Miten olla luova?

Joskus tylsyys on hyvä asia. Tylsät hetket antavat tilaa ajatuksille ja mielikuvitukselle. Sanotaan, että luovuus alkaa tylsyydestä. Olen huomannut, että omalla kohdallani tämä pitää ainakin ajoittain paikkansa. Jos minulla on paljon tekemistä en ehdi luomaan ajatustakaan uuden luomiselle. Sitä vain tekee asioita ja yhtäkkiä päivä onkin mennyt. Ajatukset täyttyvät tehtävistä asioista ja tuntuu, ettei päähän mahdu mitään muuta. Toisaalta, joskus inspiraation voi saada aktiivisen tekemisen kautta.

Muistan, kun lapsena tuli usein valitettua tylsyydestä. Silloin aloin usein piirtämään. Yhtäkkiä olikin saattanut kulua monta tuntia piirrosten äärellä. Eikä ollut enää yhtään tylsää. Tylsyydestäkin voi saada paljon irti jos pitää mielen avoinna ja jättää turhan kriittisyyden pois. Opiskeluaikoina teimme koulussa paljon luovia harjoituksia, joissa oppi heittäytymään ja olemaan  armollisempi itselleen. Turha kritiikki jäi pois ja uskalsin antaa enemmän omalle luovuudelleni sijaa. Minulle myös konkretisoitui jälleen kerran, miten paljon luovuus tuo iloa ja voimavaroja arkeen. Siksi nautinkin luovista harrastuksista.

Luovuus

Luovuus

Nykyään, jos minulla on tylsää, alan kirjoittamaan, laulamaan tai ideoimaan uusia asioita. On hauska huomata, miten tylsyyden keskellä onkin yhtäkkiä saanut jotain uutta aikaiseksi. Muun muassa tämä blogi syntyi ajoittaisesta tekemisen puutteesta ja tarpeesta tehdä omaa juttua äitiyslomalla.

Luulisin, että myös taiteilijat vetäytyvät usein omaan rauhaansa ideoimaan uutta. Voisin myös kuvitella, että moni saattaa  matkustaa yksin johonkin rauhalliseen paikkaan inspiraation löytämiseksi. Liian montaa asiaa ei pysty tekemään samaan aikaan, esimerkiksi harvoin laulajat ovat samaan aikaan kiertueella ja tekevät biisejä. Vaikka välillä tuntuu, että tylsänä hetkenä aika menee vain hukkaan, voi saada aikaan enemmän kuin pitkään aikaan.

Mitä itse ajattelet – missä tilanteissa luovuus kukkii parhaiten?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tyhmiä kysymyksiä ja ajatuksia  Itkumöykky Mitä olen oppinut bloggaamisen myötä? ”Sillä alalla ei oo töitä” Viikon kuulumiset rehellisesti Vuosi bloggaajana Oudot tapani x6 Unelmat todeksi #ilokiertoon Kannattaako unelmat sanoa ääneen? 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta