Miksi paska blogi menestyy?

*Sisältää mainoslinkkejä

On kysymys, jota varmasti moni miettii. Myös minä, joskus vuosia sitten tosin. Onneksi hiffasin, että mun mielestä paska voi toisen mielestä olla hyvä. Kaikki me emme ole asioista samaa mieltä; se mikä tekee blogista hyvän, on täysin mielipideasia.

Viime aikoina olen kuullut paljon arvostelua muiden blogeja kohtaan. Liikaa mainosta, liikaa selfieitä, liian persoonatonta, täytepostauksia, liian arkista, liian feikkiä. Palaute ja mielipiteet ovat hyvä asia, mutta jos ne annetaan ilkeilymielessä onko siinä mitään järkeä?

Moni tuntuu myös suorastaan tuohtuvan huonoista blogeista; onhan se suuri vääryys jos omasta mielestä paska blogi menestyy. Vai onko?

Eiväthän kaikki artistitkaan ole omaan makuun, vaikka he olisivat kuinka menestyneitä. Jotkut eivät osaa laulaa ja silti he tahkoavat rahaa. Jotain hyvää heissä kuitenkin on! Laulutaito ei ole nykyään artisteissa se tärkein asia – aivan kuten bloggaajan ei tarvitse välttämättä olla taitava tekstintuottaja menestyäkseen. Pointtini on siis tämä: Se ei ole multa tai keneltäkään muulta pois, jos omasta mielestä huono artisti on se listaykkönen tai -huono blogi tahkoaa rahaa.

Mikä tekee blogista hyvän?
Paita (saatu)//Romwe TÄÄLTÄ*, kengät//UFF, shortsit//Zara (kirppikseltä)

Usein ihmetellään myös, miksi bloggaajan ei tarvitse edes osata kirjoittaa. Aivan kuten artisteissa, myös bloggaajassa voi olla muita menestykseen vaikuttavia ominaisuuksia. Hän on esimerkiksi valmiiksi tunnettu, hänellä on kiinnostava persoona, kauniit kuvat tai jotakin muuta. Joku blogissa kuitenkin saa lukijat palaamaan, muutenhan se ei olisi suosittu. Lisää aiheesta olen kirjoittanut tässä postauksessa: Kielellisesti lahjattomat narsistiset bloggaajat

Bloggaajien kirjoitustaidon (tai taidottomuuden parjaaminen) on mielestäni turhaa. Luen paljon myös toimittajien kirjoittamia tekstejä ja usein löydän sieltä kirjoitusvirheen. Se on elämää. Me ei olla täydellisiä. Ihmettelesin mieluummin, miksi Suomen asioista pääsee päättämään ilman asioihin perehtymistä. Sen luulisi kiinnostavan, ne asiat kun usein vaikuttavat jokaiseen meistä.

Olisi kiva kuulla sinun mielipiteesi; mikä tekee blogista hyvän? Mikä on blogissa tärkeintä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? + arvonta! Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä! Bloggaamisen itsekeskeisyys ahdistaa Miksi haluan blogata työkseni?

Taru

24 vastausta artikkeliin “Miksi paska blogi menestyy?”

 1. Samaistuminen, uusien ideoiden ja näkökulmien saaminen, inspiroituminen, vertaistuki… Nämä ovat asioita, jotka saavat minut palaamaan tiettyjen bloggaajien blogeihin uudestaan ja uudestaan 🙂

  • Kiva kun kommentoit! Aika samoja asioita tulee itsekin etsittyä blogeista. 🙂 Kivaa viikonloppua!

 2. Hyvä aihe! Veikkaan, että suurimman ärsytyksen takana on kateus. Kateus siitä, että toinen menestyy. (ja se on muka jotenkin itseltä pois). Ja olen samaa mieltä, että se, mikä yhden mielestä saataa olla paska blogi, saattaa toisen mielestä olla just parasta viihdettä. Hassua, että blogeja haukutaan paskoiksi,huonoiksi tai feikeiksi, mutta palataan lukemaan silti kerta toisensa jälkeen 😀 Eli jotain kirjoittaja on tehnyt oikein, kun lukija on koukussa 😀

  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

  • Kiitos! Joo ehkä se joitakin ärsyttää, että joku menestyy omasta mielestä roskalla ja itse ei lyö läpi vaikka tekisi mitä. ::D

 3. Hyvät kuvat, sujuva teksti, inspiraatio ja tarina ovat blogin ytimessä.

  Minulle sujuva kieli ja oikeinkirjoitus on tärkeää. En kauaa jaksa lukea sisällöltään muuten ihan kiinostaviakaan tekstejä, jos ne vilisevät taivutus-, oikeinkirjoitus- ja yhdyssanavirheitä. Ne syövät uskottavuutta ja kiinnostavuutta.

  • Mäkin tykkään oikeakielisyydestä, mutta pelkät kirjoitusvirheet eivät saa minua lopettamaan blogin lukemista. 🙂

 4. Minä luen paskoja blogeja ihan viihteen vuoksi. Samalla tavallahan osa katsoo joitain tv-ohjelmia vaikkapa tunteakseen itsensä paremmaksi. 😀 Ehkä on vähän kyseenalaista lukea jonkun omaa blogia samasta syystä, mutta en todellakaan koskaan menisi kertomaan tätä bloggaajalle itselleen enkä mene haukkumaan bloggaajaa kommentteihin, pidän mahdolliset mölyt mahassani.

  On myös avartavaa lukea blogeja sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat todella kaukana omasta ”kuplastani”. Viihteen lisäksi uskon siis saavani blogeista myös uutta näkökulmaa, vaikka joskus toisen näkökulmaa tuleekin omassa mielessä hieman kauhisteltua tai päiviteltyä.

  • Haha. 😀 Itsekin luen välillä blogeja, joihin en voi samaistua koska on kiinnostavaa lukea eri näkökulmia! 🙂

 5. Jos blogi menestyy, se ei voi olla paska! Niinhän se kai on. 😀 Omasta mielestäni paskuus syntyy siitä, jos tehdään kautta linjan ns. perusvirheitä: kuvat ovat hillittömän pieniä tihrusia, teksti on lukukelvotonta fonttia ja vielä keskelle tasattua, sanojen sijaan käytetään vain ihan hirveästi emojeja, postaukset ovat aivan hervottoman pitkiä ja niistä puuttuu kokonaan punainen lanka, teksti vilisee kauheita kirjoitusvirheitä… Kummallista kyllä, tosi moni niistä menestyvimmistä suomalaisista blogeista tekee juuri näitä virheitä. No, minäkin luen tosi paskoja blogeja välillä ihan vain viihteen vuoksi. Vähän samasta syystä kuin katson suomalaista realityä. 😀

  • Joo, aika moni tuntuu lukevan omasta mielestään huonoja blogeja. ;D Mikäs siinä, ei kai sillä väliä minkä takia se lukija blogiin menee, kunhan ei alla kenellekään ilkeilemään. 😀

 6. Aito, elävä,sielukas, elämän makuinen taidokas teksti pintaa syvemmältä mikä porautuu sieluun höystettynä puhuttelevilla fotoilla. That does the trick for me 🙂

  • Kiitos kommentista! 🙂 Itse tykkään myös syvällisistä postauksista! 🙂

 7. Mielenkiintonen aihe sulla,koska oon vasta alottanu bloggaamisen. En juuri välitä kuka tykkää ja kuka ei. Mutta mielenkiinnolla aina ootan kuinka moni käy lukemassa. Tässä harjottelen ja seurailen mielenkiintosia blogeja,joten kiitos sinulle 😊👍

 8. Meitä on niin moneksi. Joku haluaa pelkkää viihdettä. Joku myös vähän asiaa.

 9. Mä sanoisin, että pitää olla SE juttu. Vaikka kuvat ja teksti olisivat täysin amatöörimäisiä, ne iskevät oikeaan kohderyhmään, joka on parhaassa tapauksessa suuri.
  Tottakai meitä kiinnostaa tirkistelyn vuoksi myös toisten elämä ja ennekaikkea todella avoimet kirjoitukset, missä ruoditaan kaikki maan ja taivaan väliltä.
  Mutta mä sen sijaan tykkään tavallisuudesta ja onneksi niitä ihanan tylsiä, esteettisiä ja hyväntuulisia blogeja löytyy mun makuuni. Toisille sitten niitä toisia 🙂

  • Kiitos kommentista! 🙂 Mullakin vaihtelee aika paljon millaisista blogeista tykkään. Usein voi olla myös niin, että joku persoona vaan kiinnostaa – ihan sama mitä kirjoittaa. 😀

 10. Blogit on niin sidoksissa kirjoittajaansa, että miltein harmittaa jos tyyppi vaikuttaa tylyltä ja blogi olisi muuten kiva. En kyllä halua sanoa kenenkään blogia paskaksi se olisi vähän kuin sanoisi, että sulla on ruma lapsi. Voi kamala!

  Itse tykkään persoonallisista ja sellaisista blogeista joissa kaikki ei ole valmiiksi pureskeltua. Rouheus ja asioiden ilmaan heitto inspiroi varsinkin kun jutun lanka on jotain uutta! Hyvä teksti sulla tässä!

  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  • Kiitos paljon! 🙂 Joo totta, mun mielestä on kiva että bloggaaja vaikuttaa hyvältä tyypiltä. Toisaalta joskus se provosointi saattaa kiinnostaa välillä jopa enemmän. 😀

 11. Oi miten kiinnostava aihe, mulla riittäisi tästä varmaan sanottavaa mutta pitää olla nopea kun täytyy mennä nukkumaan xD Ensinnäkin, hyvä kirjoitustaito on paljon muutakin kuin oikeakielisyys. Tiedän että kärjistit tuossa, mutta kun itse olen toimittaja ja opiskellut kirjoittamista todella paljon, se on mulle rakas asia 😀 Vähän toivoisin, että sillä olisi nykyisessä blogimaailmassa enemmän painoarvoa. Mutta kuitenkin blogeissa on hirmu tärkeää myös se visuaalinen puoli, bloggaajan persoona, aiheiden valinta… Niin moni asia! Tietenkään se ei ole muilta pois, että joku blogi menestyy. Mutta kateellisuus on myös luonnollista 🙂 Kadehtimiltaan ihmisiltä voi yrittää myös oppia!

  • Kiitos kommentista! Itsekin tykkään hyvästä sisällöstä ja taitavasti tehdystä tekstistä, mutta jos blogi on muuten mieleeni ne eivät ole este lukemiselle. 😉 Jep toi on myös hyvä pointti tuo viimeinen! 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 12. Itseäni ärsyttää myös blogit joissa on selkeästi kirjoitusvirheitä ja joista huomaa ettei kirjoittaja ole oikein täysillä mukana. Samoin kovin räikeät tai tummat taustavärit eivät houkuta palaamaan blogiin enää uudestaan.
  Tykkään pohdiskelevista, syvällisistä, iloisista ja rehellisistä blogeista. Huomaan seuraavani niitä joiden teksti ”kolahtaa” tavalla tai toisella, on sitten aihe mikä tahansa. Itseeni taitaa vedota eniten huumori ja ”ei jaaritteleva”-teksti.

  https://mammamiettii.blogi.net

  • Kiitos kommentista! Kiva kuulla millaiset blogit ovat muiden mieleen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta