Kuuluuko stripparit polttareihin?

Itse en ole ollut koskaan viettämässä kenenkään polttareita – kukaan ystävistäni ei ole vielä naimisissa. Minulla ei siis ole mitään omakohtaista kokemusta siitä, millaisia polttarit ylipäätänsä ovat. Juttuja olen kyllä kuullut ja polttariporukoihin törmännyt. Yksi yleinen ajatus ja stereotypia on, että polttarit ja stripparit tulevat samassa paketissa. Kuuluuko stripparit polttareihin? Mielenkiintoinen kysymys – palataan tähän aivan pian. Kerron ensin hieman omista mielikuvistani ja havainnoistani polttareihin liittyen!

stripparit polttareihin

Oma mielikuvani polttareista

Miesporukassa vietettävien polttareiden tavoite on nolata sulhanen. Yleensä hänelle on puettu joku omituinen asu (esimerkiksi vaaleanpunainen norsupuku). Sitten he menevät sanomaan hölmöyksiä vieraille ihmisille ja ovat aivan ympäripäissään. Usein yön viimeisinä tunteina tehdään rumia tatuointeja sulhaselle tai jotain vähän kesympää (piirretään esimerkiksi tatti otsaan).

Naisten polttariporukoihin en ole mielestäni niin usein törmännyt. Ehkä he eivät ole niin huomiota herättäviä? 😉 Naisten polttariseurueen tunnistaa siitä, että morsiamella on Bride to be -nauha sekä kruunu ja usein myös tukka kikkuralla. Muuten he eivät erotu tavallisesta bileseurueesta mitenkään. Ehkä bailataan hiueman enemmän peto on irti -mentaliteetilla?

Siinä siis mielikuvani sekä oma näkemykseni polttariporukoista. Entä millaisia tarinoita olen kuullut muilta?

Yleensä polttaripäivä tulee yllätyksenä morsiamelle/sulhaselle. Hänet viedään johonkin silmät sidottuina. Paikan päällä odottaa jokin tehtävä tai ruokaa, usein jopa molempia. Tämän jälkeen kilistellään ja pidetään puheita. Sitten vähän itketään. Jossain vaiheessa strippari/tanssija saapuu. Iltaa jatketaan jonnekin ja yleensä myös yövytään yhdessä. Yön tapahtumista ei puhuta.

Itse ajattelin ettei minulle tulisi varsinaisia polttareita – en itsekään pidä mitään mahtavia häitä, joihin ystäväni pääsisivät juhlimaan. Ehdotin ystävilleni vain tiettyä päivää, jolloin menisimme juhlimaan yhdessä – omasta mielestäni on kiva tietää päivä, koska sitten tiedän virittäytyä tunnelmaan. Nyt minulla on kutina, että jotain suunnitelmia päivälle kuitenkin on. 😀

Stripparit polttareihin – kyllä vai ei?

Heitin ilmoille toiveen; ei stripparia! Mitä? Kyllähän polttareissa kuuluu olla strippari? Vai kuuluuko? En tiedä onko minulla aivan väärä käsitys, mutta olen saanut kuvan että polttareissa usein on strippari. Huvikseni luin hiukan aiheesta ja tietyn lähteen mukaan strippareita on enimmäkseen miesten polttarijuhlissa.

Voi olla että olen aivan hakoteillä – ehkä olenkin sattumoisin kuullut vain tarinoita polttareista, joissa strippari on ollut. Tai sitten minulla on mennyt todellisuus ja fiktio sekaisin; onko joku muka nähnyt tv-sarjassa tai elokuvassa polttarit ilman stripparia?

No oli miten oli, itse kokisin sen vain todella vaivaannuttavana. 😀 Minä menen naimisiin – miksi jonkun pitäisi sen vuoksi tulla tanssimaan ja riisumaan? 😀 Weird! Omilta polttareiltani toivon lähinnä hauskaa ajanviettoa kavereideni kanssa, enkä mitään ihmeellisyyksiä.

Millaiset olivat omat polttarisi? Jos et ole polttareita viettänyt ja haluaisit sellaiset tulevaisuudessa, millaiset?

Pitääkö päivän tulla yllätyksenä? Kuuluuko stripparit polttareihin?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

 Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Bonusta nettishoppailusta!Me mennään naimisiin!Tärkein omaisuus on aika14 parasta asiaa miehessäni Onko mustasukkaisuus sairasta? Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Vältä krapula – 7 vinkkiä

Taru

12 vastausta artikkeliin “Kuuluuko stripparit polttareihin?”

 1. Kaveriporukasta riippuen toiminta voi olla kuvailemaasi niin miehillä kuin naisilla. Yhä suositumpaa kuitenkin on värikuulasotaa, hemmottelua, cartingia, kokkauskurssia ym mitä ei arkipippaloissa tehdä. Näissä hinta voi olla useita satoja euroja osallistujaa kohti, mutta varmasti ikimuistoista. Ketään ei myöskään nolata ja alkoholi on suuremmassa osassa vain, jos kuuluu porukan tapoihin.

  Varmasti sinullekin on suunniteltu jotain ikimuistoista mukavalla tavalla. Eikä strippareita 😉 Mukavaa juhlapäivää!

  • Kiitos kommentista! 🙂 Värikuulasota olisi muuten aivan huippua!!! Kiitos paljon ja hyvää viikonloppua <3

 2. Itsellä aivan samanlaiset stereotypiat mielessä polttareiden suhteen. En osaa vielä kuvitella millaiset itselleni haluaisin, mutta ehkä jotain ihanaa rentoutumista 🙂 ja muuten super ihana toi takki! <3

  • Haha, hyvä etten ollut ainoa. 😀 Kiitos paljon ja kiva kun kommentoit! <3

  • Niinhän se taitaa mennä..:D En ollutkaan kuullut mistää nimilappujen polttamisesta!

 3. Olen ollut aika monissa polttareissa omat mukaan lukien, samoin kuullut samojen polttarisankareiden miesten polttareista eikä kenelläkään ole ollut stripparia. Taitaa olla vähän enemmän jenkkimeininkiä tämä… En tiedä. Naisten polttarit on kyllä miljoona kertaa laimeammat kuin miesten, mutta niin kait sen kuuluu mennäkin. 🙂

  • Miksi naisten polttareiden kuuluisi olla laimeammat kuin miesten? 😀 Okei ehkä tuo strippari ei olekaan niin yleinen juttu kuin kuvitellaan. 🙂

 4. Hih kuuluu jos kaverit niin päättävät. Morsiussauna, hemmottelu ja exien nimien poltto taitavat olla ne yleisimmät jutut.

 5. Kuuluu, sekä nais- että miesporukoihin,ehdottomasti! Viimeinen ilta kunnon irrotteluun,ei se elämä ole niin vakavaa 😉 Meillä myös avopuoliso samoilla linjoilla.

  • Kiitos kommentista! Omasta mielestäni irrottelu kuuluu myös avioliittoon, miksi ei? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta