Kuinka usein lepoviikko?

Tämän viikon treenipäiväkirja on aika suppea – kyseessä oli enemmänkin lepoviikko. 😉

Maanantaina ajattelin tästä tulevan loistava treeniviikko. Minulla oli suuret suunnitelmat; ajattelin pyöräillä, kävellä ja käydä salilla. Maanantaina kävinkin sitten treenaamassa salilla. Tiistaina tuli hieman poljettua pyörää hyötyliikunnan muodossa ja samoin keskiviikkona. Keskiviikkona oli myös tarkoitus mennä salille, mutta pelkkä ajatuskin tympi ja hengästytti. Päätin siis pitkästä aikaa pitää kevyen viikon josta muotoutuikin sitten lepoviikko. Tämän viikon treenisaldo oli siis maanantain salitreeni, hiukan pyöräilyä ja kävelyä hyötyliikunnan muodossa.

Muistakaa siis pitää välillä kevyitä- tai kokonaan lepoviikkoja, jos tuntuu siltä. Ennen raskautta pidin kevyen viikon kerran kuukaudessa, nykyään en koe sille enää tarvetta. Nykyään näitä lähes kokonaan treenittömiä viikkoja tulee ehkä parin kuukauden välein. Kannattaakin kuulostella itseään; milloin tuntuu että on levon tarpeessa. Joskus se tunne voi tulla aiemmin kuin suunnitteli, mutta turha sitä on lykätäkään. Parempi vain levätä silloin, kun tuntuu siltä. 🙂 Olen kirjoittanut tekstin jossa kerron, miten tunnistaa kevyen viikon tarve; Sopiva määrä liikuntaa ja palautuminen,

lepoviikkoJos treenaat todella kovaa ja tavoitteellisesti, mielestäni joka viides viikko on ihan hyvä keventää. Tämä on tietysti niin yksilöllistä; pitää ottaa huomioon muu elämäntilanne, muut stressitekijät, tavoitteet jne. Tietysti jos tuntuu että tarvitsee kevennetyn tai lepoviikon jo aiemmin, tottakai se kannattaa pitää – ja sama toiseen suuntaan. Osa pitää kevennetyn viikon, jolloin käy salilla tai treenaa muuten kevyemmin ja osa pitää totaalilepoa. Kannattaa siis vain kokeilla mikä toimii. 🙂 Olen myös tällaisen vinkin kuullut; kevennä silloin kun treeni vielä kulkee.

Jos tavoitteesi on vain nauttia treenistä ja elää terveellisesti, voit mielestäni mennä aikalailla oman fiiliksen mukaan. Omat treenimääräni ovat esimerkiksi tällä hetkellä sen verran pienet, etten ole pitänyt kevyempiä – tai kokonaan lepoviikkoja määrättyinä ajankohtina. Tähän kun vielä lisää sen, ettei minulla ole sen kummoisempia tavoitteita, olen mennyt täysin fiiliksen mukaan.

 Milloin sulla on ollut viimeksi lepoviikko?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Pakkomielle liikunnasta

Oot säälittävä anorektikko

Lisää liikuntaa x6!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta