Lapsettomat eivät ymmärrä?

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut olen ystäväpiirini ensimmäinen äiti. Muuttaako sitten äidiksi tuleminen ystävyyttä? Itse en koe kaverisuhteitteni muuttuneen vaikka tulinkin äidiksi ja olen samaa mieltä edelleen. Osa on tästä eri mieltä ja olen monesti kuullut lauseen ”lapsettomat eivät ymmärrä”. Tottahan se on, ettei sitä voi täysin ymmärtää mitä ei ole kokenut. Sen ei silti tarvitse vaikuttaa ystävyyteen tai olla huono asia.

Lapsettomat eivät ymmärrä välttämättä kaikkea vanhemmuuteen liittyviä asioita, mutta eihän kukaan ymmärrä kaikkea tai voi samaistua kaikkeen. Blogeja lukiessani ja käydessäni lapsen kanssa kerhoissa, olen huomannut miten tärkeänä moni äiti pitää äitikavereitaan – sitä että ympärillä on verkosto, joka koostuu muista äideistä. Moni on puhunut ja kirjoittanut vertaistuen merkityksestä; miten ihanaa on jakaa äitiyden ilot ja surut toisen äidin kanssa. Ymmärrys on kuulemma aivan toista luokkaa kuin lapsettomien ystävien kanssa.

Täytyy myöntää, että itsekin lapsen vauva-aikoina harmittelin seuran puutetta. Kaipasin päivisin seuraa – juuri silloin siis kun pääosa kavereistani oli töissä ja koulussa. Kun sitten jollain heistä oli vapaapäivä, hengailimme yhdessä enkä ollenkaan miettinyt että voi kun olisi äitikavereita. Oikeastaan oli mukavaa heittäytyä välillä toiseen maailmaan pois kakkavaippojen ja yöitkujen keskeltä ja jutella jostain aivan muusta.

lapsettomat eivät ymmärrä

lapsettomat eivät ymmärrä

lapsettomat eivät ymmärräOlisinko saanut enemmän tukea ja ymmärrystä äitikaverista kuin lapsettomasta kaverista? Ehkä, en tiedä. Jollain tapaa minulla ei kuitenkaan ole ollut kovin iso tarve puhua ystävilleni äitiyden haasteista, ehkä siksikin kun mitään kovin suuria haasteita ei ole ollut. Olen saanut vertaistukea mieheltäni ja se on ainakin toistaiseksi riittänyt. Äitikaveri tietysti ymmärtäisi paremmin miksi en lähde baariin arki-iltana yms. mutta lapsettomissa kavereissa on muita hyviä puolia, kuten juuri tuo äitikuplasta ulos astuminen – oikeastaan en ole kokenut sellaisessa kuplassa ikinä olleenikaan, ehkä juuri lapsettomien kavereiden ansiosta. Eipä siinä kuplassakaan mitään pahaa ole, kunhan sinne ei jumitu ikiajoiksi. 😉

Ajattelen sen olevan vain rikkaus etteivät kaikki ystävät ole samanlaisia tai samassa elämäntilanteessa – ajatusmaailma avartuu ja tulee juteltua eri aiheista monipuolisemmin. 🙂 Yhteen äitikaveriin olen kuitenkin tutustunut äitiysloman/hoitovapaan aikana. Uudet ystävät ovat aina tervetulleita, olivat he äitejä tai eivät. 🙂

Voihan olla etten tiedä mistä olen jäänyt paitsi – ehkä äideistä koostuva verkosto olisikin ollut kuin taivaanlahja tuoreelle äidille. Kuulostaahan se nyt hauskalta; käydä yhdessä uimassa, kerhoissa ja shoppailemassa. Toisaalta näitä samoja asioita olen tehnyt lapsettomien kavereidenkin kanssa. Latasin kuitenkin kokeilumielessä viime viikolla Momzie-sovelluksen vihdoin puhelimeen, mutta poistin sen alle vuorokauden jälkeen. Tuntui oudolta että pelkän kuvan perusteella pitäisi päättää onko joku hyvä tyyppi vai ei. Ei tuntunut omalta jutulta ja tämä viimeistään sai minut ihmettelemään Tinderin suosiota. ;D

Kertokaa te, voiko vain toinen äiti ymmärtää toista – vai tarvitseeko ystävän aina ymmärtääkään täysin? 🙂 Allekirjoitatko tämän ”lapsettomat eivät ymmärrä” -ajatuksen?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeenLapset ovat pieniä vain hetkenLapsi mikä ihana tekosyyMiksi lapselle kannattaa säästää?Stressiä ja kyyneleitäUra vai lapset?Mitä tekisin lapsen kanssa toisin?Vauva tuli parisuhde meni?Miten saimme vauvan nukkumaan yöllä?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta