Kukaan ei halua lukea bloggaajan ongelmista

dfs30 (1 of 1).jpg

Eilen jäi postaus tekemättä kun lähdettiin hirveällä kiireellä Tampereelle, mutta tänään taas palaan innolla blogin pariin! <3

Link your blog-postauksen myötä aloin yhä enemmän miettimään millaisista blogeista itse pidän ja mitkä asiat ovat usein blogien pidettyjä ominaisuuksia. Jälleen kerran tuli huomattua, että me ihmiset olemme erilaisia ja tykkäämme erilaisista asioista; moni kertoo haluavansa blogilta vain kauniita kuvia, kevyttä sisältöä, meikkiin- ja kauneuteen liittyviä asioita, positiivisuutta ja kaikenlaisia vinkkejä arkeen, esimerkiksi reseptejä. Moni tuntuu myös olevan sitä mieltä, ettei jaksa lukea valitusta tai bloggaajan henkilökohtaisista ongelmista tai nähdä kuvissa sotkuista kotia.

dfs16 (1 of 1).jpg

Itse taas olen se joka skippaa reseptit (voi tosin johtua siitä että olen maailman surkein kokki). Tykkään myös kevyestä sisällöstä ja inspiroidun välillä muotipostauksista, mutta mielelläni kyllä tutustun myös bloggaajan ajatusmaailmaan. Minua kiinnostaa ihmiset ylipäätänsä ja mielestäni on mahtavaa jos bloggaaja avaa ajatuksiaan ja persoonaansa. Ymmärrän kyllä etteivät kaikki niin halua tehdä, eivätkä ole sellaisista postauksista kiinnostuneita.

Tykkään blogeissa myös rehellisyydestä ja minua kiinnostaa toisinaan myös ne elämän haasteet ja ristiriidat. Vaikka en tietenkään toivo kenellekään sellaisia, nuo tekstit saattavat tuoda muille tukea ja rohkaisua. Positiivisista- ja kauniista blogeista saan inspiraatiota, mutta kaipaan kuitenkin myös sitä aitoutta ja samaistumista. Toisaalta, nämähän eivät poissulje toisiaan; ja se onkin ehkä mielestäni paras kombo.

Usein alankin seuraamaan jotain blogia luettuani jonkin ajatuksia herättävän postauksen. Joskus bloggaajan näkökulma on samankaltainen kuin omani tai sitten se on erilainen, mutta jollain tapaa kiinnostava. Seuraan blogia usein siis kiinnostavan persoonan takia. Kiinnostavalta tyypistä on kivaa lukea arkisia my day-postauksia kuin myös pinnallisempaa hömppää.

dfs31 (1 of 1).jpg

Omassa blogissani avaan jonkin verran ajatuksiani ja elämääni. Haluan antaa persoonan näkyä teksteissäni. En kuitenkaan julkaise mitään, mitä en missään nimessä haluaisi tuntemattoman minusta tietävän. Se onkin mielestäni hyvä lähtökohta. Mielestäni ei kannata avata itseään liikaa, jos se ei tunnu hyvältä. Jokaisen henkilökohtainen raja on erilainen. Monet eivät esimerkiksi halua kertoa pohdintoja elämästä, mutta he eivät todennäköisesti kerro niitä muutenkaan ihan jokaiselle. Itse taas olen aika avoin, enkä häpeile kovin helposti. Silti on paljon asioita, joita en jaa blogissani.

Ehkä halusin tällä postauksellani myös kertoa, että myös niille todella henkilökohtaisille blogeillekin on lukijansa. 🙂

Heräsikö ajatuksia? Haluatko sinä lukea kevyempää juttua vai syvällisempiä pohdintoja?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

***

After Link your blog-post I started to think about blogs and what I, and other people, want to read. Many people want beautiful and big pictures, recipes, beauty and fashion and different tips in everyday life. It’s funny how different we are – I like those things too, but I think that the best blogs are those where the author shows more about herself and her thoughts (or his). Don’t get me wrong, I also write about beauty and fashion sometimes. And I also read those kind of blogs sometimes. 🙂

I’ve also heard that ”No one wants to read about the author’s own problems” But I do! I think there’s nothing wrong if someone wants to write more about their life. It’s very brave, but I’ve kept my own problems away from this blog so far. I think that it’s interesting to read about real life and people. Not only wonderful things and moments of celebration, because life isn’t always like that.

I know, some people want to relax when they read blogs and wants to read about nice things. And that’s okay.

But if you tell more about your life and opinions on your blog, here is one possible reader. ;D

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta