Minäkin halusin malliksi

dsf37 (1 of 1)-3.jpg

dsf37 (1 of 1)-2.jpg

Silloin kun olin teini-iässä, todella moni nuori tyttö tuntui haluavan malliksi. Moni kävi otattamassa kalliit mallikuvat studiossa ja ihmetteli kun ura ei siitä lähtenytkään käyntiin. Myös minä halusin tuolloin malliksi. Pituutta tähän varteen ei olla luotu kuitenkaan kuin 165cm, vaikka nykypäivänä se ei varsinaisesti este olekaan. Ollessani 15- ja 16-vuotias lähettelin aktiivisesti kuviani eri paikkoihin ja muistaakseni osasta ei vastattu mitään ja toisista vastattiin oikein innokkaasti ”Sinussa on potentiaalia, autamme sinua mielellämme kokoamaan mallikansion!” Lisäksi mainittiin että mallikansio on mallin tärkein työvälinen jne. Näihin en lähtenyt mukaan. Tuli sellainen olo ettei minusta oltu kiinnostuttu vaan siitä että kuvautan heillä kalliin kansion. Yleensä jos toimisto on oikeasti kiinnostunut ottamaan jonkun listoilleen he kustantavat mallikansiosi.

dsf39 (1 of 1).jpg

Joskus minua lähestyi mieshenkilö IRC-Galleriassa, kertoi olevansa joku ”malliagentti” (en muista tarkalleen mitä ilmaisua hän käytti). Hän pyysi minua lähettämään kuvia itsestäni; kokovartalokuva, kasvokuva sekä alusvaate/bikinikuvat, jonka jälkeen pääsisin kuvattavaksi hänen studiolleen. Olin tuolloin 15-vuotias. Vaikka innokkaasti halusinkin malliksi, tämä tarjous kuulosti mielestäni pelottavalta ja siltä ettei tyypillä ollut puhtaat jauhot pussissa. En vastannut mitään ja hyvä niin. Nimittäin vuosi tuon jälkeen luin lehdestä, että kyseinen mies oli vastaavalla tavalla houkutellut luokseen malliksi haluavia nuoria tyttöjä ja ahdistellut heitä seksuaalisesti. Näissä asioissa kannattaa siis olla todella varovainen!

Pari vuotta tuon jälkeen halusin kuitenkin edelleen mallikansion itselleni ja etsin itse valokuvaajan josta löytyi paljon tietoa netistä. Halusin varmistaa ettei kyseessä ole mikään huijari. Olen aina ollut tarkka tällaisten asioiden kanssa, joskus ehkä liiankin. Tämän postauksen kuvat on siis suoraan mallikansiostani. Kuvauksissa oli hauskaa, mutta homma jäi sikseen. En tehnyt tarpeeksi töitä saadakseni hommia ja nirsoilin. En halunnut olla mallina automessuilla tai Seiskan tähtityttönä, koska en kokenut niitä omaksi jutukseni. Jossain vaiheessa into hieman hiipui ja en ilmeisesti halunnut tarpeeksi malliksi,koska en ollut valmis tekemään tiettyjä asioita sen eteen – minun niitä olisi nimittäin pitänyt tehdä extra paljon pituuden ollessa vähäinen. Homma siis loppui ennen kuin oli alkanutkaan muiden mielenkiinnon kohteiden tullessa.

dsf38 (1 of 1).jpg

dsf37 (1 of 1)-4.jpg

Tykkään edelleen olla kameran edessä ja jos joku minua malliksi pyytäisi (riippuu tietty vähän mihin :D) niin menisin kyllä! En oikeastaan edes tiedä mikä tämän tekstin pointti oli, tuli vain mieleen kirjoittaa aiheesta kun pölyjä pyyhkiessäni törmäsin kansioon. Aloin miettimään, mitä kaikkea sitä on joskus haaveillutkaan. Minulla on ollut jos jonkinmoisia innostuksen ja kiinnostuksen kohteita elämäni aikana. Mutta se on jo toinen tarina.

Millaisia haaveita sulla oli teininä? 🙂

Seuraa Facebook & Instagram

***

When I was a teenager I wanted to be a model. Like many other girl. I’m only 165 cm tall, even though nowadays it doesn’t matter so much. At the age of 15 and 16 I sent my pictures to a many studios and model agencies. Sometimes they didn’t answer at all, sometimes they were very excited and ask if I went to their studio to be photographed. Those pictures of course would pay a lot. So I said no thanks. I’ve heard that if agency is really intested in you, they would pay your model folder.

One time a man sent me a message in IRC-galleria. He asked if I sent pictures of me to him and then he would take photographs of me at the studio. He claimed to be a model agent. The offer sounded weird so I didn’t answer to him. Fortunately, because after a yeat I read that this same man have been convicted of young girls abusing. So be careful on the internet!

Two years after that I still wanted my own model folder, so I searched a photographer to take photos of me. The filming was fun, but after that my model dreams faded. I was a little picky and I didn’t do enough on it. Guess I didn’t wanted it that much. I still like to be a front of the camera, but now I have many other things I’m interested in.

What you dreamed of as a teenager?

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Minäkin halusin malliksi”

 1. Olen joskus miettinyt, miksi naiset haluavat ryhtyä malliksi. Postauksesi oli mielenkiintoinen pohdiskelu kohtaan, haluan malliksi, mutta se ei oikeastaan vastannut kysymykseen miksi.
  Hämärrä blogiani kirjoittaessani tai varsinaisia tekstejäni kirjoittaessani yritän usein miettiä, mikä on ihmisen motiivi. Mitä varten hän haluaa jotain. Tiedän, miksi itse kirjoitan. Haluan ymmärtää maailmaa paremmin, ja luoda samalla jotain uutta. Mutta mikä on malliksi haluavan motiivi?

  Oman kauneutensa esittäminen?
  Kuuluisuus ja maine?
  Ilmaiset vaatteet?
  Vai onko se vain, koska yhteiskunta antaa tilaisuuden olla malli, niin on suorastaan synti olla käyttämättä tilaisuutta.
  Ja tuohan mallin ura varmasti erilaisia uusia kontakteja – ainakin miehiin :).
  Niin onhan se ehkä mielyttävää nähdä omia kuviaan, jotka taitava kuvaaja on loihtinut esiin.

  No lupaan seuraavassa postauksessani hämärässä bliogissa pohtia tätä kysymystä omalla omituisella tavallani ja vilkaista tosin ensin jos jollakulla muulla on jotain sanottavaa asiaa.

  Kiitos kivasta postauksesta 🙂 Se kuvasi hyvin sinua ihmisenä, ainakin pinnallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta