Miten helpottaa kirjoitus- tai luku-urakkaa?

Tämä aihe tuli mieleen, sillä itselläni on tällä hetkellä to do-listallani tehtävä, joka vaatii keskittymistä ja asiaan paneutumista. Olen mielestäni toisinaan huono keskittymään tällaisiin tehtäviin, joten pyrin kaikin tavoin tekemään sen itselleni mahdollisimman helpoksi.

kirjaaa (1 of 1).jpg

Listasin asioita, jotka helpottavat omaa keskittymistäni ja tekemistäni. Näistä voi olla hyötyä, jos kyseessä on esimerkiksi kouluprojekti, opinnäytetyö, pääsykokeeseen lukeminen yms.

 1. Kirjoittamaan lähteminen on ainakin omasta mielestäni paljon helpompaa, kun ei tarvitse tyhjästä nyhjästä. Kirjoita siis ajatuksia valmiiksi. Lukiessa ajatuksien jäsentely paperille, voi helpottaa asian hahmottamista.
 2. Etsi lähdekirjallisuutta valmiiksi. Tämä  on hyvä muistaa, esimerkiksi opinnäytetyötä tehdessä. On hankala keskittyä, jos kirjoittaminen keskeytyy kokoajan lähteen etsimiseen.
 3. Mieti, missä sinun on helpointa keskittyä. Itse en kotona saa tehtyä hommia niin tehokkaasti, koska kokoajan huomio keskittyy johonkin muuhun. Itse työskentelen mieluiten kirjastossa, jossa häiriötekijät ovat minimissä.
 4. Valitse aherrukselle oikea ajankohta. Minulla toimii parhaiten, mikäli päivälle ei ole muuta sovittuna ja voin heti aamusta mennä kirjastoon ja kököttää siellä tarvittaessa koko päivän. Kiire siis pois. Toiset taas ovat iltaisin tuottavimmillaan.
 5. Muista syöminen ja juominen. Nälkäisenä tai nestehukassa kukaan ei ole parhaimmillaan.
 6. Pidä taukoja ja levätä. Harva jaksaa keskittyä tuntikausia putkeen.
 7. Palkitse itsesi urakan jälkeen!

  koulu (1 of 1).jpg

  Tsemppiä kaikille, joille tällaiset urakat ovat ajankohtaisia!

 

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta