Pitää olla jotain mistä ottaa kiinni

Kaikki me olemme varmaankin kuulleet kyseisen lausahduksen ”Pitää olla jotain mistä ottaa kiinni.” Tätä lausetta käytetään yleensä, jos halutaan viestiä että liika laihuus ei ole hyvästä ja että saa olla rasvaa ja/tai muotoja. Laihojen haukkuminen tuntuu olevan jostain syystä hyväksyttyä. Tarkoitus tällä sanonnalla lienee hyvä, mutta mielestäni tällaiset sanonnat ovat typeriä ja viestivät toisen kehotyypin olevan parempi kuin toisen. En ole kuullut ”sanontaa” joka viestisi laihuuden paremmaksi kuin muunlaisen kehon, mikä on hyvä juttu koska faktahan on se, että kaikki kehot ovat yhtä arvokkaita. Miksi siis tätä otsikon sanontaa käytetään aika useinkin?

Harva varmaan ajattelee että tämä olisi jollain lailla törkeästi sanottu, mutta entäs jos sanonnan viestin kääntäisi toisinpäin? Epäilen, että moni pitäisi tällaista tyyppiä törkeänä. Joku siellä varmaan ajattelee nyt että kylläpä tuo vetää helposti herneet nenäänsä! En mielestäni vedä herneitä nenääni, kunhan pohdin asiaa. Ja vaikka vetäisinkin, se johtunee siitä että minulle on aika monta kertaa elämäni aikana viestitty että kehoni olisi parempi muutaman lisäkilon kanssa.  Ei onneksi nykyään. Yläasteaikoina minulle on huudeltu anorektikko-kommentteja. Juuri siinä iässä kun olet kaikkein herkimmilläsi itseesi kohdistuvien sanojen suhteen.

Laihojen haukkuminen, laihuus, laihuuden kritisointi, laiha, keho, itsetunto

Laihojen haukkuminen, laihuus, laihuuden kritisointi, laiha, keho, itsetuntoMinulle on jopa sanottu että syö kakkua niin saat linjat kuntoon ja naurettu makeasti päälle. Kommentti tuli opiskelujen aikana työharjoittelun ohella keski-ikäisen miehen suusta. Kyseessä oli harjoittelun ohjaajani. Tällaiset kommentit pitäisi ottaa varmaan vitsinä tai jopa kohteliaisuutena, mutta minua alkoi v*tuttaa. Itse olisin voinut sanoa että mene salille niin saat linjasi kuriin, mutta en sanonut. Sehän olisi ollut hirveän epäkohteliasta! Jotenkin tuntuu muutenkin että nuoret naiset ovat kaikkein helpoin typerien kommenttien ja kyseenalaistuksien kohde. Kaikki pitäisi vain niellä huumorin varjolla ja jos näin ei tapahdu niin ai että kun on hiekkaa tiedät kyllä missä ja nuttura niin kireällä.

Asiasta kolmanteen; eikö kaikilla ole jotain mistä ottaa kiinni? Voihan sitä ottaa vaikka sormestakin kiinni? Sormet omistaa lähes jokainen ihminen ja ne tuskin tippuvat pois muotojen ja rasvan mukana? Ja mikäli jostain tuntemattomasta syystä näin kävisikin, voihan sitä ottaa vaikka korvasta kiinni!

Laihojen haukkuminen, laihuus, laihuuden kritisointi, laiha, keho, itsetunto

 Onko kokemusta vastaavasta? Onko laihojen haukkuminen sallitumpaa kuin lihavien?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Milloin normaalista tuli liian laiha? Kesä, shortsit ja jalkaläskit Kehon muodonmuutos ; ennen ja jälkeen -kuvat! Vähennä treeniä ja kiinteydy! Kiihdytä aineenvaihduntaa x8 Oot säälittävä anorektikko Miltä näyttää 165cm & 55kg? Laihaläski on jees Kiertoharjoittelu suoraan helvetistä!

Taru

3 vastausta artikkeliin “Pitää olla jotain mistä ottaa kiinni”

  1. Oon aina ajatellu tuon sanonnan niin, että sillä voi löhduttautua, jos on vähän ylipainoa. Et oot, silti ihan hyvä, ja pitäähän sitä vähän olla mistä pitää kiinni. On kyllä todella ikävää, kun kommentoidaan ihmisen ulkonäköä negatiivisesti :/ Ja aina sanoja ei edes tarkoita sitä pahalla, mutta kommentti saattaa silti satuttaa.

    Itse olen ollut lähes koko ikäni normaalipainoinen, mutta kuvitellut, että pitäis laihduttaa. Minun maailmaani tämä ”liian laiha” -ajattelu ei ole eksynyt, varmaankin, koska en ole koskaan ollut niin hoikka, että kukaan olisi huomauttanut. Aivoni ovat olleet semmoisessa kummallisessa ”hoikat tykkää kaikki omasta vartalostaan”-tilassa. Vasta viime vuosina olen kuullut, että hoikaksi tai laihaksi kommentoidut ovat ottaneet kommentit loukkaavina, ja alkanut ajattelemaan asiaa myös heidän kannaltaan.

    Hassua kyllä on, että liikapainoa ei saa arvostella, mutta laihuutta saa. Nykyisin, kun olen pyöreämpi, olen onnellinen, etten ole saanut kuulla painostani. Se satuttaisi varmasti!

  2. Hyvä kirjoitus! Itsekin sain usein kouluaikoina kuulla, että olen liian laiha, anorektikko, luuranko ja muuta vastaavaa, vaikka fakta vaan oli, ettei paino noussut syömisestä huolimatta. Monella tuntuu olevan se käsitys, että hoikan ihmisen kroppaa saa arvostella miten lystää, vaikka lähtökohtana pitäisi olla ettei kenenkään vartaloa saa arvostella.

    http://fashionbyina.blogspot.com/

  3. Itse käytän sanontaa vain kurvikkaiden kaverieni kanssa (olen itsekin muodokas) täysin vitsillä kun esimerkiksi syömme herkkuja:D Ja vaikka toitotetaan tätä ”jokainen keho on kaunis” ei kukaan niin oikeasti ajattele. Toiset on omaan silmään kauniimpia kuin toiset, mutta onneksi mieltymyksiä on yhtä monia kuin ihmisiäkin:) Toinen tykkää tiimalasivartalosta, toinen taas poikamaisemmasta. Peace and love<3 Tärkeintä että itse viihtyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta