Mikset sä kuuntele mua?

Kuuntelemisen taito on supertärkeä. Sen tärkeyden huomaa yleensä vasta silloin kun huomaat, ettei toinen kuuntele yhtään mitä sanot; ei kommentoi ollenkaan, katsoo johonkin muualle tai sitten puhelimen näpräyksen lomasta sanoo ”mmm” tai kenties alkaa kesken sun lauseen kertomaan omia asioitaan: ”Mullekin kävi tollee…”. Minulta on monesti myös kysytty kuulumisia ja ennenkuin saan suuni edes auki tyyppi onkin jo kääntynyt muualle. Okei, miksi kysyit edes? 😀

Kuuntelemisen taito, Kuuntelemisen tärkeys, VuorovaikutusKuuntelemisen taitoa ei monesti osata arvostaa, vaan puheenlahjat ovat usein ne jotka huomataan. Hyvä kuuntelja saa kiitosta usein vasta jonkun pahemman kriisin keskellä. Voin ainakin omasta puolestani sanoa, että mä kyllä arvostan tyyppiä, joka oikeasti kuuntelee. Kovin moni ei osaa nykyään kuunnella toista. Sitä melkein hätkähtää jos huomaa toisen kuuntelevan kunnolla; katsoo silmiin, antaa sun puhua loppuun ja vaikuttaa aidosti kiinnostuneelta susta ja siitä mitä kerrot.

Kuuntelemisen taito, Kuuntelemisen tärkeys, VuorovaikutusOlen joskus kokenut itse ja nähnyt myös vierestä tilanteita, joissa joku saattaa kääntyä pois kesken toisen lauseen ja alkaakin puhua jollekin kolmannelle. Siis mitä ihmettä? Siitä tulee hieman tyhmä olo, kun olet selittämässä innoissasi jotain ja toinen vain kääntyy pois yhtäkkiä. Tuskin tulee juteltua toista kertaa.

En haluaisi ajatella että kukaan tekisi tahalleen toiselle näin. Kyseessä saattaa olla vain ajattelemattomuus, mutta siksi olisikin hyvä sanoa näistä asioista suoraan; jos toinen ei edes tajua loukkaavansa sinua niin miten hän voisi korjata asian? Rohkeasti vain sanomaan, asian voi ilmaista myös ystävälliseen sävyyn. Toinen saattaa olla kiitollinenkin että huomautit ystävällisesti asiasta.

Kuuntelemisen taito, Kuuntelemisen tärkeys, VuorovaikutusOnneksi kuuntelemisen taito on opeteltavissa, aivan kuten mikä tahansa muukin taito. Ja te joilla tämä lahja jo on, älkää kadottako sitä ikinä. <3

Millainen on hyvä kuuntelija? Onko kuuntelemisen taito katoamassa?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Parjattu kuparikierukka – oma kokemukseni Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?Ankea, seksitön avioliittoVihkisormukseen tuli reikä! Painoindeksi on hölmö keksintöVaraudu näihin kysymyksiin synnytyksen jälkeen!IhQ Teinikuvahaaste Voiko nainen kosia?Viimeistään 25-vuotiaana pitää ostaa ryppyvoide ”Ei siivota, leikitään vaan halihippaa” – Tarvitseeko sotkua sietää lapsiperheessä?

Taru

2 vastausta artikkeliin “Mikset sä kuuntele mua?”

  1. Jostain kumman syystä mulle kerrotaan vaikeitakin asioita omasta elämästä. Kuuntelen ja katson puhujaa silmiin, niin antaa varmaan luotettavamman kuvan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta