Epäilijät ja jarruttelijat – kannustuksen puute

Kuinka moni teistä on joskus valintoja tehdessään miettinyt mitä joku muu päätöksestäsi ajattelee? Entä kuinka usein olet huomannut, että joku sinulle läheinen tai ei niin läheinen-ihminen suhtautuu epäkannustavasti tai epäilevästi sinun toiveisiisi? Varmasti aika moni. Kannustuksen puute on masentavaa ja lannistavaa.

Myös minä olen kokenut edellä mainittuja. Olen kuitenkin tässä jokunen vuosi sitten päättänyt, että minä haluan itse tehdä omat päätökseni sen mukaan mitä minä haluan (tietenkin myös läheisten hyvinvoinnin huomioiminen), enkä sen mukaan miten esimerkiksi yhteiskunta haluaisi minun tekevän.

Kannustuksen puute, itsetunto, itseluottamus, unelmat, tavoitteet

Kannustuksen puute, itsetunto, itseluottamus, unelmat, tavoitteet

Itse olen välillä huomannut, että osa ihmisistä ei ymmärrä lainkaan muiden päätöksiä mikäli ne poikkeavat heidän omista valinnoista. Miksi? Me kaikki haluaisimme haaveista kertoessamme kuulla positiivista kannustamista. Tiedämme kyllä itsekin että tavoitteemme voivat olla vaikea saavuttaa ja siitä voi tulla helvetin rankkaa. Meidän ei tarvitse kuulla sitä toistuvasti muilta ihmisiltä – olemme varmasti monissa asioissa itse  kaikista kovimpia epäilemään omia kykyjämme. Kannustuksen puute voi pahimmillaan saada meidät luopumaan unelmistamme ja vaikuttaa itsetuntoon negatiivisesti.

Kannustuksen puute, itsetunto, itseluottamus, unelmat, tavoitteet

Kannustuksen puute, itsetunto, itseluottamus, unelmat, tavoitteet

Eikö olisikin mukavaa jos kertoessasi suunnitelmistasi vastapuoli toteaisikin vain ”Go for it!”. Mikäli tavoite on täysin todella ”mahdoton”, usein tiedämme sen itsekin. Miksi positiivista kannustamista kuulee niin harvoin? Miksi toisinaan ne kaikista läheisimmät ovat suurimpia epäilijöitä ja jarruttelijoita? Kyse on luultavasti pelosta. Pelätään että toinen katuu valintaansa jos emme ohjaa sitä mielestämme oikeaan suuntaan. On täysin luonnollista pelätä uusia asioita. Mutta tietynlainen pelko, jännitys ja kutkutus ovat usein merkkejä siitä, että kyse on jostain tavoittelemisen arvoisesta.

Mikäli sinä kuulut näihin ihmisiin, jotka hyvää tarkoittaessaan yrittävät ohjailla muiden tekemisiä haluamaansa suuntaan, pysähdy ja mieti mitä haluat sillä saavuttaa. Haluatko todella, että toinen ei seuraa omia tunteitaan ja järkeään ja tavoittele haluamiaan asioita? Haluatko että toinen rupeaa tavoittelemaan sitä mitä sinä haluat? Tekeekö se hänet onnelliseksi? Vastaus on usein ei. Hänet tekee onnelliseksi se, jos kannustat häntä menemään omaa polkuaan ja olet hänen tukenaan.

Kannustuksen puute, itsetunto, itseluottamus, unelmat, tavoitteet

Onko kannustuksen puute lannistanut sinua? Huomaatko itse jarruttelevasi muiden unelmia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin! Toinen lapsi vai ei?♡ Alipainon rajoilla – silti L kokoa?Synnytys ilman epiduraalia Täydellisen elämän suorittaminen ”Legginssit eivät ole housut!” Unelmat todeksi unelmakartan avulla!Milloin normaalista tuli liian laiha?Identiteettikriisi – kun ei mahdu yhteen lokeroon

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Epäilijät ja jarruttelijat – kannustuksen puute”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta