Pakko päästä kesäkuntoon

Tuntuuko minusta vain siltä, vai onko ulkonäön takia treenaaminen, kesäkunnon tavoittelu ja kaikenlainen kriiseily ulkonäöstä hieman laantunut? Tottakai kesäkunnon tavoittelijoita aina löytyy, mutta nykyisin ihmiset taitaa haluta olla hyvässä kunnossa vuoden ympäri. Itsensä arvostaminen ja tyytyväisyys lienee nykyään tavoitellumpaa kuin pelkkä täydellinen ulkonäkö ja kireä kesäkunto. Ainakin toivon niin.

Itselläni ei muistaakseni ole koskaan ollut kesäkuntoprojektia. Mieluummin viihdyn nahoissani ympäri vuoden, kuin pidän kuntokuurin vain kesää varten. Yleensä tällaiset kesää varten pidetyt kuntokuurit eivät tuota pitkäaikaisia tuloksia, varsinkaan jos ainut motivaattori on näyttää hyvältä bikineissä. Tietenkin tämä voi olla yksi motivaattoreista, mutta pidempiaikaisen tuloksen saavuttamiseen tarvitaan muutakin. Sivusin tätä samaa aihetta tekstissäni Mitä vaaditaan pysyvään elämäntapamuutokseen?

Kesäkunto

KesäkuntoItse suosittelen syömään terveellisesti ja liikkumaan ympäri vuoden, jottei tarvitse aina kesää kohti kiristellä syömisissä ja lisätä verenmaku suussa treenejä yms. mitä se haluttu kesäkunto vaatiikaan. Huomaan kyllä itsekin, että kesällä houkuttelee enemmän juoksulenkit, vaikka talvella niitä ei tullut tehtyä ollenkaan. Liikunnan lisäämisen täytyy kuitenkin mielestäni tapahtua omasta tahdosta.

Koski kesäkuntoprojekti ulkonäköä tai fyysistä tavoitetta, elämästä ja kesästä kannattaa silti nauttia. Kuntoon liittyviä tavoitteita saa olla, mutta mielestäni sen takia, että itse sitä haluaa oikeasti, eikä jonkun ulkopuolisen syyn takia. Jos syy on pelkästään se, ettei muutoin voi näyttäytyä kesällä bikineissä, kannattaa harkita uudestaan. Voihan tietty olla, että kesäkuntoprojekti tuokin vain hyvää oloa ja jaksamista, mikä on loistava juttu. Mutta mikäli se tuntuu ikävältä velvollisuudelta tai pakolta, ei sitä mielestäni kannata tehdä. Hyvän kunnon tavoittelu ja ylläpitäminen on jatkuvaa tasapainoilua, mutta mielestäni sen tarkoitus on tuottaa hyvää oloa, eikä päinvastoin.

Pointtini on; panosta terveyteesi ja hyvinvointiisi, vuodenajasta riippumatta<3 Kesäkunto – tai oikeastaan vuoden ympäri kunto, tulee siinä sivussa!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Oot säälittävä anorektikkoVähennä treeniä ja kiinteydy!Kiihdytä aineenvaihduntaa x8Laihaläski on jeesJalat muusiksi 20 minuutissaLisää liikuntaa x6 Kroppa raskauden jälkeenTreeni joka meni päin persettä

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta