Näin muokkaan kuvia

Moikka! Ajattelin tehdä postauksen kuvan muokkauksesta. Tein myös pienen havainnollistavan videon aiheesta. Mun kanavan voi tilata täältä.  Mun mielestä kuvien muokkaus on tosi kivaa ja mielenkiintoista. Kuvasta voi saada täysin erinäköisen tai sitten voi vain korostaa niitä hyviä puolia. Aloitin kuvan muokkauksen joskus yläasteikäisenä Photoshopin 6 versiolla. Silloin tykkäsin tehdä kaikkia erikoisempia juttuja; läpinäkyvyyttä ja räikeitä värejä. Jossain vaiheessa into hommaan loppui ja bloggaamisen aloitettuani jouduin opettelemaan uudestaan Photarin käytön, enkä vieläkään osaa sitä yhtä hyvin. Viime vuonna kuvien muokkaus alkoi taas innostamaan.

Tällä hetkellä mulla on käytössä Adobe Lightroom sekä Adobe Photoshop. Käytän 95 prosenttia ajasta pelkkää Lightroomia. Se sopii mielestäni parhaiten jos ei halua mitään ihmeempiä muokkauksia tehdä. Photoshopilla voi sitten poistaa taustalta jonkun roskan yms. jos häiritsee. Nykyään ihannetilanne mielestäni on se, että kuva on valmiiksi niin hyvä ettei sille tee mieli hirveästi tehdä mitään. Toki muokkauksella voi tehdä pirtsakasta kuvasta synkemmän ja toisinpäin. Instagramin kuvat muokkaan Vsocamilla.

Kuvien muokkaus

Kuvien muokkausSuosin aika perusmuokkauksia; korostan valoja ja varjoja, terävöitän ja lisään hieman värejä. Joskus saatan ottaa värejä jopa pois. Harvemmin kuitenkaan. Joskus kuva taittaa valon takia liikaa siniseen tai keltaiseen; tuolloin säädän kuvaa paremman sävyiseksi.

Tässä alla muutama ennen ja jälkeen-kuva muokkaamistani kuvista;Kuvien muokkaus Kuvien muokkaus Kuvien muokkausEi siis mitään kovin erikoista. Itse tykkään tällä hetkellä eniten valoisista kuvista, mutta toisaalta riippuu ihan kuvasta mikä siihen sopii. Pyrin kuitenkin ottamaan valoisia kuvia; niitä voi sitten säätää tummemmaksi jälkeenpäin mielestäni kätevämmin kuin tummaa kuvaa vaaleammaksi.

Kiinnostaako sinua kuvien muokkaus? Millä tyylillä muokkaat kuviasi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Mitä bloggaaminen on opettanut?My day | Luontevasti kameran edessä?Miten postaukset syntyvät & kauan blogi vie aikaa?Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin!Kaikki työpaikkani ja palkkaniMuiden matkiminen blogimaailmassaDigitaalisen markkinoinnin opiskelu!Miten aloitin rahastosijoittamisen?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta