Miksi vauvan kasvot ei näy kuvissa?

varpaathiekassa (1 of 1).jpg

Pahoittelut postaustauosta, olimme kavereiden kanssa Turussa ja en älynny ajastaa postausta etukäteen. Reissusta lisää myöhemmin. Nyt toiseen aiheeseen..

Kun aloitin bloggaamisen, päätin etten jaa lapsestani sellaisia kuvia, joista hänet voi tunnistaa. Koin epämukavaksi ajatukseksi jakaa lapsesta tunnistettavia kuvia. Tiedän että on epätodennäköistä että kukaan käyttäisi kuvia väärin, mutta valitettavasti näinkin voi käydä. Eräälle tutulleni kävi todella ikävästi – joku oli kopioinut hänen lapsensa kuvia Facebookista ja väittänyt omaksi lapsekseen.

Olen laittanut kuvia, joissa hänellä on aurinkolasit päässä tai kuvia takaapäin joissa kasvot ei näy. Se tuntuu mielestäni ihan ”turvalliselta”. Facebookkiin jaoin kuvan vauvasta parin päivän ikäisenä ja myöhemmin yhden kuvan, jossa olemme koko perhe. Tämä jälkeen aloin vasta pohtimaan asiaa tarkemmin.

varpaat (1 of 1).jpg

Olen myös pitänyt kivana ajatuksena, että lapsi saa itse päättää isompana minkälaisia kuvia laittaa itsestään nettiin vai laittaako ollenkaan.

Ymmärrän myös heitä, jotka jakavat tunnistettavia kuvia lapsestaan. Todella harvoin siitä koituu mitään ikävää ja ei liika varovaisuuskaan ole tarpeellista. Itsenikin tekisi välillä mieli jakaa hauskoja kuvia vauvasta, mutta olen päättänyt ainakin toistaiseksi pitää kuvat sellaisina ettei häntä tunnista niistä.

Mitä mieltä te olette asiasta?

Taru

3 vastausta artikkeliin “Miksi vauvan kasvot ei näy kuvissa?”

  1. Itse tein kanssa alussa juuri samoin, ettei kuvista voinut tunnistaa. Nykyään on sitten tunnistettaviakin kuvia lipsahtanut mukaan. Olen ajatellut sen niin, että vauva kun kasvaa koko ajan, niin pian ei ole tunnistettava vanhoista kuvistaan, ulkopuolisille. Facebookissa olen muutaman jakanut, koska kuvat näkevät vain kaverit. 

    Väärinkäyttö olisi kyllä todella ikävää ja pitää toki tiedostaa, että aina jos jotain nettiin laittaa, niin voi käydä. Onpa eräs kuva minustakin päätynyt joku vuosi takaperin jalkafetissisivustolle ”syyskuun suosituimpiin”, ei mennä nyt siihen miten kaverini sen sieltä löysi. 😀 Että mistäs sen tietää missä omakin naama (tai ties mikä) pyörii!

  2. Hahah eikä 😀 Joo eihän sitä voi koskaan tietää mihin omakin pärstä päätyy..

    Varmaan usein käy juurikin niin, että aluksi ei kuvia ollenkaan, sitten tunnistamattomia ja sitten se siirtyy muihin kuviin. Saa nähdä käykö itselle samanlailla. 🙂

  3. Lapsesta ei laiteta kuvia nettiin, koska lapsen kehitystaso ei riitä siihen, että hän voisi antaa harkitun suostumuksensa. Lapsi on ihminen samalla tavalla kuin muutkin, ja muiltakin kysytään lupa kuvien laittamiseen. Piste. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta