Älä ole oma itsesi, ole positiivinen

Monna kirjoitti hyvän tekstin positiivisesta energiasta ja negatiivisuuden välttelemisestä. Hän mainitsi tekstissään tavanneensa pari uutta ihmistä josta toisesta huokui positiivisuus ja toisesta ei. Tekstissä oli monia hyviä pointteja eikä tämä teksti oikeastaan liity samaan aiheeseen, mutta linkkasin kuitenkin koska alkuperäinen ajatus tähän tekstiin lähti kyseisestä postauksesta. 🙂 Aloin miettimään enemmän ensivaikutelmaa ja sitä miten iso vaikutus sillä on asioihin. Tavallaan en pidä sitä kovin hyvänä juttuna; saatamme tuomita ihmisiä aika ankarasti välillä vain ensivaikutelman tai ulkoisen habituksen perusteella. Monna mainitsi tekstissään esimerkiksi silmiin katsomisen. Koen itsekin mukavana että katsotaan silmiin kun jutellaan, mutta kaikilta se ei tule niin luontevasti. Joskus se johtuu vain ujoudesta, ei siitä ettei toista kiinnostaisi jutella yms. 🙂 Tästä aiheesta minulle tuli mieleen myös seuraava kysymys; voiko ihminen olla liian positiivinen ja voiko liika positiivisuus olla haitaksi?

liian positiivinen

liian positiivinenOlen myös miettinyt tuomitsemmeko toisiamme liian herkästi; onko se niin että jos jostain ei lämpö ja ilo jokaisena hetkenä säteile ympärille, hän on ihan paska tyyppi eikä häneen kannata tutustua? Minulla esimerkiksi on ollut ilo tutustua moneen ihanaan tyyppiin, joiden ensivaikutelma ei ole ollut niin ruusuinen. Kaikilla meistä on huonoja päiviä ja toisten perusilme ei ole niin iloinen. Toiset ovat ujoja ja toisilla voi olla sosiaaliset taidot hukassa. Silti he voivat olla mahtavia tyyppejä!

Johtaako positiivisuuden ihannointi siihen että ihminen alkaa olemaan liian positiivinen – niin ettei se enää ole edes aitoa? Liian positiivinen henkilö usein peittelee omia negatiivisia tuntemuksiaan.liian positiivinen

liian positiivinenToivoisin ettemme positiivisuus höyryissämme leimaisi super iloisesta olemuksesta poikkeavia ihmisiä negatiivisiksi tai huonommiksi. Tietysti jos toinen on todella töykeä ei varmaan tee mieli tutustua, en puhu nyt siitä. Tarkoitan sitä ettei kannata leimata henkilöä vain siksi ettei hän ole niin hymyilevä tai hyvä small talkissa. Se ei kerro ihmisestä paljoakaan – ainoastaan sen ettei tämä kyseinen henkilö ole nyt juttutuulella eikä häntä hymyilytä juuri nyt.

Nykyään puhutaan paljon myös ulospäin huokuvasta positiivisuudesta. Kaikista se positiivisuus ei välttämättä rönsyä ulospäin ja voi olla että tietyt henkilöt vapautuvat vasta kun ollaan tutustuttu lähemmin. Jurous voi joskus olla ujoutta ja apea olemus voi johtua sydänsuruista. Koskaan emme voi tietää mitä kyseinen henkilö käy läpi. On myös täysin meidän oman näkemyksemme varassa kuka on positiivinen ja kuka ei – se ei kerro mitään siitä millainen kyseinen henkilö oikeasti on, ainoastaan meidän omasta näkemyksestämme.

liian positiivinen

liian positiivinenKuvat: Suvi, edit by me

Oletteko te joskus todenneet jonkun ihmisen ensivaikutelman täysin vääräksi? Voiko ihminen olla liian positiivinen ja miten määrittelisit asian?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Viikon kuulumiset rehellisestiLuottaa petetyksi tulemisen jälkeen”Sillä alalla ei oo töitä”En ymmärrä sitoutumiskammoaTäyslaidallinen tunteitaMinustako yrittäjä?Kateelliset ämmätLiian tyttömäistä?Feikit ja epävarmat timmit mimmit

Taru

7 vastausta artikkeliin “Älä ole oma itsesi, ole positiivinen”

 1. Moikka! Olen samaa mieltä kanssasi, se miten näemme toiset ihmiset on heijastusta ainoastaan omasta itsestä. Joillekin on kauhean tärkeää, että kaiken pitää olla positiivista ja sitä positiivisuutta vaan hyväksytään. Positiivisuutta ei kuitenkaan voi olla ilman negatiivisuutta, joten negatiivisuuden kieltäminen on mahdotonta! Ja jos toisten negatiivisuus ärsyttää, niin mielestäni se kertoo vain siitä että ei ole vielä hyväksynyt omaa negatiivisuuttaan.

  Hyvä lisää hyvää, totta toki, mutta myös toisten negatiivisuuteen keskittyminen lisää negatiivisuutta.

  Ihania ymmärtäviä pointteja sulla💕. Jos toisen ”negatiivista” ensivaikutelmaa katsoo lempein silmin, sieltä alta varmasti löytyy jotain kaunista.

 2. Mä oon kyl kans sitä mieltä, että toi positiivisuuden hypetys tuntuu menevän jotenkin yli. Siis oon samaa mieltä siinä, että mieluummin ollaan toinen toisillemme ystävällisiä ja asiallisia, mut kyllä elämään kuuluu negatiivisetkin asiat ja joskus ne näkyy ihmisistä.

  Mut mun mielestä tässä menee vähä puurot ja vellit sekasin monella – ystävällisyys ja hyvät käytöstavat on eri asia kun positiivisuus. Elämänasenne voi olla peruspositiivinen mut ei se tarkoita sitä et susta aina joka tilanteessa sitä huokuu!
  Joskus vaan on paska päivä ja jos joku siitä ottaa nokkiinsa kun mä en just nyt sillä hetkellä kun ekan kerran tavataan nii pysty olemaan positiivisuus aurassani, niin eiks se sillo oo sen ihmisen ongelma eikä mun 😉

  Mä uskon kans et ne jotka ylikorostaa tätä positiivisuusasiaa niin koittaa kompensoida jotain omaa henkilökohtaista pulmaa..

  • Kiva kun kommentoit! Jep, munkin mielestä positiivisuus ja ystävällisyys on eri asioita. Omassa lähipiirissänikin on ystävällisiä, mutta negatiivisuuteen taipuvia tyyppejä. Mahtavia silti! 🙂

 3. Hyvä kirjoitus! Itse mietin, että yhteiskunta on jollain kornilla tavalla tämän asian suhteen ollut suvaitsevampi ennen. Ihminen on voinut vaikka käydä töissä ihan omana itsenään oli jöröjukka tai vaikkapa ujo, muistan omat alakoulun opettajat ja oli kyllä monenlaista jannua esimerkiksi. Nykyään kaikkialla pitäisi olla positiivinen, ulospäin suuntautunut ja edustava että pärjää niin työpiireissä kuin henkilökohtaisessakin elämässä. Se on hyvin raadollista monelle, vaikkapa työnhakutilanteessa.

  Opiskelen itse ympäristöalaa ja se jos joku kertoo sen, että oikeasti tuhoamme omaa elinympäristöämme. Tykkään myös puhua aiheesta joka ei ole positiivisuuteen päinkään. Joskus on hyvä hypätä sieltä kuplasta ulos ja katsoa maailmaa silmiin. Mutta minusta mielenkiintoisimmat ihmiset on juuri näitä moniulotteisempia, joista se syvyys näkyy heti ulospäin eikä niin että on kuorrutettu positiivisuus/ulospäinsuuntautuneisuuskermalla. Hyviä ajatuksia sulla!

  Iiris blogista aitikuosiin.blogspot.com

  • Kiitos kommentista! Jep, välillä tuntuu kyllä että vain tietty ihmistyyppi kelpaa. Sitten kukaan ei uskalla olla oma itsensä ja puhua niistä ei niin mukavista asioista. Tunne siitä että kelpaa vain tietynlaisena ei varmasti myöskään mieltä ylennä.

 4. Heippa ja kiitos pohdinnoistasi ja niiden esille tuomisesta.

  Mielestäni aitous on viehättävin piirre ihmisessä. Toiset meistä ovat kyynistyneet toiset ovat realistisia jne. Toiset taas peruspositiivisia ja toiset harjoittelevat olemaan sitä enemmän.

  Meitä on niin moneksi. Jos joku on hyvää energiaa ja positiivisuutta aidosti uhkuva on se ihanaa!

  Mutta tosiaan elämää kun värittävät niin monet tapahtumat. Aika on iloita ja aika itkeä..täytyy hyväksyä siis negatiiviset tunteet osana elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta