Meikitön nainen on epäsiisti?

Lilyssä on ollut viime aikoina puhetta meikittömyydestä, meikin käyttämisestä ja itsetunnosta. En oikein tiennyt miten ottaa kantaa asiaan vai ottaako ollenkaan. Bluestocking-blogissa oli hienosti kiteytettykin ajatukseni aiheesta. Teksti löytyy täältä. Ajattelin nyt kuitenkin koota omakohtaisia kokemuksiani ja ajatuksiani meikittömyydestä ja itsetunnosta. Olen kerran aikaisemminkin sivunnut aihetta tässä tekstissä. Halusin kirjoittaa tästä, sillä valitettavan usein meikitön nainen tarkoittaa monen mielestä samaa kuin epäsiistiys.

Meikkasin itse ensimmäisiä kertoja kolmannella luokalla eli yhdeksän vuotiaana. Halusimme kaverini kanssa laittautua kouluun ja tuolloin meikkini oli luomiväri ja huulikiilto, koska ripsiväristä silmäni tulivat kipeiksi ja minua ärsytti etten voinut hieroa silmiäni. Innostus meikkaamiseen loppui lyhyeen ja aloin meikkaamaan lähes päivittäin muistaakseni yläasteella.

Meikitön nainen, meikitön minä, minä ilman meikkiä, miltä näytän ilman meikkiä, meikittömyys, luonnollisuus, meikki, kosmetiikka, nainen, kauneus, ulkonäköpaineet, power of makeup, stuff about

Kuten äsken linkkaamassani tekstissä kirjoitin, ulkonäköäni on joskus kommentoitu jos minulla ei joku päivä olekaan ollut meikkiä. Näytin kuulemma oudolta, erilaiselta ja väsyneeltä. Silloin siitä tuli sellainen olo, että näytän rumalta ilman meikkiä. Vaikka täytyyhän se minunkin myöntää; meikki muuttaa ulkonäköäni. En usko että kukaan olisi kommentoinut mitään jos en olisi ikinä meikannut; silloin kaikki olisivat ”tottuneet” meikittömään naamaani. Joskus tosin joku koulussa sanoi että ”Hyi vittu toi on vitun ruma!” Olin tuolloin kolmetoista. Onneksi en ikinä ole itse ollut tuota mieltä. Olen aina ollut aika sinut ulkonäköni kanssa. Onhan joitain piirteitä joihin en ole täysin tyytyväinen, mutta nuo eivät vaikuta elämääni mitenkään. Tiedän että minussa on paljon tärkeämpiä asioita kuin ulkonäköni.

Tuollainen kuitenkin pistää miettimään, miten törkeästi muiden ulkonäköä arvostellaan. Itseäni välillä suorastaan kauhistuttaa oman lapsen puolesta ja todella toivon ettei hänen tarvitse ikinä kuulla tuollaisia paskapuheita.

Nykyään tykkään meikkaamisesta, mutta toisinaan meikittömiä päiviäkin on useampi putkeen. Minulla laittautuminen menee aika kausittain; joskus haluaa meikata enemmän päivittäin, toisinaan taas ei. On hassua miten meikkaamattomat naiset joskus luokitellaan epäsiisteiksi, miksei meikittömiä miehiä luokitella tähän? Siltä ne kasvot oikeasti näyttävät. En ymmärrä myöskään paljon laittautuvien arvostelua – jokainen tehköön miten itse tykkää. 🙂

Kiinnittääkö meikitön nainen oman huomiosi? Miksi ja miksi ei?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Liian arkinen gaala asu?!Stalkkaan ihmisiä – mitä teen kun kukaan ei näe x9! Laihaläski on jees Epäsuosittuja mielipiteitä Epäsuosittuja mielipiteitä vol. 2 Epäsuositut mielipiteet vol. 3 Kun toiseen suuntaan kumarrat, toiseen pyllistät Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta