Mitä järkeä on kirjoittaa blogia?

Olen jo vähintään viiden vuoden ajan halunnut kirjoittaa blogia. Jostain syystä en silloin saanut aloitettua, vaikka muutamat valmiit blogialustat olinkin jo ehtinyt  luoda. Aina kun yritin kirjoittaa, en millään keksinyt aihetta. Jos keksin aiheen ja aloin kirjoittaa, päällimmäinen ajatukseni oli: ”Mitä järkeä tässä on?”. Lopulta pyyhin tekstin pois ja blogi jäi sikseen.

Olen aina nauttinut kirjoittamisesta ja lapsena rustailin kaikenlaisia tarinoita ja elokuvien käsikirjoituksia. Muutama elokuvakin tuli kuvattua (Katsoin näitä viime syksynä ja täytyy sanoa, että hieman myötähäpeä tuli naurun lisäksi). Olen myös lukenut blogeja vuosien ajan. Kaikki tekstit eivät minua tietenkään kiinnosta, mutta silti ajattelen, että jotakuta ne varmasti kiinnostavat. Itsensä kohdalla on jollain lailla aina niin kriittinen. Tämän vuoden alussa mietin taas, miksi en vain kirjoita blogia, kun niin monta vuotta olen halunnut niin tehdä? Olen jostain syystä miettinyt liikaa, mitä järkeä siinä on, lukeeko sitä kukaan ja onko se ihan hölmöä.

mitä järkeä (1 of 1).jpg

Mitä järkeä laittaa oma kuva, jos se ei liity aiheeseen?

Ehkä kaikesssa ei tarvitsekaan olla niin hirveästi järkeä, eikä hölmöyskään ole niin vaarallista? Vihdoin ja viimein siis aloitin blogin. Olen iloinen, että vihdoin sain sen tehtyä ja olenkin nauttinut kirjoittamisesta. Välillä tosin meinaa vuorokaudesta tunnit loppua kesken. En ole rajannut aiheita erityisemmin ja olenkin ajatellut, että ne ehkä rajautuvat itsestään, kun blogia on kirjoittanut kauemmin. 

Vaikka olen postaillut ahkerasti ja pääni pursuaa kirjoitusaiheita, olen muutaman päivän aikana taas miettinyt, miksi tätä teen. Näiden ajatusten takia on ollut vaikeaa kirjoittaa. Moni teksti on jäänyt keskeneräisenä luonnoksiin, koska en ole varma haluanko julkaista niitä. Itsekriittisyys nostaa taas päätään. En ole lopettamassa bloggaamista, vaikka välillä tulee kyseenalaistettua omia tekemisiään ja pohdittua kaikenlaista.

Onko teillä muilla bloggaajilla, aloittelijoilla tai konkareilla ollut samanlaisia fiiliksiä? Miten asia ratkesi? Mitkä ovat teidän syitä kirjoittaa blogia? Entä miksi luette blogeja?

 

Taru

2 vastausta artikkeliin “Mitä järkeä on kirjoittaa blogia?”

  1. Pitää vaan päättää ja aloittaa! Muistan kans miten aluksi tuntui oudolta kirjoitella julkisesti ja laittaa omia kuviaan, mutta siihen tottuu äkkiä 🙂 

    Musta bloggaamisessa parasta on asioiden jakamisen lisäksi sellainen yhteisöllisyys. Usein samat ihmiset kommentoivat tekstejä ja on jotenkin kiva tietää että ketä siellä ruudun toisella puolella onkaan. Blogissa on myös kiva pohtia asioita, joita ehkä vatvoo muuten rajatussa ystäväpiirissään.  On aina kiva saada uusia näkökulmia tai vahvistusta niille vanhoille. 

    Itse tykkään myös ihan kirjoittamisesta tosi paljon. Kun muuten tekee työkseen ihan muuta, on kiva vapaa-ajalla sitten kirjoittaa. Kirjoittamisessakin se oma tyyli alkaa alun kankeuden jälkeen löytyä ja sitten se sujuukin ihan helposti. 

    Tsemppiä alkuun!

  2. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että muillakin on ollut samanlaisia fiiliksiä. Mäkin oon aina tykännyt kirjoittaa ja ilmaista itseäni. Ja on muuten virkistävää keskustella asioista välillä eri seurassa, kuten kirjoititkin! 🙂

    Kivaa viikon alkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta