Kelvollinen äiti on loistava isä

pulkkamäessä2 (1 of 1).jpgEn tiedä olenko ainut, mutta olen ollut huomaavinani että äidin odotetaan panostavan enemmän vanhemmuuteen kuin isän. Kun äiti ruokkii lapsen ajatellaan että tietysti hän ruokkii, onhan hän lapsen äiti. Mutta kun isä ruokkii lapsen, on hän automaattisesti kerrassaan mahtava isä. Tietysti äiti vie lapset puistoon, millainen on äiti joka ei tekisi niin? Mutta kun isä vie lapset puistoon huokaillaan perään, kuinka ihana mies sinulla on ja kuinka hyvä isä. Itsestäänselvänä pidetään että äiti pitää vanhempainvapaan ja jää hoitovapaalle. Jos isä haluaa jäädä lapsen kanssa kotiin on hän sankari. Kukaan ei ihmettele jos isä menee töihin ja äiti jää kotiin. Tilanteen ollessa toisinpäin, äidiltä kysytään miten viitsit mennä töihin kun lapsi on noin pieni? Tietenkään aina se ei mene näin ja yleistän hieman tarkoituksella tässä.

 

En ole itse kohdannut tällaista näin suoraan, ehkä kenties siksi että olen alusta saakka näyttänyt sen ettei se ole mikään ihmeellinen asia jos isä hoitaa lasta vaan itsestäänselvyys. Sen sijaan vastaavia tarinoita olen kuullut muutamaan otteeseen. Vahvasti joissain ihmisissä kytee edelleen ajatus että nainen hoitaa lapset ja kodin ja mies tuo leivän pöytään. Näin kärjistettynä. Onneksi tämä ajatusmaailma on kuitenkin mielestäni vähenemään päin ja onneksi varmasti valtaosan mielestä lapsen hoito kuuluu isälle yhtä paljon kuin äidillekin. Jollei jostain syystä muuta sovita. 🙂

8 (1 of 1).jpg

leikkipuisto (1 of 1).jpgOma mieheni onkin aivan loistava isä, mutta tuikituntemattomana en uskaltaisi näin päätellä pelkästään siitä että mies kärrää lasta rattaissa. On aika mälsä ajatus että kun syötän ja leikitän lasta se on vain itsestäänselvää äitiyttä enkä ole ansainnut minkään sortin vuoden äiti tunnustusta. Hyvä isä-pisteitä sen sijaan ropisee lapsen perustarpeiden täyttämisestä. Eikä siinä, kehut ovat mukavia ja moni isä varmasti on kehut ansainnut mutta niin ansaitsevat myös äidit. Meistä äideistäkin on mukavaa joskus kuulla että olemme hyviä, vaikka olemmekin ihan tavallisia ja epätäydellisiä. Hyvä äitiys ja vanhemmuus kun ei mielestäni vaadi mitään ihmeellistä; rakastavat, tavalliset ja epätäydelliset vanhemmat kyllä riittävät.

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Lapsi mikä ihana tekosyy

Ranskassa vauvalle syötetään sokeria pitäisikö meidänkin?

Onko lapsen pakko saada joululahjoja?

***

 

Have you noticed that often mothers are expected more than dads? When mom is feeding the child, it’s obvious; of course mom do it! But when the dad feeds the child, he is absolutely fantastic dad. I don’t say people shouldn’t praise dads, but let me say it; it would be nice if people would praise more us moms also. Being a good parent doesn’t need anything special; Normal loving parents are enough.

 

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Kelvollinen äiti on loistava isä”

  1. Hyvä kirjoitus! Liian tiukassa on edelleen se ajatus, että kyllä äiti hoitaa lapset ja isä käy töissä! Ja siinäkin olet oikeassa, että kehuminen ja kannustaminen, oli kyseessä sitten isä tai äiti, on kyllä paikallaan! Ollaan kaikki vanhemmat kyllä melkoisia arjen sankareita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta