Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin!

Kannattaako yrittäjyys? Miettii moni ja keksii heti liudan syitä miksi se ei kannata. Viime aikoina olen kuullut monen taivastelevan yrittäjyyden epävarmuutta, jonka vuoksi päätin kirjoittaa tästä. Vaikken virallisesti yrittäjä vielä olekaan.

Minulla on sellainen kutina, että viime vuosina yhä useampi on lähtenyt kokeilemaan siipiään yrittäjänä. Elämme työn kannalta jonkinlaista murrosvaihetta – on vihdoin oivallettu, että työstä saa nauttia ja se on erittäin suotavaakin. Pikkuhiljaa yhä useampi ymmärtää etätyön mahdollisuudet ja työntekijöiden hyvinvoinnin merkityksen. Hyvinvoivat työntekijät kun yleensä ovat tuottavampia ja tyytyväisempiä, kuin ne keiden kahvitaukoja kytätään kello kourassa. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan vielä ole ymmärtäneet työntekijöiden hyvinvoinnin merkitystä, jonka vuoksi moni päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ryhtyä yrittäjiksi.

Kannattaako yrittäjyys Kannattaako yrittäjyys Kannattaako yrittäjyys

Kannattaako yrittäjyys ollenkaan?

Mutta hetkinen? Yrittäjyyshän on kamala riski – sitten jos rahaa ei tulekaan, et saa työttömyysetuutta! Se on totta, mutta kannattaako yrittäjäksi lähteä sillä asenteella että leipäjonoon tästä joudutaan? Mielestäni parempi olisi lähteä sillä mielellä, että tästä tulee jotain hiton mahtavaa ja siistiä! Tietysti riskit kannattaa tiedostaa, mutta jos yrittäjyys on unelmasi kannattaa sitä mielestäni kokeilla. Yrittäjyys on epävarmaa, mutta niin on kuules kaikki muukin!

Vakituinen työ ja säännöllinen kuukausipalkka tuovat turvan tunnetta, sitä en kiellä. Mutta jos mietin asiaa järjellä, tajuan että tuo tunne voi olla hitusen valheellinenkin. Potkut voi nimittäin saada ihan millon tahansa, ilman että sille mahtaa yhtään mitään. Sitten olet totisesti sen työttömyyskorvauksen varassa, ennen kuin uusi työ löytyy. Välillä kyllä tuntuu, että byrokratian kiemurat ehkäisevät tuonkin tuen saamisen, olit sitten kuinka oikeutettu siihen tahansa. Ainakin kuulemani mukaan.

Kannattaako yrittäjyys

Kannattaako yrittäjyys

Elämä on täynnä vaaroja ja riskejä muutenkin

Elämä itsessään on epävarmaa. Jos lähtökohta päätöksillemme on aina pelko, onko elämässä mitään mieltä? Emmehän voisi tehdä yhtään mitään. Yritystä ei voi perustaa, koska se voi mennä pieleen ja lasta ei kannata hankkia, koska mitäs jos vanhemmuus ei olekaan kivaa eikä festareille voi lähteä, koska joku voi hyökätä sinne!

Kirjoitan tästä, koska syyllistyn pelkäämiseen itsekin ja mieheni tästä välillä muistuttelee. Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt valintoja, joita joku voisi kuvailla liian isoiksi riskeiksi. Jätin vakituisen päivätyöni ja pistin kouluni tauolle, koska halusin keskittyä muihin juttuihin. Päivääkään en ole päätöstäni katunut. Elämä on liian lyhyt epämielekkääseen arkeen.

Esimerkiksi bloggaamista pidetään aika epävarmana alana. Ihmetellään, että mitäs bloggaajat sitten tekevät kun blogeja ei enää lueta? Mielestäni kysymys on vähän sama kuin, että mitäs muusikot sitten tekevät kun musiikkia ei enää kuunnella? Tuskin tulee tapahtumaan ja sitä paitsi, turha sitä on etukäteen manailla. Sitä paitsi, mitäs me kaikki sitten tehdään kun robotit tekevät meidän työt?!

Onko tuollaisessa ihan oikeasti mitään järkeä? Aloja kuolee pois, mutta myös uusia syntyy ja ihmiset alkavat tekemään jotakin muuta. Monissa ammateissa tarvitaan aika monipuolista osaamista, jota voi sitten hyödyntää muissa jutuissa.

Keskitytään hetkeen ja toteutetaan niitä unelmia, eikä anneta pelon pilata meidän elämää! Ihanaa päivää. <3

Mitä mieltä sinä olet – kannattaako yrittäjyys?

Kuvat: Niina

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa? Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu? Vihdoin oman jutun parissa! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi paska blogi menestyy? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta