Lapsi, mikä ihana tekosyy

Joskus vuosia sitten ennen äidiksi tuloa ajattelin että lapsi tulee ja muuttaa kaiken. Ainakin sen käsityksen sai äitien ja isien puheista. Ei voi tehdä sitä tai tätä tai tota koska lapsi. Äitiyden myötä olen huomannut, että osa näistä silloisista lausahduksista pitää paikkansa mutta osa on täysiä tekosyitä! Lapsi tekosyynä mitä ihmeellisimpiin asioihin! Parasta (pahinta) tässä on se, että sorrun osaan näistä (en onneksi kaikkiin) toisinaan itsekin. Tunnistatko itsesi?

”Kohta pitää mennä nukkumaan, että jaksaa sitten taas lapsen kanssa.”

Totuus on kuitenkin että lapsi nukkuu yönsä jo heräämättä ja joutuisit joka tapauksessa heräämään aikaisin töihin yms. Ehkä tämä on muinaisjäänne vauvaajoilta?

”En jaksa laihduttaa ja elää terveellisesti, koska lapsen kanssa on niin rankkaa.”

Jos asiaa alkaa miettimään yhtään enempää, tajuaa sen järjettömyyden; jos on tarvetta laihduttaa tai kohentaa elintapoja se todennäköisesti lisää jaksamistasi joka on sinun sekä lapsen etu.

Lapsi tekosyynä, lapsi mikä ihana tekosyy, tekosyynä lapsi, äitiys, vanhemmuus, lapsi, tekosyyt

Lapsi tekosyynä, lapsi mikä ihana tekosyy, tekosyynä lapsi, äitiys, vanhemmuus, lapsi, tekosyyt

”En jaksa harrastaa seksiä, koska lapsi meni nukkumaan ja on vihdoin omaa aikaa. Väsyttääkin kauheasti.”

Tämä kun jatkuu tarpeeksi pitkään seksielämä ja suhde voivat näivettyä kasaan. Jos mietit niitä kertoja kun olet keskittynyt puolisoosi niin kuinka usein ajattelet sen olleen hukkaan heitettyä aikaa? Tuskin koskaan ja saatat jopa piristyä.

”En voi enää opiskella, koska lapsi vie aikaa.”

Tällä logiikalla kukaan ei kävisi töissäkään koska siihen menee aikaa. Opiskella voi aivan hyvin vaikka sinulla olisikin lapsi, se voi olla haastavampaa muttei todellakaan este.

”Ei sitä jaksa enää laittautua, olen vain tälläinen rönttäinen äiti-ihminen. Ei lapsi välitä miltä näytän”

Ei niin, mutta oma olosi ehkä kohenisi jos vaihtaisit välillä reikäiset pieruverkkarisi ja harjaisit hiuksesi (note to myself).

Tähän syyllistyn itse: Kesken illanvieton huomaan välillä katsovani kelloa ja ajattelevani ”Kohta pitää mennä kotiin, niin en ole sitten väsynyt huomenna lapsen kanssa” ja ”Kohta pitää mennä kotiin niin ehtii sitten viettämään vielä lapsivapaata aikaa ennen nukkumaanmenoa” Totuus on se, että vaikka menisin aikaisin kotiin, valvon yhtä myöhään ja toisekseen lapsivapaata kotiaikaa on joka ilta, yhteisiä illanviettoja sen sijaan harvemmin.

Lapsi tekosyynä, lapsi mikä ihana tekosyy, tekosyynä lapsi, äitiys, vanhemmuus, lapsi, tekosyyt

”En voi lähteä bilettämään, koska en halua olla erossa lapsesta”, Tekosyy jota moni käyttää, vaikka totuus on se että lapsi on oikeasti jo nukkumassa ja itse haluaa vain heittäytyä sohvalle sipsikulhon kanssa ja katsoa telkkaria.

”En voi joustaa töissä, koska pitää hakea lapsi päiväkodista”, tämän olen kuullut vaikka lapsi ei olisi päivähoidossa ollutkaan.

Millaisiin tekosyihin sinä olet törmännyt? Onko lapsi tekosyynä huono vai hyväksyttävä?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Ranskassa vauvalle syötetään sokeria pitäisikö meidänkinOnko lapsen pakko saada joululahjojaOletko kelvollinen vanhemmaksi-testiRiittävän hyvä vanhempiVauva konttaa!Meitsi on jo 9 kk vanha!My day – millaista on olla kotona lapsen kanssa?Turhat vauvatarvikkeet x 8Miten saada vauva nukkumaan yöllä?

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Lapsi, mikä ihana tekosyy”

  1. Kröhöm, ehkä joskus joo, mutta oikeasti todella harvoin 😉 Olemme mielestäni mieheni kanssa tässä myös hyvänä esimerkkinä olleet kaveriporukallemme, jolta saamme usein kehuja siitä, että teemme, ja touhuamme, vaikka lapsi onkin. Tossa opiskelussa käytin kyllä ehkä osittain syynä, mutta pääasiassa oli kuitenkin oma jaksaminen, ja uravalinta ei ihan mennyt nappiin. Voi olla, että olisin väärää alaa vielä hetken opiskellut, jos lasta ei olisi ollut. Siinä on varmasti osasyynä myös se, ettei talous kärsi ”turhaan” opiskelujen takia. Lapsen kanssa, kun sitä rahaa saa menemään enemmän. Ja kyllä se nyt kieltämättä aika haastavaa on pienen lapsen kanssa, varsinkin kaikki luovat alat, mutta ei toki mahdotonta. Itselläni painoi muut asiat vaakakupissa enemmän. Mutta hyvä teksti, ja herättelevä! Oikeastaan kaikkea mahdollista voi tehdä, oli sitten lapsia, tai ei 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta