Minä laulajana & mun uusi biisi

saaga (1 of 1)22222.jpg

En olekaan vielä kirjoitellut musajutuista, joten ajattelin että avaisin teille hieman asiaa uuden biisin julkaisun ohessa.

Mä oon pienestä pitäen tykännyt hirveästi laulamisesta ja kirjoittamisesta. Mä aina sanoin kaikille, että mä haluisin olla isona laulaja. Olin lapsena kuitenkin tosi ujo enkä tuonut lauluhalujani hirveästi julki. Joskus ala-asteella mä lauloin mutta mulle sanottiin, ettei tossa oo säveltä. Siihen loppu mun laulamiset joksikin aikaa.

halllloooooooooooo (1 of 1)-2.jpg

Kuudennella luokalla meillä oli laulukoe ja mulle oli tärkeetä valmistautua siihen hyvin. Mua jännitti paljon ja ääni vähän tärisi. Opettaja sanoi kuitenkin ”Hei sullahan on hyvä ääni!” Sen jälkeen ajattelin mennä laulutunneille, jos löytyisi hieman sitä kadoksissa ollutta säveltäkin.

Menin ystäväni kanssa laulutunneille ja monesti lauloimme yhdessä karaokea hänen koneeltaan. Esiinnyimme myös yhdessä musiikkikoulun joulujuhlassa. Sen jälkeen minulla on ollut eri paikoissa laulutunteja eri opettajien kanssa.

Viimeisin laulunopettajani oli klassinen laulaja ja hän ohjasi tekniikkaani hieman klassiseen lauluun. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta, vaikka hän olikin hyvä opettaja. Jossain vaiheessa minusta tuntui, etten saa tunneista oikein mitään irti ja lopetin. Laulutuntien lopettamisen jälkeen olen kirjoitellut paljon biisejä, joskin olen kirjoittanut niitä jo sitä ennen.

villit photarit (1 of 1).jpg

kokeilla (1 of 1).jpg

Kun tapasin mieheni kävi ilmi, että hänkin tekee musiikkia. Aloimme jossain vaiheessa tekemään yhdessä biisejä. Hän tekee myös omalla artistinimellään musiikkia ja aloimme tekemään minulle biisejä Saga-nimellä. Huomasimme nyttemmin, että sillä nimellä joku tekee jo musiikkia ja päädyimme saaga-nimeen.

Olemme tehneet biisejä niin, että minä olen kirjoitan ja laulan ne sekä osallistun sävellykseen ja sovitukseen. Mieheni säveltää-, sovittaa-, äänittää-, miksaa- ja masteroi- ja soittaa biisit kitaralla. Joskus pyrin itsekin säveltämään biisiä, mutta miehen on pitänyt muokata niitä, koska mulla ei ole niin hyvä sävelkorva. 😀

Mä itse tykkään biiseistä, jotka voi tulkita monella tapaa ja kaikkea ei sanota. Haluan itsekin jättää jotain kuulijan oman tulkinnan varaan. Se oli tarkoitukseni myös tässä biisissä. Jokainen tulkitkoon miten itse haluaa! 🙂

Käykää kuuntelemassa uusi biisi ja tykkäämässä facebookissa mun sivusta Saaga!

Heittäkää kommenttia ja jakakaa <3

 

Seuraa blogia Facebook, Bloglovin’, Blogit.fi , Blogipolku.fi

Kuvat: Suvi

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta