Miltä tuntuu olla äiti?

Yleensä äitienpäivänä ihmiset kirjoittavat facebookiin ja blogeihin äidistään jotain kaunista. Myös minulla olisi paljon ihanaa sanottavaa äidistäni, mutta hän ei ole facebookissa, joten en turhaan tarinoi verkossa. En ole tainnut mainita edes blogistani hänelle. Sanon nyt kuitenkin myös blogissani, että minulla on maailman ihanin äiti, joka on suuri tuki ja turva minulle kaikissa tilanteissa! Tänä vuonna ajattelin äitienpäivää myös toisesta näkökulmasta: Miltä tuntuu olla äiti?

Vietän itsekin tänään ”ensimmäistä” äitienpäivääni, vaikka muutama taisi onnitella myös vuosi sitten, olinhan tuolloin jo masuvauvan äiti. Olen ollut äiti (masun ulkopuolisen vauvan) nyt hieman yli puoli vuotta. ja muutama ihminen on kysynyt tämän Miltä tuntuu olla äiti -kysymyksen. Olen vastannut jotain aivan ympäripyöreää, koska vaikeaa sitä on sanoinkuvailla, niin sanotusti. Yritän kuitenkin.

Miltä tuntuu olla äiti?

Miltä tuntuu olla äiti?

Kun sain tietää odottavani vauvaa, en omalta osaltani kokenut kovin suuria paniikkituntemuksia. Mitä nyt muutaman kerran luin jotain vauva.fi:n katkeraa tilitystä ja sain jonkin sortin hepulin. Tämän jälkeen mieheni antoi minulle porttikiellon sivustolle.

Muistan kun ennen neuvolakäyntiä täytimme lomakkeet, jossa kysyttiin äidin sairauksista ym. Aloin kirjoittamaan oman äitini terveydentilasta, kunnes tajusin että tässähän puhutaan äidistä, ei minusta. Sepäs vasta oli oivallus. Neuvolassa minulta myös kysyttiin raskausaikana millaiset vanhemmat meistä tulee. Sanoin vain hänelle, ettei sitä voi etukäteen tietää.  Minulla oli kuitenkin alusta lähtien tunne, että olen riittävän hyvä äiti lapselleni, eikä minulla ollut tarvetta olla täydellinen. Tiesin, että minun täytyy pitää huolta myös itsestäni ja parisuhteestani jotta vauvakin voisi hyvin. Näin olen myös tehnyt.

Miltä tuntuu olla äiti?

Monet sanovat äitiyden muuttavan elämänarvoja ja ajatusmaailmaa. Uskokaa tai älkää, mutta koin ehkä pienen pettymyksen kun huomasin ajattelevani asioista aika samalla tavalla. Toisaalta, muutos tapahtuu varmaankin pikkuhiljaa eikä sitä välttämättä huomaakaan. Elämä kyllä muokkaa aina ihmistä jollain tapaa.

Yksi tärkeimmistä oivalluksista on ettei ole yhtä ja oikeaa tapaa olla äiti, vaan kaikki ovat erilaisia. Liian usein äidit asettavat itselleen kohtuuttomia paineita ja odotuksia siitä, millainen pitäisi olla. Kannattaa vain luottaa itseensä.

Tietenkin lapseni on vienyt sydämestäni suuren palasen, peruuttamattomasti. Minusta tuntuu, että rakastan häntä joka päivä enemmän ja huomaan että hänkin taitaa tykätä minusta <3 Ainakin hän nauraa jutuilleni, hymyilee minulle ja laittaa väsyneenä simmut kiinni sylissäni.

Koen olevani todella onnekas kun saan olla tuon ihanan lapsen äiti. <3

Esitän sinulle nyt tämän saman kysymyksen; miltä tuntuu olla äiti?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Lenkille suoraan synnytyssairaalastaHedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Äitiys vai ura – voiko saada molemmat? Raskaus kuvina Vauva tuli parisuhde meni?Lapsen haluaminen itsekästä? Kun lapsi menetti tajuntansa Mitä opin synnytyksestä x9Kroppa raskauden jälkeen

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta