Millainen oli vuosi 2016?

vuosikatsaus3 (1 of 1).jpgVarmaan aika moni pohtii uuden vuoden lähestyessä kulunutta vuotta, niin myös minäkin. Näin perusteellista vuosikatsausta en olekaan koskaan ennen tehnyt. Bloggaamisen myötä sitä kuitenkin tulee pohtineeksi asioita joille ei muuten uhraisi paljoakaan ajatusta. Onneksi minulla on todella hyvä muisti ja muistan lapsuudesta asti paljon asioita ja fiiliksiä, joten tämän vuosikatsauksen pitäisi olla minulle aivan helppo nakki. 😉

 

Tammi- ja helmikuu sujuivat vauvan kanssa kotosalla. Hän oli tuolloin vielä sen verran pieni, että nukkui paljon ja minulla oli aika ajoin tekemisen puute. Valtaosa kavereista olivat töissä ja koulussa, joten aikalailla yksin sitä oli. Muistan että talvella katsoin aika paljon Teenmomia ja Catfishiä telkkarista ja ajattelin että päähän tässä sekoaa! Vaikka viihdyn hyvin yksiksenikin, tarvitsen jotakin tekemistä! Helmikuun lopussa aloitin blogin kirjoittamisen ja siitä lähtien lapsen päikkäriajat ovatkin menneet blogijuttuja tehdessä. Jossain vaiheessa huomasin kaipuuta töihin, tuntui taas siltä että hitto vie tässähän ihan höperöityy. Onneksi yksi kaverini tuli kylään aika usein ja sitten möllötimme yhdessä. Kävin myös vauvan kanssa pari kertaa viikossa vauvakerhoissa ja muskarissa. Se toi mukavaa vaihtelua arkeen. Päivittäin myös ulkoilimme paljon ja toki myös edelleen. Samaan aikaan kun ihmettelin miten joku jaksaa olla kolmekin vuotta kotiäitinä, säälin miestä joka näki lasta vain murto-osan siitä mitä minä.

vuosikatsaus4 (1 of 1).jpgElokuussa äitiysloma loppui ja jäin hoitovapaalle. Tiesin että hoitovapaan sai hakea kahdessa osassa ja koska olin epävarma töihinpaluusta jatkoin hoitovapaata vain lokakuun loppuun. Kesä ja syksy meni tuttua rataa, lapsen kanssa. Onneksi tuli myös kavereitakin nähtyä. Kävin yhdillä festareillakin. 😀 Tiesin että jos aion jatkaa hoitovapaata minun täytyisi ilmoittaa siitä pian. Olin kuitenkin hätäpäissäni tehnyt päätöksen hetkittäisestä työhönpaluusta – tiesin kuitenkin jääväni vielä myöhemmin lapsen kanssa kotiin. Ajattelin että hetken töissä olon jälkeen, kotona oleminen taas maistuu. Töihin palattuani huomasin kuitenkin nopeasti, että haluan vielä takaisin kotiin ja niimpä ilmoitinkin nopeasti että jään uudestaan hoitovapaalle. Onneksi olin puhunut tästä jo etukäteen eikä se tullut työnantajalleni mitenkään yllätyksenä. Nopea pyrähdys töissä siis vain.

vuosikatsaus2 (1 of 1).jpgAjattelen tämän vuoden olleen jonkin sortin tutkimusmatka itseeni. Minulla on ollut runsaasti aikaa miettiä tulevaisuutta ja muutenkin kaikenlaista. Olenhan tullut siihen ikään että aivoni ovat kehittyneet valmiiksi! 😀 Harmi vain että vaikka olen vähän viisaammaksi tullut, suunnitelmissani on silti mustia aukkoja. Ehkä kaikkea ei kannatakaan suunnitella niin tarkkaa vaan jättää varaa myös sattumalla ja yllätyksille? Olenkin vakaasti päättänyt mennä tästedes enemmän fiiliksen mukaan. Saa nähdä kuinka se onnistuul. Pelkkää järkeä seuratessa voi tulla vähän tylsää. Vuodelta 2017 odotan kliseisesti sitä mitä kaikki muutkin; uusia haasteita ja muutosten tuulia!

 

Mitä teidän vuosi on pitänyt sisällään? Mitä odotatte tulevalta vuodelta?

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Positiivisuus bullshitti

Inspiraation puute

Haavemaailmassa

 

***

The new year is approaching! A lot can happen in a year, so today I’m going to through this year. The beginning of the year, I was home at maternity leave with my baby. The days passed quickly, even though sometimes I felt myself tired and bored. Almost all my friends were at school or work, so I was pretty much alone with my child. Fortunately one friend came visit often. In February I started to write this blog and after that, I’ve had more meaningful things to do.

 

Summer come and go, I was still home. I met my friends more than winter, as usual. 😀 I even went up to the festival! While autumm was approaching, I have to thought about whether I go back to work or stay still home with my child. I decided to go back to work in November in a while; After that I would appreciate more staying at home, I thought. So I went back to work, but soon I noticed that I would like to be at home still. So I decided that at the turn of the year, I will return to child care leave.

 

This year have been an exploration of myself. I have had much time to think what I want and what next. Thing are a bit clearer now, but there’s still some black holes in my plans. 😀 From now on, I will go more according to my mood. For the year 2017, I look forvard new challenges and changes (like everybody else?) Welcome 2017!

 

How your year has gone? What you’re expecting from the upcoming year?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta