aikoina ja olenkin kirjoittanut siitä tekstin Baarissa on tylsää.

 

Minun mielestäni jokainen saa tehdä miten tykkää. Jos ei huvita juoda, ei tarvitse. Jos huvittaa niin sitten juo (alkoholiriippuvuuteen pitää hakea apua tottakai). Sitä en kuitenkaan ihan ymmärrä miksi juomattomuutta joutuu usein selittelemään, mutta juomista ei. Usein on itsestäänselvää että juodaan, tottakai! Sitä kuka ei juo tai lähde baariin, ihmetellään. Kysytään onko sulla aikainen herätys huomenna vai miksi ei? Oikeasti syy on usein vain se ettei halua, erittäin hyvä syy siis. Onneksi tämä kysely on kohdallani jäänyt taakse jo vuosia sitten, mutta tiedän että moni kohtaa tätä jatkuvasti.

 

Toinen, mikä minua kummeksuttaa on usein joissain työpaikoillakin vallitseva kulttuuri: ”Sitten kun tää projekti on ohi niin sitten on hillittömät bileet ja vedetään perseet!” Onko se sitten palkinto? Minusta saavutuksia saa mielellään kyllä juhlistaa, mutta ihmetyttää se miten itsestäänselvää tuntuu olevan että kaikki haluavat juhlistaa saavutuksia juomalla itsensä humalaan. Jos valtaosa porukasta haluaa näin juhlistaa niin fine,  mutta kukaan ei edes kysy mitä haluaisitte tehdä. Pidetään jotenkin itsestäänselvänä että kaikki haluavat varmasti ryypätä ja tanssia pilkkuun asti. Veikkaan että osa porukasta tekisi mielellään jotain muutakin (Tämä ei ole minun kokemukseni, mutta läheisen kyllä.)

Juomattomuuden selittely, juomattomuus, alkoholiton elämä, absolutisti, alkoholi, juhliminen, selvinpäin, Stuff about

Juomattomuuden selittely, juomattomuus, alkoholiton elämä, absolutisti, alkoholi, juhliminen, selvinpäin, Stuff about

En myöskään oikein ymmärrä: ”Tänään nollataan!!!” ilmaisua. Itse olen joskus tuota kuuluisaa nollaamista kokeillut ja voin kertoa että pää ei seuraavana aamuna tunnu kovin nollaantuneelta, heh. Jos elämä tuntuu niin rankalta että pitää usein nollata viinalla niin kannattaisiko tehdä jotain? En mitenkään pahalla sano, mutta ei se kovin hyvältä kuulosta. Onko joku teistä saanut ongelmansa viinalla ratkaistua?

Minäkin tykkään bilettää, muutaman kerran vuodessa. Siksi noin harvoin, koska minua alkaa niin hirveästi nukuttamaan siinä vaiheessa kun muut ovat lähdössä baariin. 😀 Ja seuraava päivä menee lörinäksi. Paremmin myös saan ilon irti kun harvoin käyn. Jos tykkää bilettää ei siinä mitään. Olisi vain mukavaa huomata että ihmiset keksisivät muitakin tapoja viettää aikaa yhdessä. Asioita voitaisiin juhlistaa muillakin tavoilla kuin viinin juomisella ja baariin lähtemisellä.

Juomattomuuden selittely, juomattomuus, alkoholiton elämä, absolutisti, alkoholi, juhliminen, selvinpäin, Stuff about

Loppuun kuva minusta juomassa siideriä.

Onko juomattomuuden selittely sinunkin mielestäsi turhauttavaa?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Saako äiti olla kännissä? Mitä tapahtui polttareissa – strippari vai ei? Itsetunto pohjamudissa Pylly paljaana netissä Olen käynyt terapiassa – paljastuksia x6 Ei ollut blondilla hauskempaa… Elämäni huonoimmat päätökset x 10 Pakko bilettää? Kuinka usein äiti saa bilettää?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta