Järjetön kesästressi!

Kesä on ehdottomasti hehkutetuin vuoden aika. Kesään liittyy varmasti eniten odotuksia verrattuna muihin vuodenaikoihin. Pisin loma ajoittuu yleensä kesäkuukausille ja kesästä lomineen halutaan ottaa kaikki irti. Lopputuloksena voi myös olla kesästressi.

Kesästressi saattaa iskeä kun tuntuu etteivät viikonloput ja lomapäivät riitä kaikkiin houkutteleviin aktiviteetteihin. Jotkut aktiviteeteista saattavat tuntua jopa velvollisuuksilta ja sisimmässään ei edes huvittaisi- tai jaksaisi mennä. Stressi voi iskeä myös silloin kun sanoo kyllä, vaikka haluaisi huutaa EI JAKSA JA EI PYSTY!

Kesästressi, Miten selvitä kesästressistä? Miten eroon kesästressistä? Lomastressi

Kesästressi, Miten selvitä kesästressistä? Miten eroon kesästressistä? Lomastressi

Kesällä moni haluaa ehtiä kiertämään mahdollisimman monet festarit, käydä pari kertaa ulkomailla, mökkeillä yms. Lomalainen voikin yhtäkkiä huomata, että aikataulut ovat aika tiukat. Ei viitsi istua kotona tai edes omalla pihalla kun pitää nauttia kesästä ja juhlia varastoon koko vuoden edestä. Talvella voi sitten möllötellä kotona. Palaako lomalta monta kokemusta rikkaampi kesästä nauttinut henkilö vai paikasta toiseen juossut entistä enemmän loman tarpeessa oleva ihmispolo?

Kesällä järjestetään monenlaista kivaa tapahtumaa, joissa olisi varmasti kiva olla mukana, mutta muistetaan ettei kesä ole ainoa vuodenaika jolloin voi nähdä ja kokea asioita. Olisi jopa suotavaa että otettaisiin ilo irti myös keväästä, syksystä ja talvesta (muutakin kuin joulun verran). Elämä on tässä ja nyt, ei pelkästään kesäkuukaudet.

Kesästressi, Miten selvitä kesästressistä? Miten eroon kesästressistä? Lomastressi

Kesästressi, Miten selvitä kesästressistä? Miten eroon kesästressistä? Lomastressi

Voihan tietty olla, että olen ainoa jota alkaa hengästyttämään tahti, jossa jokaiselle päivälle tulisi olla buukattuna monta tapahtumaa ja menoa. Ehkä aurinko ja kesä tuovat osalle niin paljon energiaa ettei edes tarvitse nukkua. Mutta jos olet yksilö, joka kaipaa kiireettömyyttä ja vapautta tehdä asiat välillä omaan tahtiin, ota sitä aikaa itsellesi jos vain pystyt! Ilon irti ottaminen ei tarkoita kaikille samaa asiaa. Toisille se tarkoittaa kaikkien festareiden kiertämistä ja valvottuja öitä, toinen haluaa mökille viikoksi ja sulkee kaikki elektroniset laitteet.

Onko kesästressi sinulle tuttu riesa?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Valintakoe uudistus – hyvä vai huono? Onko ikä esteenä unelmien toteuttamiselle? Rajoitatko turhaan elämääsi? Parasta kesässä x 11 Huomionkipeys on huono juttu! Pakko päästä kesäkuntoonMeikki ilman ripsiväriä #kevätpiristys Onko unelmatyön tavoittelu epärealistista?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta