Miten otan asukuvat?

Tänään luvassa toivepostaus: Miten asukuvat otetaan? Kauan siihen menee aikaa? Loppuuko kuvat koskaan kesken? Näihin kysymyksiin vastaan tänään. 🙂

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus

Miten asukuvat otetaan?

Viime aikoina olen käynyt kuvailemassa pääosin On my way-blogin Jutan ja Une petite life-blogin Niinan kanssa. Joskus harvoin mieheni ottaa kuvat. Yleensä pyrimme ottamaan muutamat erilaiset kuvat kerralla ajan säästämisen vuoksi. Menisi aika paljon aikaa, jos pitäisi monta kertaa viikossa lähteä kuvaussessioon. Tietysti joskus se hoituu samalla kun näkee kavereita.

Sovimme ensin kuvauspaikan ja sitten otamme vuorotellen toisistamme kuvat. Joskus samassa- ja joskus vähän eri paikassa. Joskus joutuu kävelemään hieman pidempään, että löytyy hyvä paikka. Pyrimme siis aina vaihtamaan kuvauspaikkaa ja samalla vaihtuu yleensä vähän vaatteetkin, jotta tulee vähän vaihtelua kuviin.

Joskus ne rumimmat kuvauspaikat toimivatkin yllättävän hyvin. Ehdoton nounou itselleni on liikennemerkit, random-ihmiset, tai roskikset taustalla. Tosin joskus niitäkin saattaa vahingossa eksyä kuviin. Mitä pidempään kuvaa, sitä paremmin hoksaa hyvät kuvausspotit.

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostausJoskus joku hyväksi ajateltu kuvauspaikka ei toimikaan valokuvassa jostain syystä ja joskus joku tyhmältä tuntunut idea toimiikin. Lopputulos riippuu paljon myös kameran linssistä. Jutan kanssa kuvatessa käytämme hänen Canon 6D kameraa ja otamme kuvat laajalla linssillä. Sillä saa kivasti syvyyttä kuviin ja alakautta otetutkin kuvat näyttävät hyvältä.

Niinan kanssa kuvatessamme, meillä on mukana minun Canon 60D kamera ja 50mm linssi. Oma kamerani ei ole täyskennoinen, joten 50mm linssi näyttää suht samalta kuin täyskennoisessa 75mm. Eli se ns. leikkaa kuvaa, en tiedä virallisia termejä. Tämä linssi sopii mielestäni myös henkilökuviin – parhaimmillaan se onkin mielestäni kasvokuvissa ja tuotekuvissa. Kyseinen linssi myös vähän litistää ts. pyöristää. Tämän postauksen kuvat on otettu kyseisellä linssillä.

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus

Miten asukuvat otetaan, asukuvat, blogien asukuvat, valokuvaus, Stuff about, bloggaaminen, toivepostaus

Paljon asukuvien ottamiseen kuluu aikaa?

Yhteen kuvaussessioon, joissa molemmille otetaan kolmet ”erilaiset” kuvat (eli vähän eri vaatteilla ja eri paikassa) kuluu yleensä 2 tuntia + matkat. Kyllä siinä siis helposti muutama tunti vierähtää. Kesällä voisi ottaa useammatkin kuvat purkkiin kerralla, mutta talvella vaatteiden vaihtaminen on vähän ongelmallista. Yleensä vaihdankin vain takin, olen ilman sitä tai jotakin muuta pientä.

Näin talvisin valon määräkin on haaste – pimeä tulee aikaisin, joten kuvailemaan pitää lähteä hyvissä ajoin. Kesällä homma on huomattavasti vaivattomampaa, kun vaatteita voi kerrostaa ja vaihtaa helpommin, eikä tarvitse palella. Kesäisin on myös kauniimman näköistä, mitäpä sitä kieltämään.

Tätä postausta toivonut lukija kysyi myös, tuntuuko ikinä että kuvat loppuvat kesken? Kyllä tuntuu! Jokaiseen postaukseen ei asukuvia ole tietysti pakko tunkea ja joskus käytänkin maisemakuvia yms. tai hyödynnän ilmaisia kuvapankkeja. Käytän ns. samasta sessiosta otettuja kuvia (eri kuvia kuitenkin) useammin kuin kerran, jos kuvat meinaavat loppumaan kesken. Yleensä käytän saman session kuvia parissa eri postauksessa, mutta joskus saatan käyttää useammassakin, varsinkin jos aikaa edellisestä käyttökerrasta on kulunut.

Tuleeko sulle jotain vinkkejä mieleen – miten otetaan hienot asukuvat? 🙂

Kuvat: Niina, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Mikä blogeissa ärsyttää x5 ”Raha ei tuo onnea!” – joopa joo Että mitähän hittoa Puolustuspuhe ”väljähtyneelle” blogimaailmalle Kannattaako portaalissa bloggaaminen? Miksi luovuin lastentarhanopettajan työstä? Muiden tulot kiinnostaa – olenko kyylä? Liian arkinen gaala asu?! Muiden matkiminen blogimaailmassa

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta