Haavemaailmassa?

Olen kova tyttö haaveilemaan. Olen tässä vähintääkin puoli vuotta toistanut miehelle samaa mantraa haaveistani. Hän on oppinut koko listan jo ulkoa. Viimeksi kun olin aloittamassa taas omaa daydreaming-hetkeäni (se on pakko tehdä ääneen jos joku on läsnä) hän repesi nauruun. Älysin onneksi siinä vaiheessa lopettaa homman heti kättelyssä. Mutta nyt takaisin aiheeseen. Mielestäni haaveilu on hyvästä Siinä pääsee paremmin kiinni siihen mitä oikeasti haluaa, joka luonnollisestikin tekee haaveiden saavuttamisesta helpompaa ja ylipäätänsä mahdollista. Toisaalta itse olen haaveillut lottovoitosta, vaikken ollut ikinä täyttänyt ainuttakaan lottoriviä, joten aina se ei toimi, haha. Liiallinen haaveilu voi olla myös haitallista.

Liiallinen haaveilu

Joskus liiallinen haaveilu saattaa johtaa siihen, että elää elämäänsä tietyssä haavemaailmassa, mutta ei tee mitään tavoitteiden saavuttamiseksi. Elää sitä samaa epätyydyttävää arkea ja pakenee sitä toisinaan haavemaailmaan. Haaveilusta saa palasen sitä fiilistä joka seuraisi haaveiden toteutumisesta, siksi sitä on helppo jatkaa. On helppoa ja turvallista unelmoida suuria, kun taas unelmien tavoittelemiseen liittyy riskejä; mukavuusalueelta poistumista ja turvattomuuden tunnetta.

Liiallinen haaveilu, liika haaveilu, haaveilu, haaveilija, haaveilun hyödyt, haaveilun haitat, daydreaming, haaveet, unelmat, liika unelmointi, liiallinen unelmointi

Liiallinen haaveilu, liika haaveilu, haaveilu, haaveilija, haaveilun hyödyt, haaveilun haitat, daydreaming, haaveet, unelmat, liika unelmointi, liiallinen unelmointiItse olen jättänyt asioita tekemättä joskus pelon- ja joskus sen takia etten ole ollut varma; haluanko tätä oikeasti. On välillä vaikea tunnistaa kummasta oma toimettomuus johtuu; siitä ettei tämä olekaan se juttu vai siitä ettei uskalla edes yrittää. Usein nämäkin asiat selviävät kun vain antaa ajatuksilleen aikaa.

Omien haaveiden hahmottamisessa on auttanut aika yksinkertaiset kysymykset; millainen olisi täydellinen päivä? Mitkä asiat ovat minulle tärkeitä arjessa? Mitkä asiat tekevät minut iloiseksi? Mitä asioita jaksan tehdä päivästä toiseen virkeänä ja innostuneena? Usein olen tunnistanut ”ne” jutut siitä että ajatuskin saa kihisemään innosta. 😀 Vaikka joskus sitä saattaa juuttuu haaveilemaan vaaleanpunaisen kuplan sisään, silti haaveilu on mielestäni tietyissä määrin hyvästä. Mielestäni niistä haaveista kannattaa pitää kiinni ja yrittää tehdä niistä totta. Ei kannata tyytyä johonkin joka ei tunnu omalta, vaan puhkaista haavekupla ja ryhtyä toimeen.

Liiallinen haaveilu, liika haaveilu, haaveilu, haaveilija, haaveilun hyödyt, haaveilun haitat, daydreaming, haaveet, unelmat, liika unelmointi, liiallinen unelmointi

Haaveiletko sinä paljon ja oletko kokenut siitä hyötyä vai haittaa?

 

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

 

Lue myös:

 

Unelmat paperilleRyhdyin yrittäjäksi – miten menee?Hukassa ♡ Yrittäjyys on epävarmaa – niin on kaikki muukin! Onko koulutuksen puute häpeä? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Miksi paska blogi menestyy? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Haavemaailmassa?”

  1. Mahtava aihe! Itse todella usein myös jämähdän haaveilemaan. Usein kuitenkin vasta silloin teen siirtoja toteuttaakseni unelmaani, kun olen saanut keskusteltua asiasta lähimmäisteni kanssa. Tavallaan haen hyväksyntää ja varmistusta, jonka avulla saan voimaa lähteä toimimaan kohti haavetta. En sitten tiedä kertooko se omasta itsevarmuudesta, että haluan ennen todellista toimintaa keskustella ja jakaa asian toisen ihmisen kanssa. Toisaalta näen sen myös positiivisena, sillä silloin saan uuden näkökulman ja ehkä vinkkejä, kuinka haaveet voisi toteuttaa järkevämmin tai nopeammin.

    Ps. Sun postausaiheet on tosi mielenkiintosia. Mutta joistakin aiheista toivoisin vielä syvällisempää käsittelyä. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta