Lapsen haluaminen itsekästä?

Mikä on hyvä syy haluta lapsi/lapsia? Itse olen aina jollain tasolla tiennyt että haluan tulla äidiksi. Sen sijaan en ikinä tiennyt mitään konkreettista syytä, miksi. Minusta vain tuntui siltä. Oikeastaan tuntuu että on parempi olla erittelemättä syitä miksi haluaa; monesti kuulee ettei lasta pitäisi hankkia itsekkäistä syistä. Omasta mielestäni lapsen haluaminen lähtee aina itsekkäästä tarpeesta; minä haluan kokea äitiyden, minä haluan jatkaa sukua, minä haluan hoivata ja rakastaa lasta, minä haluan että joku tulee sitten katsomaan minua vanhainkotiin, minä haluan että voin opettaa lapselle asioita elämästä jne.

Itsekästä? Ehkä. Sanalla on ehkä turhaankin negatiivinen kaiku, omista tarpeista ja toiveistahan tässä vain on kyse. Silti nämä eivät ole mielestäni huonoja syitä; hyvää syytä tuskin onkaan jos ajatellaan että vain epäitsekkäät syyt olisivat hyviä. Kuten sanoin niin mielestäni täysin epäitsekästä syystä lapsen haluamiseen ei ole. Lapsen haluaminen on monella aika sisäänrakennettu juttu ja omalta osaltani voin kertoa että se tuntui olevan ihan biologinenkin tarve. Kaikki eivät näin tietenkään koe, mutta sitä se vauvakuume kai on. Biologisen kellon tikityksestä ei ehkä minun ikäiselläni voi puhua, mutta varmasti hieman vanhemmilla naisilla se on tavallista. Miesten puolesta paha mennä sanomaan. 😀

Ei kai sille lapsen haluamiselle tarvitse mitään erityistä syytä miettiä, sen verran luonnollinen tarve kyseessä. Aivan kuten parisuhteenkin kanssa. Ei kukaan mieti olenko itsekäs kun haluan kumppanin; omia tarpeitahan siinäkin aika useasti mietitään. Vai moniko teistä ajatteli että kunpa löytäisin kumppanin, niin hän voisi olla maailman onnekkain kun hänellä on minut? 😉 hyvä syy hankkia lapsia?Osaatko itse eritellä miksi halusit saada lapsen?

Facebook & Instagram

Lue myös:

Lapsi, mikä ihana tekosyy

Kelvollinen äiti on loistava isä

Vuosi äitinä

 

Taru

2 vastausta artikkeliin “Lapsen haluaminen itsekästä?”

  1. Lapsen haluaminen tosiaan on itsekästä ajatteli asiaa sitten miltä kannalta tahansa. Niitä huutelijoita en sitten ymmärrä, jotka väittävät että on itsekästä jos _ei_ halua lasta…he eivät sentään synnytä lisää ihmisiä jo muutenkin ylikansoitetulle planeetalle.

    • Niin no eipä se itsekästä ole jos jotain ei halua.😀 Tosiaan hassua jos näin vieläkin ajatellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta