Lapset ovat pieniä vain hetken

Luin jokin aika sitten Uusi Kuu-blogista tämän postauksen  ja minua alkoi heti itkettämään (tiedän, olen aikamoinen itkupilli varsinkin omiin rakkaisiin liittyvissä asioissa). Teksti käsitteli sitä miten lapset ovat lainaa vain – kunnes kasvavat aikuisiksi ja alkavat elää omaa elämäänsä. Olen joskus ennenkin miettinyt miten hetken aikaa lapsi on pieni ja miten nopeasti vuodet vierivät. Haikeudella ja kauhulla miettinyt sitä miten lapseni on joskus aikuinen ja muuttanut pois kotoa. Kuinka usein silloin näemme ja kuinka usein juttelemme?

Mies sanoi että meidän tehtävä on kasvattaa lapsesta itsenäinen niin että hän pärjää aikuisena. Näinhän se on. Silti ajatus siitä, etten näkisi lastani päivittäin tuntuu kamalalta. Ehkä siihen sitten tottuu. Minua hieman lohduttaa ajatus siitä, että itsekin näen omia vanhempiani lähes poikkeuksetta kerran viikossa tai enemmän; ehkä mekin näemme lapseni kanssa yhtä usein sitten joskus? Ehkä lapsemme haluaakin asua kanssamme kolmekymppiseksi asti ja sen jälkeen muuttaa naapuriimme asumaan. 😀

Lainaa vain

Lainaa vain

Lainaa vain

Kun miettii miten vähän aikaa lapsi on tällainen pikkuruinen, sitä tuntee hiukan syyllisyyttä omasta ajasta. Tekisi yhtäkkiä mieli olla lapsen kanssa 24/7 ja pistää kaikki muu sivuun. Mutta eihän se tietenkään pidemmän päälle toimisi. Vaikka lapsen hyvinvointi kaiken muun edelle meneekin, ei se voi silti olla elämän ainoa asia; viimeistään yhteiskunta asettaa rajoituksensa tähän. Myös oma ja koko muun perheen hyvinvointi on olennainen osa lapsen hyvinvointia ja itse tulisin höperöksi jos ikinä ei olisi aikaa omille harrastuksille ja ajatuksilleen.

Kunpa sitä vain osaisi nauttia näistä hetkistä kun lapsi on pieni myös silloin kun väsyttää. Voisipa sitä tallettaa niitä hyviä hetkiä tulevaisuuden varalle. Niitä kun lapsi kiipeää syliin. Kun hän nauraa ja hymyilee innoissaan. Kun hän tulee luokse ja silittää hiuksia. Kun hän sanoo ”äiti”(joskus tosin osoittaa sen isille). Lapsi on lahja ja maailman paras sellainen, ainakin omasta mielestäni. Muistakaa näyttää lapsellenne päivittäin kuinka rakas hän teille on. Olen niin kiitollinen että saan olla äiti lapselleni.

<3

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

 

Lapsi mikä ihana tekosyyKelvollinen äiti on loistava isäRanskassa vauvalle syötetään sokeria pitäisikö meidänkin?Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä?Lenkille suoraan synnytyssairaalastaLapselle säästäminen – kyllä vai ei?Mitä äitiys on opettanut x7!Äitiys vai ura – voiko saada molemmat?Kuinka tapasin mieheni?

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Lapset ovat pieniä vain hetken”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta