Mitä ajattelet kun joku poseeraa julkisella paikalla?

puussa 2 (2 of 4).jpg

”Mä vaan istuin puussa ja joku sattui ottamaan kuvan”

Itse en ajattele mitään luonnollisestikaan koska teen sitä itsekin. Täytyy kyllä sanoa, että jos ihmisiä on ympärillä paljon, tunnen oloni vähän epämukavaksi. Olen jostain syystä varma, että joku ajattelee ” Lol eikö tollakaan ole parempaa tekemistä?”, toisaalta muiden mielipiteistä ei pitäisi välittää. Koen silti kivoimmaksi ottaa kuvia ja poseerata ilman yleisöä. Tuskin ketään edes voisi vähempää kiinnostaa.

Voisin kuvitella, että turistien valokuvaaminen ja poseeraaminen julkisella paikalla ei ärsytä ketään. Sehän on täysin luonnollista, että lomalta halutaan kuvia muistoksi. Sen sijaan monet hymähtävät jos näkevät jonkun ottavan selfien julkisella paikalla. Vaikka toisaalta, eipä sillä pitäisi olla väliä kuvaatko itseäsi rannalla vai kotona. Eilen näin tällaisen tilanteen ja pakko myöntää; se näyttää huvittavalta.

puussa (1 of 4).jpg

puussa (3 of 4).jpg

puussa 3 (4 of 4).jpg

Joskus joku tuntematon saattaa haluta mukaan valokuvaan.

Joskus myös puhutaan miten narsistista ja itsekeskeistä on kuvata itseään. Mielestäni ketään ei voi määritellä itsekeskeiseksi sen perusteella, kuvaako hän itseään tai poseeraako kuvissa. En itsekään ajattele, että poseeraaminen ja kuvaaminen olisi itsekeskeistä. Itsekeskeisen ihmisestä tekee aivan muut asiat. Silti itselläni yksi blogin aloituksen vaikeus oli se, etten ollut varma haluanko julkaista itsestänikin kuvia. Lopulta päätin olla miettimättä asiaa liikaa. Toki kaiken voi viedä liiallisuuteen, mutta se onkin jo toinen tarina.

Ihmiset tykkäävät eri asioista, joku nauttii valokuvaamisesta, toinen kuvattavana olemisesta ja kolmas molemmista. Nykyään kuvaaminen ja ”somettaminen” kuuluvat myös monen työnkuvaan. Minun syyni kuvaamiselle ja kuvattana olemiselle on luonnollisestikin blogi ja se, että tykkään katsella kivoja kuvia jälkeenpäin. Tykkään myös olla kameran edessä ainakin yleensä, vaikka olo tuntuu joskus tönköltä. Kuvien muokkaaminen on myös ollut mielestäni aina hauskaa ja aloitin sen jo Irc-gallerian aikoina. Olen itseasiassa ostamassa uutta kameraa. Jos teillä on vinkkejä hyvästä kamerasta, pistäkää kommenttia! 🙂

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta