Lapsi, mikä ihana tekosyy

playingonthefloor1 (1 of 1).jpg

Joskus vuosia sitten ennen äidiksi tuloa ajattelin että lapsi tulee ja muuttaa kaiken. Ainakin sen käsityksen sai äitien ja isien puheista. Ei voi tehdä sitä tai tätä tai tota koska lapsi. Äitiyden myötä olen huomannut, että osa näistä silloisista lausahduksista pitää paikkansa mutta osa on täysiä tekosyitä! Moni käyttää lasta tekosyynä mitä ihmeellisimpiin asioihin! Parasta (pahinta) tässä on se, että sorrun osaan näistä (en onneksi kaikkiin) toisinaan itsekin. Tunnistatko itsesi?

 

”Kohta pitää mennä nukkumaan, että jaksaa sitten taas lapsen kanssa.”

Totuus on kuitenkin että lapsi nukkuu yönsä jo heräämättä ja joutuisit joka tapauksessa heräämään aikaisin töihin yms. Ehkä tämä on muinaisjäänne vauvaajoilta?

 

”En jaksa laihduttaa ja elää terveellisesti, koska lapsen kanssa on niin rankkaa.”

Jos asiaa alkaa miettimään yhtään enempää, tajuaa sen järjettömyyden; jos on tarvetta laihduttaa tai kohentaa elintapoja se todennäköisesti lisää jaksamistasi joka on sinun sekä lapsen etu.

playingonthefloor (1 of 1).jpg

”En jaksa harrastaa seksiä, koska lapsi meni nukkumaan ja on vihdoin omaa aikaa. Väsyttääkin kauheasti.”

Tämä kun jatkuu tarpeeksi pitkään seksielämä ja suhde voivat näivettyä kasaan. Jos mietit niitä kertoja kun olet keskittynyt puolisoosi niin kuinka usein ajattelet sen olleen hukkaan heitettyä aikaa? Tuskin koskaan ja saatat jopa piristyä.

 

”En voi enää opiskella, koska lapsi vie aikaa.”

Tällä logiikalla kukaan ei kävisi töissäkään koska siihen menee aikaa. Opiskella voi aivan hyvin vaikka sinulla olisikin lapsi, se voi olla haastavampaa muttei todellakaan este.

 

”Ei sitä jaksa enää laittautua, olen vain tälläinen rönttäinen äiti-ihminen. Ei lapsi välitä miltä näytän”

Ei niin, mutta oma olosi ehkä kohenisi jos vaihtaisit välillä reikäiset pieruverkkarisi ja harjaisit hiuksesi (note to myself).

 

Tähän syyllistyn itse: Kesken illanvieton huomaan välillä katsovani kelloa ja ajattelevani ”Kohta pitää mennä kotiin, niin en ole sitten väsynyt huomenna lapsen kanssa” ja ”Kohta pitää mennä kotiin niin ehtii sitten viettämään vielä lapsivapaata aikaa ennen nukkumaanmenoa” Totuus on se, että vaikka menisin aikaisin kotiin, valvon yhtä myöhään ja toisekseen lapsivapaata kotiaikaa on joka ilta, yhteisiä illanviettoja sen sijaan harvemmin.

playing (1 of 1).jpg

”En voi lähteä bilettämään, koska en halua olla erossa lapsesta”, Tekosyy jota moni käyttää, vaikka totuus on se että lapsi on oikeasti jo nukkumassa ja itse haluaa vain heittäytyä sohvalle sipsikulhon kanssa ja katsoa telkkaria.

 

”En voi joustaa töissä, koska pitää hakea lapsi päiväkodista”, tämän olen kuullut vaikka lapsi ei olisi päivähoidossa ollutkaan.

 

Millaisiin tekosyihin sinä olet törmännyt? Käytätkö itse lasta tekosyynä?

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Ranskassa vauvalle syötetään sokeria pitäisikö meidänkin

Onko lapsen pakko saada joululahjoja

Oletko kelvollinen vanhemmaksi-testi

 

***

 

Some years ago I thought that having kids change everything. At least so it seemed when I listened to what every mother’s and dad’s said. You can’t do this and this because you have a kid. Now when I’m also a mother, I’ve learned that some of these sentences are just excuses! The best parts (or the worst) is that I also use these excuses myself! Can you regognize yourself?

 

”Soon I have to go to sleep, so I have energy to play with my kid tomorrow.”

The truth is that you have to wake up early anyway for work or school and the kid has nothing to do with it.

 

”I can’t lose weight and eat healthy, because being parent is so hard.” If you are in that position where you have to lose weight, losing weight will maybe give you more energy. So it’s good both of you; you and your kid.

 

”I’m too tired to have sex” If this goes on too long, it may be that your relationship and sexlife will dry out. If you think those times when you’ve give the focus on your relationship, you hardly regret it?

 

”I can’t study no more, because the kid takes so much time”, This is same if people said that they can’t go to work because it takes time. You can study, but it may be a little harder.

 

”I’m too tired to invest to my appearance. The kid doesn’t care how do I look.” You’re right, the kid doesn’t care, but you may feel better if you’ll change those dirty sweat pants and brush your hair.

 

I’m guilty of this myself; When I’m out with my friends I sometimes thought: ”I have to go home soon, so I’ll be perky tomorrow with my kid”, or ”I have to go home so I had time to take my own childfree-time.”, The truth is that did I go home early or not, I will stay up as long and I have my childfree-time every evening, but I see my friends rarely.

 

”I can’t go out and party, because I have a kid.”, This one is heard often in a situations, when your kid is already sleeping and you just want to relax and watch tv.

 

”I can’t work overtime, because I have to take my kid from a daycare”, This one I’ve heard when the even wasn’t in a daycare.

 

What excuses you’ve used? What’s the best you’ve heard?

 

 

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Lapsi, mikä ihana tekosyy”

  1. Kröhöm, ehkä joskus joo, mutta oikeasti todella harvoin 😉 Olemme mielestäni mieheni kanssa tässä myös hyvänä esimerkkinä olleet kaveriporukallemme, jolta saamme usein kehuja siitä, että teemme, ja touhuamme, vaikka lapsi onkin. Tossa opiskelussa käytin kyllä ehkä osittain syynä, mutta pääasiassa oli kuitenkin oma jaksaminen, ja uravalinta ei ihan mennyt nappiin. Voi olla, että olisin väärää alaa vielä hetken opiskellut, jos lasta ei olisi ollut. Siinä on varmasti osasyynä myös se, ettei talous kärsi ”turhaan” opiskelujen takia. Lapsen kanssa, kun sitä rahaa saa menemään enemmän. Ja kyllä se nyt kieltämättä aika haastavaa on pienen lapsen kanssa, varsinkin kaikki luovat alat, mutta ei toki mahdotonta. Itselläni painoi muut asiat vaakakupissa enemmän. Mutta hyvä teksti, ja herättelevä! Oikeastaan kaikkea mahdollista voi tehdä, oli sitten lapsia, tai ei 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta