Kesäkuntoon…onks pakko?

Kesä lähestyy! Nyt kaikki kesäkuntoon! Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset kesäkuntoprojekteista. Ymmärrän että joillain se tuleva kesä ja vähenevät vaatteet voivat olla se viimeinen potku elämäntapamuutokseen ja mikäs siinä. Jokaista meistä motivoi eri asiat ja joku voi saada sen motivaattorin tulevista rantakeleistä.

Sen sijaan sitä en ymmärrä, että talvet ja syksyt eletään ihan miten vaan ja keväällä havahdutaan, että hitto kohta on kesä ja pitäisi olla rantakunnossa! Sitten siitä revitään hirveä stressi ja usein yritetään timmiintyä jollain todella kurinalaisella dieetillä. Sellaisella, jota kukaan ei pystyisi noudattamaan lopunelämäänsä. Omaa aineenvaihduntaansa ei kannata mennä sekoittamaan kitudieetin- tai liiallisen treenin vuoksi.

En arvostele heitä, jotka näitä kuntoprojektejaan tekevät. Kenties vaikka itsekin joskus taas innostuisin! Mielestäni silloin on vain tärkeä muistaa se, kenen takia ja miksi sitä tekee. Motivaation tulisi lähteä sisältäsi ja koko hommasta tulisi jollain tasolla nauttia. Jos joku tykkää haastaa itseään ja saada itsensä parempaan kuntoon kesäksi ja tekee sen terveellä tavalla, fine. 🙂 Mutta jos se aiheuttaa vain stressiä, kitudieettejä ja riittämättömyyden tunnetta, siinä ei ole mielestäni järkeä.

kesäkuntoon kesäkuntoon

kesäkuntoonJoskus nuorempana kokeilin itsekin mielelläni muutamia eri treeniohjelmia ja ruokavalioita. En ikinä kuitenkaan pysynyt niissä; treenejä oli usein tuplasti liikaa ja ruokaa liian vähän. Näissä ohjelmissa vielä mainostettiin, että saat syödä itsesi aivan ähkyyn asti! 😀 Mietin aina tuolloin olenko jotenkin heikko, kun en jaksa tuollaisia treenimääriä. Jälkeenpäin olen kuullut monen tällaista noudattaneen joutuneen pidemmäksi aikaa treenitauolle ylirasituksen takia.

Nykyään ruokakikkailulle ei ole aikaa eikä kiinnostusta, ei jotenkin vaan yksinkertaisesti huvita. Tietysti tekisin sen, jos hyvinvointini sitä vaatisi! Ei jotenkin vaan yksinkertaisesti huvita. Voisin ehkä alkaakin noudattaa jotakin treeniohjelmaa vaihtelun vuoksi, mutta syömiset haluan pitää vapaina. Timmissä kunnossa voit olla ilmankin gramman tarkkaa ruokavaliota. Mutta mistäs sitä tietää jos joskus vielä hurahdan johonkin uuteen villitykseen. 😉

En tiedä kuvittelenko, mutta jotenkin mulla on sellainen fiilis että kesäkuntoprojektit ja supertimmin kropan tavoittelu on hieman vähentynyt? Ehkä ihmiset ovat ymmärtäneet, että valtaosalle se onni tulee jostain aivan muista jutuista?

Mitä mieltä sä olet? Onko sulla käynnissä kesäkuntoon projekti?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Treenipäiväkirja

Miltä näyttää 165cm & 55kg?

Oot säälittävä anorektikko

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta