Me mennään naimisiin!

Otsikossahan se tämän postauksen pääpointti näkyy. Ajattelin aluksi kertovani tästä blogin puolella vasta, kun naimisiin ollaan menty.  Tai no olen ehkä maininnut, että jossain vaiheessa mennään, mutta nyt on avioehdot tehty, sormukset valittu ja vihkimispäivä lyöty lukkoon. Halusinkin tulla jakamaan hieman ajatuksiani aiheesta.

Jossain vaiheessa ajattelimme miehen kanssa, ettemme välttämättä menisi koskaan naimisiin. Emme tavallaan nähneet mitään syytä asialle. Joitakin kuukausia sitten, tulimme kuitenkin toisiin aatoksiin ja aloimme puhumaan naimisiinmenosta. Päätimmekin menevämme naimisiin kesän aikana. Mitään suureellista kosintaa ei tapahtunut – asia sovittiin ihan olohuoneen sohvalla möllöttäessä ja lapsen leikkiessä lattialla. 😀

Naimisiin

NAIMISIINEmme nyt kesän aikana ehtineetkään naimisiin – ensin piti tehdä selvitys, ettei avioliitolle ole mitään esteitä. Toisin sanoen; varmistetaan ettemme ole toisillemme sukua. Se olisikin aika epämieluisa yllätys, kun yhteinen lapsikin jo on. 😀 En ollut edes aikaisemmin kuullut moisesta – kukaan naimisiin mennyt tuttuni ei ole ikinä maininnut asiasta. Saatuamme kyseiset paperit menimme tekemään avioehdon, jonka jälkeen varasimme maistaarista vihkimispäivän ja valitsimme sormukset.

Naimisiin, mutta ei häitä?

Aluksi ajattelimme, ettemme pitäisi häitä. Menisimme vain maistraattiin vihittäviksi perheidemme ollessa läsnä. Syynä se, ettei hääjuhlien suunnittelu innostanut kumpaakaan meistä – en näe itseäni tai miestäni suunnittelemassa vuoden tai yli pelkkää hääpäivää. Emme myöskään halua laittaa isoja määriä rahaa häihin tai viettää aikaamme suunnitellen kutsukortteja, istumajärjestystä tai hääbändiä.

En ole ikinä oikein tajunnut kuukausia kestävää häähössötystä, eikö se käy aika raskaaksi? Itse en millään jaksaisi, koko päivähän alkaisi vain ahdistamaan. Sitä haluankin välttää viimeiseen asti. Jostain syystä myös hieman vaivaudun ollessani juhlien keskipisteenä. En tiedä miksi, koska nautin kyllä tietynlaisesta huomiosta paljonkin.

Äitini jo hieman varmisteli että olemmeko varmoja, ettemme halua suureellisempia häitä – ettei sitten ala kaduttamaan. Sanoin että olemme varmoja – sitähän ei voi koskaan tietää etukäteen kaduttaako vai ei. Tällä hetkellä fiilis on tämä. Uskon tässä asiassa omaa fiilistämme; jos häiden suunnittelu ja järjestäminen saa aikaan vain äääh -tunteen, ehkä ei kannata väkisin tehdä muotin mukaan.

Vietämme häitämme siis erittäin pienesti ja perheen kesken. Mitään perinteisiä häämuodollisuuksia ei ole luvassa, yhteistä ajanviettoa vaan. Naimisiinmenon jälkeisenä päivänä sitten kahvitellaan vähän isommalla porukalla ja kuka tietää, ehkä illalla sitten innostumme juhlimaan kavereiden kanssa. 😀

Olenko ainoa, jota ei innosta häiden järjestäminen? Millaiset häät sinulla oli tai millaiset haluaisit? 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu? Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko?14 parasta asiaa miehessäni Onko mustasukkaisuus sairasta?  Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita?Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta! Erotaanko nykyään liian helposti?

Taru

18 vastausta artikkeliin “Me mennään naimisiin!”

 1. Kuulostaa ihan omilta ajatuksiltani! Menimme seitsemän vuoden seurustelun jälkeen naimisiin kesällä 2015. Olemme aina tienneet, että naimisiin menemme, ja jossain vaiheessa saman vuoden keväällä sunnuntailenkillä vain päätimme, että nyt on naimisiinmenon aika. Mietimme samoja asioita; emme nähneet järkeä laittaa isoja rahasummia yhteen päivään, emmekä kumpikaan myöskään viihdytä huomion keskipisteenä. Joten ilmoitimme molempien perheille hääpäivän ja että emme kaipaa suuria juhlia. Ensin pappi vihki meidät pienessä seurakunnan tilassa, minkä jälkeen olimme varanneet ravintolasta pöydän, jossa vietimme intiimiä hääjuhlaan meille tärkeimpien ihmisten kanssa. Illallisen jälkeen siirryimme hääsviittiin viettämään hääyötä. Päivä oli täydellinen ja juuri meidän näköinen. ❤

  • Kiitos kommentistasi! Kiva tietää ettei ole ainoa, joka ajattelee näin. 🙂 Kuulostaa ihanalta! <3 Ja tärkeintähän on että päivä on oman näköinen. 🙂

 2. Menimme naimisiin 30.6.-17 maistraatissa ”salaa”.😄 Ystäväpariskunta oli todistamassa. Sitten vain ilmoitimme tästä yllätyksestä viestillä. 💑. Ilta kului hyvän ruuan parissa ja Viinijuhlilla ja hotellista oli varattu huone ja seuraavana päivänä kotiin. Pidimme nyt sitten sukulaisillemme kesäkahvit, jotka olivat toisin sanoen ”hääkahvit”. En halunnut kirkkohäitä, enkä muutakaan hössötystä tuohon päivään. Ollaan oltu 4v yhdessä. Ja ihan oli meidän juttu tälläinen salaa naimisiin!❤️

 3. Täydelliset vajaan 40 hengen häät vietimme juuri, kolme kk kihlautumisemme jälkeen 🙂 40 hengestä 20 perhettä ja loput ystäviä. Vihkijän tilasimme maistraatista.

  • Kuulostaa kivalta! :)<3 Mekin mietimme, että tilaisimme vihkijän muualle, mutta päädyimme sitten vihkimiseen maistraatissa. 🙂

 4. Uskon, että tulette pitäytymään näissä aatoksissa! Kuulostaa niin ihanan rennolta ja stressittömältä 🙂
  Me ollaan oltu naimisissa yli 10v, naimisiin mentiin just ja just kakskymppisinä. Vielä oltiin hieman naiiveja emmekä uskaltaneet sanoa ääneen omia mielipiteitämme. Pienistä häistä tuli yhtäkkiä 80 hengen häät, joita työstettiin isolla talkooporukalla, hääbudjetti oli siis pieni.
  Me taidettiin jo ennen häitä tietää, ettei häistä tule meidän näköisemme. Nyt jos menisimme naimisiin, tehtäis se melko vähin äänin maistraatissa, ilta hyvien ystävien kesken raflassa ja joku pienimuotoinen kahvittelu kotona muutaman päivän päästä.
  Ja vaikka hääjuhla oli mikä oli, kaikista onnellisin olen tietysti aviomiehestäni ja näistä vuosista. Ei häillä niin väliä —> menkää mieluummin vähin äänin maistraatissa naimisiin kuin pitäisitte isot hääjuhlat, joista jää ärsyttämään väärän väriset pöytäliinat tai huonosti maustettu ruoka.

  • Minä uskon myös! En ole ikinä välittänyt juhlien järjestämisestä. Tuossa käy helposti juuri niin, että muiden odotuksista tulee pidettyä perinteiset häät vaikkeivat ne tuntuisi omilta. Sen halusin juuri välttää.

   Samaa mieltä, avioliittohan siinä on se pointti, eikä se itse hääjuhla! :)<3 Kiitos kommentista!

 5. Täällä toinen ketä ei kiinnosta häiden järjestäminen! Ajatus siitä jopa ahdistaa 😀 ollaan oltu miehen kanssa pari vuotta kihloissa, mutta häiden suhteen ollaan oltu vähän ”sitten joskus”-asenteella. Oma unelma olisi muutaman hengen rantahäät ulkomailla 🙂

  • Joo muakin alkoi ahdistamaan kun äitini edes mainitsi kutsukortit. 😀 Sanoin että laitan tekstaria tai soitan mieluummin! Haha. Ulkomailla olisi kyllä myös kiva mennä. 🙂

 6. Hihii niin paljon onnea ja kaikkea hyvää teille <3 <3!!! Itsellekään se naimisiinmeno ole mikään mullistava juttu, mutta kiva ja romanttinen, symbolinen traditio, jota haluan sitten ehkä joskus juhlistaa läheisten kesken. Mulle avioliitto ei ole sinällään kovin tärkeä (ei siitä sitoutuminen tms. muuksi muutu) muutoin kuin symbolisessa ja perinteikkäässä mielessä ja ehkä siinä jotakin juridisesti järkeviä puolia on myös. Suhdetta sen sijaan haluan juhlistaa ja ajattelen jotenkin, että järkätään sitten bileet sille, että sitoudutaan olemaan toisen kanssa loppu elämä (vaikkei oltaiskaan, mutta ainakin juhlitaan hyvää tarkoitusta XDD). Haha vähän sekavasti ilmaistu..

  Niina / http://www.lily.fi/blogit/une-petite-life

 7. Ymmärrän ettei häiden järjestäminen kiinnosta, jos on jo kauan ollut vakiintuneessa suhteessa ja lapsikin jo on. Vähän sama kuin teidän päätöksenä mennä naimisiin – ei mitään mullistavaa eikä jännittävää.
  Mutta meillä, kun olimme nuoria ja reippaita, oli helppo suunnitella isot häät kun se oli niin suuri etappi elämässä. Muutimme vasta häiden jälkeen yhteen. Joillakin häät on juurikin se ratkaiseva etappi elämässä, joten siihen halutaan panostaa.

  • En kyllä usko, että tilanne olisi eri vaikkei meillä lasta olisikaan – mitä sillä on tekemistä asian kanssa? Ei se kiinnostus häiden järjestämiseen siitä ole kiinni. Kukin tavallaan! ;D

 8. Meilläkään ei ollut aikaa tai kiinnostusta alkaa suunnitella hääjuhlia. Mentiin naimisiin tänä syksynä ja järjestettiin lopulta kuitenkin kohtuullisen isot juhlat. Ratkaisu oli upea hääpaikka, jossa kaikki oli valmista ja itse ei tarvinnut tehdä mitään. Ruokiin ja koristeluun sai halutessaan vaikuttaa, mutta pakko ei ollut oikeastaan tehdä mitään. Tämä järjestely sopi meille todella hyvin. Suurin homma oli vieraslistan kokoaminen, mikä vei käytännössä yhden illan. Kutsuttiin kaverit Facebookissa häihin ja parille iäkkäämmälle sukulaiselle lähetettiin kutsukortit. Häät järjestettiin kolme kuukautta päivän päättämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 18
Tykkää jutusta