”Miestä ei voi raiskata”

Usein puhutaan naisten ja tyttöjen syrjinnästä ja oikeuksista – miesten syrjintä sen sijaan jää usein pimentoon. Fakta kuitenkin on, että myös miehet kohtaavat syrjintää. En luonnollisestikaan omakohtaisesti voi kertoa miesten syrjinnästä, mutta voin kertoa havaitsemiani ja kuulemiani asioita.

Miestä ei voi raiskata

Tämä asenne on monissa ihmisissä todella syvälle juurtunut. Olen kuullut, että koulussa jopa terveystiedonopettaja oli näin sanonut. Kysyttäessä perusteluita hän oli todennut, ettei se vain ole mahdollista. Toivottavasti enää tällaista ei opettajan suusta kuule.

Miesten syrjintä

Mies perheväkivallan uhrina

Tilanne jossa tyttöystävä läpsii miestä riidan yhteydessä ja mies menee hakemaan apua ja kertoo elävänsä väkivaltaisessa suhteessa. Otettaisiinko tilanne yhtä vakavasti kuin jos se olisi toisinpäin? Hieman epäilen. Osa saattaisi jopa naureskella ja sanoa että no eroa sitten. Tilanteen ollessa toistepäin, ymmärrettäisiin ettei väkivaltaisesta suhteesta ole välttämättä helppo lähteä.

Miesten syrjintä

Miehet ei itke

Yleinen ajatus on että itkevä mies on nynny.

Miehet joutuvat armeijaan

Miesten on pakko mennä armeijaan tai sivariin. Miksi naisten ei? Kai heistäkin olisi siellä hyötyä.

Miehen pitää olla aina imarreltu naisten ”huomiosta”

Toisin sanoen miehet eivät saa valittaa jos nainen ahdistelee heitä. Jos baarissa nainen menee puristelemaan miestä, miehen pitäisi olla kiitollinen huomiosta. Jos mies menisi valittamaan asiasta järjestyksenvalvojalle, poistettaisiinko nainen ravintolasta? Jos taas mies puristelee naista, hän saattaa saada nenänsä kipeäksi.

Miesten syrjintä

Naisille on omat kuntosalit, miehille ei

Mielestäni naisten salit on ihan ok, mutta entäs jos miehetkin haluaisivat oman salinsa? Salin jossa voisi treenailla miesten kesken. Ehkä sitten joskus. Tai sitten sille ei ehkä ole kysyntää, Who knows.

Tuleeko teille vastaavia mieleen? Pitäisikö omasta mielestäsi miesten syrjintä olla enemmän esillä?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi assarin tehtävään vaaditaan maisterin koulutus? Turhamainen tyttö ja itsestään huolehtiva mies Empiirinen tutkimus – hymyile tuntemattomille Miksi tavata kavereita, kun voi somettaa? ”Legginssit eivät ole housut!” Epäilijät ja jarruttelijat Vauva konttaa! Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin? Hukassa

Taru

4 vastausta artikkeliin “”Miestä ei voi raiskata””

  1. Tärkeitä huomioita! Miesten kokemista epäkohdista keskusteltaessa on ikävää se, että yllättävän moni ei hoksaa feminismin olevan vastaus yhtä lailla miesten ongelmiin vaan käyttää näitä argumentteja feminismiä vastustaakseen. Sama patriarkaatti se alistaa muitakin kuin naisia ahtaisiin rooleihin ja altavastaajiksi. Sinä et tässä väitäkään mitään antifeminististä, mutta nostan vain tämänkin tärkeän näkökulman esiin. 🙂

  2. Toi armeijajuttu on niiin totta! Ja varsin ajankohtainen, kun aviomieheni (25v. lääkäri) aloittaa maanantaina varusmiespalveluksensa. Sitä ollaan myös miehen kanssa ihmetelty, että miksi vapautus armeijasta on myös automaattinen vapautus siviilipalveluksesta… Varsin outo koko systeemi 😀 

  3. Naisille on sukupuolikiintiöt haettaessa miesvaltaselle alalle. Mieskiintiötä taas ei oo naisvaltasille aloille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta