Paljon päivässä voi lihoa?

lihominen Viime viikolla yhtenä päivänä olo oli jotenkin tukala ja turvonnut. Kävinkin sitten vaa’alla katsomassa oliko tämä fiilis minulla vain korvien välissä. Ei ollut – painoa oli tullut neljä kiloa lisää vuorokaudessa. 😀 Olin tästä hiukan ihmeissäni – tiedän että paino voi vaihdella päivän aikana parikin kiloa, mutta omalla kohdallani paino on yleensä ollut kutakuinkin sama aamulla ja illalla. Tiesin kuitenkin, ettei lihominen tapahdu hetkessä.

Kuten kerroin, painonnousun lisäksi oloni oli todella turvonnut (ihmekös tuo). Tuntui sellaiselta turvonneelta nestepallolta. Sanottakoon että edellisenä päivänä oli tullut syötyä epäterveellisesti, mutta yleensä tällainen ei vaikuta olotilaani mitenkään. Joskus olo on jopa timmimpi epäterveellisyyksien jälkeen.

lihominenTällä kertaa ei käynyt niin. Tiesin kuitenkin, etten ole lihonut neljää kiloa vuorokaudessa. Se olisi yksinkertaisesti vain mahdotonta. Siispä kävin tekemässä kunnon treenin salilla ja myöhemmin vielä menin kävelylle. Lisäksi join ainakin muutaman litran vettä. Aluksi tuntui että se turvotti vain entisestään, mutta muutaman tunnin päästä olo vähän keveni.

Seuraavana aamuna olo oli jo normaali. Mitä tästä opimme siis? Ensinnäkin: Joskus turvottaa ja toiseksi: Se ei ole maailmanloppu ja kolmanneksi: Liikunta ja vedenjuonti auttaa!

Turpoaminen voi johtua myös stressistä, kuukautiskierrosta, ruokavaliosta, alkoholista, palautumattomuudesta tms. Syitä voi olla vaikka mitä, eikä asialla kannata liikaa päätänsä vaivata, jollei turvottelu ala häiritsemään päivittäistä elämää. Silloin syytä kannattaa lähteä miettimään.

lihominenVaikka söisi mitä, päivässä tai edes viikossa harvemmin oikeasti lihoo, jos palaa sitten takaisin normaaleihin ruokailuihin. Jos oikein työkseen syö, maksimissaan voi lihoa ehkä 200 grammaa päivässä – aika vähän siis. Yleensä se lihominen ja laihtuminen on kuitenkin pidemmän aikavälin juttuja, eikä näitä muutoksia hetkessä tapahdukaan. Vappuherkuttelu ei siis ole pilannut mitään. 😉 Muutenkin suosittelen ottamaan rennosti liikunnan ja syömisen kanssa, ilon kautta syntyy yleensä ne parhaat ja pysyvimmät tulokset.

Onko oma painosi noussut joskus merkittävästi lyhyessä ajassa? Palautuiko paino ennalleen nopeasti? 🙂 Mukavaa viikkoa!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kokeile tätä aamupalaherkkua!

Vähennä treeniä ja kiinteydy

Proteiinivanukkaat testissä

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta