Syötkö sinäkin makeaa vanhasta tottumuksesta?

Kuten kirjoitinkin tässä postauksessa, olen joskus ollut toivoton karkkihiiri. Makeaa on mennyt kurkusta alas enemmän kuin laki sallii. Jossain vaiheessa tuli onneksi stoppi. Synnytyksen jälkeen makeanhimo on ollut kadonneena ja vaikka toisinaan makeaa tekisi mieli, himo ei ole ollenkaan samassa mittakaavassa kuin joskus ennen.

Makeanhimo, sokeri, herkuttelu, karkki, sokerinhimo, Stuff about, suklaakonvehti, suklaarasiaJoskus makeansyönti on ollut vähän kuin palkinto tai rentoutumiskeino. Vaikka asian laita on nykyään hieman toinen, huomaan edelleenkin välillä ostavani karkkia tavan vuoksi, varmaan siksi että mielikuva hyvistä karkeista on niin juurtunut takaraivoon – vuosikaudethan ne maistuivat todella hyviltä. Nykyään kun sitten tämän ajatuksen siivittämänä ostan karkkia, kohtaan pettymyksen joka kerta; ei maistukaan niin hyvältä kuin muisti. Silti niitä saattaa syödä vanhasta tottumuksesta, vaikkei tekisi oikeastaan edes mieli.

Makeanhimo, sokeri, herkuttelu, karkki, sokerinhimo, Stuff about, suklaakonvehti, suklaarasia

Viime viikolla ostin karkkia ja tämä sama asia tuli taas kerran huomattua. Jossain vaiheessa huomasin, että tekisi enemmän mieli vaikkapa mansikoita. En olisi uskonut että voisin ikinä ajatella tällä tavalla ja aiemmin pidinkin huijareina ihmisiä, jotka sanoivat etteivät pidä makeasta. Nykyään pidän hassuna, että olen edes ajatellut noin. 😀  Itse en ihan tähän kastiin kuitenkaan kuulu, kyllä karkki on kuitenkin hyvää, mutta ei kyllä yhtään niin hyvää kuin ennen. Nykyään minulle saattaa jopa tulla huono olo, vaikka ennen sellaista ei tullut ollenkaan. Ehkä ensi kerralla ostan karkkia, vasta kun makeanhimo yllättää…

Makeanhimo, sokeri, herkuttelu, karkki, sokerinhimo, Stuff about, suklaakonvehti, suklaarasia

Makeanhimo, sokeri, herkuttelu, karkki, sokerinhimo, Stuff about, suklaakonvehti, suklaarasia

Onko sinulla usein makeanhimo? Onko se karkki niin hyvää kuin aina etukäteen ajattelee vai onko siellä muitakin joiden odotukset ovat todellisuutta korkeammalla?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Minusta fitness kisaaja? Hell no! Miltä näyttää 165cm & 55kg? Oot säälittävä anorektikko Kiihdytä aineenvaihduntaa x8 Vähennä treeniä ja kiinteydy! Kun oma kroppa ahdistaa Alipainon rajoilla – silti L kokoa? Suurimmat ruokainhokit x10! Kun syöminen on pakkopullaa

Taru

2 vastausta artikkeliin “Syötkö sinäkin makeaa vanhasta tottumuksesta?”

  1. Tää on kyl totta! Sitä vaan aattelee et vitsi, jotain pitää mussuttaa ku kattoo leffaa tai jotakin… mut loppujen lopuksi siitä vaan tulee huono olo. Mitenhän niistä vanhoista tottumuksista pääsis eroon?! 😀

  2. Totta! Aiemmin mullakin tuli tosi usein naposteltua karkkia ihan vaan ajan kuluksi ja palkinnoksi. Usein jotain ei-niin-hyviäkään karkkeja ja pahaan oloon asti (ja vähän ylikin).

    Vuoden ajan oon pikkuhiljaa vähentänyt sokerin syöntiä. Karkin syönti on ollut pitkään minimissä ja nyt on meneillään 7 viikon täysi sokerilakko.

    Se on oikeasti auttanut. Makuaisti muuttuu eikä lisättyä sokeria enää kaipaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta