My day – millaista on olla kotona lapsen kanssa?

Olen monesta suunnasta kuullut nurinaa siitä, että blogien päiväkirjamaisuus on kadonnut ja kaikki on niin suunniteltua ja tekstit artikkelimaisia. Päätin siis vihdoin tehdä tällaisen my day-postauksen. Tästä vähän näet, millaista on olla kotona lapsen kanssa (tietysti vain tämän yhden päivän minun näkökulmastani).

My day – kotona lapsen kanssa

Klo 5:45. Herätyys! Tästäkö päivä alkaa? Vauvan jokeltelu kuuluu toisesta huoneesta. Päätän että nyt ei ole vielä aika nousta ja menen laittamaan tutin suuhun ja vähän silittelemään jos uni tulisi vielä. Vauva jää hetkeksi pölöttämään sänkyynsä, mutta hetken päästä on hiljaista. Vajaan tunnin päästä herään uudelleen jokelteluun ja 6:45 nousen vihdoin ylös.

Klo 7:00 Uusi vaippa kehiin ja sen jälkeen aamupuuroa. Nykyään vauvan aamupala on lähes aina kaurapuuro, johon laitan purkillisen maissia. Se on vauvan herkkua ja puuroa uppoaa iso satsi. Juotan vauvaa nokkamukista ja saan juotettua noin puolet määrästä. Osa on valunut kylläkin vauvan leualle ja rinnuksille. Siirryn suosiolla tuttipulloon ja juotan loput maidot siitä. Tuntuu että olemme vähän mattimyöhäisiä tämän nokkamukiasian kanssa, saa muuten antaa vinkkejä miten saa vauvan juomaan nokkamukista!

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa

Klo 8:00 Syön itse aamupuuroni ja vauva touhuilee lattialla. Nykyään häntä uskaltaa pitää ilman tyynyarmeijaa selän takana, sillä kaatumisia ei ole hetkeen sattunut. Syötyäni puen vauvan ja lähden hänen kanssaan ulos.

Klo 9:00. Huh kun hiki! Tuntuu ihan kuin olisi lenkin juossut, vaikka työntelin vain rattaita. Olemme saapuneet leikkipuistoon ja laitan vauvan keinuun. Huomaan kuitenkin, että keinu on vaarallisen matala ja otan vauvan pois – hän nimittäin alkoi uhkaavasti roikkumaan laitojen yli. Tämän jälkeen siirrymme hiekkalaatikolle. Vauva mönkii hiekassa ja alkaa lapioimaan sitä suuhunsa, yritän estellä ettei hän söisi hiekkaa. Jonkun ajan päästä laitan vauvan rattaisiin ja lähdemme kotia kohti. Matkalla kotiin ratikkapysäkillä on vihaisen näköinen nainen joka puhuu yksinään ja kävelee edestakaisin. Päätän sittenkin kävellä kotiin, mutta sitten ratikka tuleekin. Yksin puhuva nainen tulee samaan ratikkaan, mutta jää seuraavalla pysäkillä.

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? HoitovapaaKlo 10:00 Syötän vauvan jälleen. Ruokaa on taas kaikkialla. Annan vauvalle lusikan käteen, hän vie sen väärinpäin suuhunsa. Hetken päästä lusikka menee suuhun oikeinpäin ja minä hurraan. Jonkin ajan päästä yritän ottaa lusikan takaisin, jotta syömistä voisi jatkaa. Vauva ei pidä ideasta ja karjaisee kovaa. Ok, leiki sitten vielä hetki.

10:45 Leikimme lattialla ja syön mansikoita. Jossain vaiheessa vauva haluaa syliin ja otan hänet syliin istumaan. Leikimme kukkuu leikkiä. Hetken päästä hän rupeaa kitisemään ja vien hänet sänkyyn. Käärin hänet Homeriin (hänen peittonsa) ja hän alkaa saman tien nukkumaan.

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa

Vauvan Homer

11:00 Kirjoitan blogijuttuja ja kiroan Lilyn etusivun toimimattomuutta. Pitäisi se vlogikin kuvata, mutta jotenkin se tuntuu ylitsepääsemättömältä. Lopulta menen kuvaamaan vlogin ja en pysty katsomaan sitä jälkeenpäin. Ehkä sitten jossain vaiheessa..

13:30 Vauva herää. Leikimme vähän aikaa ja sitten pesen kylpyhuoneen ja vauva leikkii vieressä. Sen jälkeen huomaan, että Lilyn etusivu toimii, HURRAA!

14:30 Vauva syötetty ja oli ehkä sotkuisin syöttö vähään aikaan. Kävimme taas jonkin aikaa kamppailua lusikasta ja nokkamukista juomisesta. Minä sain tahtoni läpi lusikan kanssa ja vauva nokkamukin kanssa. Nyt syön itse salaattia jääkaapin jämistä (odotan että mies tulee kotiin ja alkaa tekemään meille tomaattikastiketta. :D)

15:00 Päätän lähteä vauvan kanssa ulos toistamiseen. Ulkona on erittäin hikistä ja meinaan läkähtyä! Juotan vauvalle vettä ja koitan pitää hänet varjossa. Vauva höpöttää rattaissa koko reissun ajan.

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa16:30 Leikimme vauvan kanssa kukkuu-leikkiä ja hän innostuu siitä niin kovasti että alkaa heilumaan hirveästi ja lopulta kaatuu nenälleen. Seuraava tovi menee rauhoitellessa itkevää vauvaa. Lopulta laulan itse keksimääni laulua ja tanssitan vauvaa sylissä ja hän on jälleen riemuissaan.

17:00 Mies tulee kotiin ja alamme heti tekemään ruokaa. Mies syöttää vauvan ja minä paistan jauhelihat ja keitän spagetit. Miehen vastuulle jää aiemmin mainitsemani tomaattikastike.

18:00 Kastike on valmis ja kumpikin olemme syöneet. Leikimme kotona lapsen kanssa. On miehen vuoro laittaa vauva nukkumaan ja he alkavat kellon lähestyessä seiskaa tekemään iltahommia. Itse lähden vähän pyöräilemään.

Kotona lapsen kanssa, Hoitovapaalla, millaista on olla hoitovapaalla? Hoitovapaa19:00 Pyöräillessäni mietin miten paljon kivempaa olisi polkea jonnekin eikä vain jossakin! Sen takia työmatkapyöräily on hyvä vaihtoehto.

20:00 Pyöräilyt takana ja nyt istun kirjoittamassa tätä. Loppuilta meneekin varmaan blogin kirjoittamiseen ja miehen kanssa. Suunnitelmissa on katsoa ainakin jakso Strangers things-sarjaa, vaikka meitä molempia häiritsee Winona Riderin ajoittain aika paha ylinäytteleminen.

Mites sinun päiväsi on mennyt? Oliko päiväni kotona lapsen kanssa sellainen kuin kuvittelit?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Toinen lapsi vai ei? Kaikki työpaikkani ja palkkani Yhden lapsen äidillä ei ole oikeutta valittaa? Milloin kadehdin lapsettomia x 5 Kuinka usein äiti saa bilettää? Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Vauva söi ranskalaisia, soittakaa poliisi! Lapsen haluaminen itsekästä?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta