Mies hoitaa vauvaa

syöttää (1 of 1).jpg

Meille oli oikeastaan alusta saakka itsestään selvää, että hoidamme lasta yhdessä mahdollisimman tasapuolisesti. Lapsi on yhtä paljon meidän molempien ja meillä on samat oikeudet ja velvollisuudet mitä hänestä huolehtimiseen tulee. Kävimme pian lapsen syntymän jälkeen myös tunnustamassa isyyden ja sovimme yhteishuoltajuudesta.

Jokainen perhe tekee niin kuin parhaaksi näkee; joillekin se sopii, että nainen hoitaa lasta ja miehen vastuulla on muita juttuja tai toisinpäin. Me kuitenkin halusimme, että kumpikin saa hoitaa lasta yhtä paljon ja kokea itsensä lapsen tärkeimmäksi henkilöksi. Meillä myös mies vaihtaa vaippoja ja syöttää vauvaa. Molemmat myös leikkivät vauvan kanssa. Kumpikin saa hoitaa häntä omalla tapaa, mutta tietyt jutut pyrimme tekemään samalla tapaa ihan lapsen vuoksi, esimerkiksi iltarutiinit. Myös molempien jaksamisen kannalta tämä on mielestämme hyvä järjestely. Tietenkin imetyksen vuoksi vauva oli aluksi enemmän minulla.

pilttiä (1 of 1).jpg

Lapsemme isovanhemmat myös osallistuvat hänen elämäänsä varmaan keskimääräistä enemmän. Meidän molempien vanhemmat asuvat lähellä ja hoitavat lasta mielellään. On mielestäni rikkaus, että lapsemme elämässä on paljon turvallisia aikuisia, eikä vain esimerkiksi äiti. Haluan että lapsi kokee myös muitakin aikuisia turvallisiksi, kun vain pelkästään minut tai mieheni.

On aika perinteinen ajatus, että äiti jää vanhempainvapaalle ja hoitovapaalle, vaikka ihan yhtä hyvin isä voisi jäädä. Isän poissaolo vauvan luota on sallitumpaa kuin äidin; jos isällä on työ, jonka vuoksi joutuu matkustelemaan paljon vauva-aikana, sitä ei pidetä niin pahana kuin jos äiti olisi vauva-aikana poissa. Nykyään onneksi aletaan ymmärtää, ettei kaikkien perheiden tarvitse noudattaa juuri tuollaista mallia.

Olen lukenut ja kuullut äideistä, jotka ”omivat” vauvan itselleen. Itselleni tämä on vieras ajatus, minusta mieheni on lapsen elämässä yhtä hyvä hoitaja ja täysin yhtä tärkeä lapselle kuin minäkin. Sen takia minulle tuli vähän pöyristynyt olo kun raskausaikana olimme perhevalmennuksessa ja neuvolan terveydenhoitaja sanoi ”Lapsi kaipaa äitiä, kun on vailla jotain. Isä taas yleensä leikittää lasta”. Mielestäni tuo on aivan kivikautinen ajatus ja ärsyttävä yleistys. Miksi sen pitäisi olla juuri noin? Eiköhän jokainen perhe tee niin kuin itse haluaa.

Miten teillä on lapsenhoitovastuu jakautunut?

Btw Ellos -40% ale vielä tänään voimassa, joten kannattaa käydä tilaamassa. Alekoodi 335456. Valikoimassa tuotteita myös pikkuisille. 🙂  Tarjous koskee normaalihintaisia tuotteita. Tarjousta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai etuihin. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Shoppailemaan pääsee tästä

kukka (1 of 1).jpg

Sis. mainoslinkin

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta