Miten innostua lenkkeilystä?

Kuinka moni aloittaa aina keväisin lenkkeilyn? Entä kuinka moni lopettaa parin kuukauden sisään? Ylipäätänsä – miten innostua lenkkeilystä?

Lenkkeily on siitä hyvä harrastus, että lähes kuka vaan, voi melkein milloin vaan aloittaa sen. Lenkkeilyn hyviin puoliin kuuluu myös maksuttomuus. Toisaalta juuri maksuttomuus ja vapaus valita lenkkeilyn ajankohta, tekee siitä lajin, joka on helppo lopettaa motivaation lopahtaessa. Tällöin ei ainakaan tule huono omatunto turhasta rahanmenosta, toisin kuin käyttämättömän kuntosalijäsenyyden kanssa tai morkkista tiettynä ajankohtana väliin jätetyistä treeneistä. Itsekin meinaan välillä lykätä lenkille lähtöä, koska ”lenkille voi aina mennä myös huomenna.”

Eilen kuitenkin ihana auringonpaiste sai minut innostumaan taas kerran lenkille lähdöstä. Lenkillä tulikin yllättäen hirveä kuuma, koska jostain kumman syystä olin päättänyt pukea kaulaliinan, pipon ja hanskat. Lenkkeilyinto laski hieman juostessani kaikki ylimääräiset releet kourassa. Ulkona sain idean tehdä kirjoituksen siitä, miten innostua lenkkeilystä ja pitää intoa yllä.

Miten innostua lenkkeilystä?

Miten innostua lenkkeilystä?

Miten innostua lenkkeilystä?

Sopivat varusteet: Lenkkeillessä ei saa tulla liian kuuma tai liian kylmä. Liika kuumuus tai kylmyys todellakin vie lenkistä ilon. Kokemusta on. Sopivat vaatteet myös istuvat hyvin, lepattavissa ja painavissa verkkareissa juoksu tuntuu raskaammalta. Kunnolliset kengät ovat myös kannattavat lenkkeillessä, jotta välttyy jalka- ja selkäsäryiltä ja liikkuminen tuntuu mukavalta.

Musiikki: En oikeastaan tunne ketään, kuka ei tykkäisi kuunnella musiikkia lenkillä. Joskus harvoin saattaa olla sellainen fiilis, ettei tee mieli kuunnella. Yleensä kuitenkin musiikki ja varsinkin uudet biisit tekevät lenkistä mielekkäämmän.

Tavoite: Esimerkiksi johonkin hauskaan juoksutapahtumaan treenaaminen yms. Tavoitteen ei kuitenkaan tarvitse olla liian kunnianhimoinen tai edes liittyä lenkin nopeuteen, matkaan tai aikaan. Tavoite voi olla vaikka vain raittiin ilman saaminen. 🙂

Lenkkikaveri: Lenkkeily kaverin kanssa on kivaa, koska samalla saa vaihdettua kuulumiset ja lenkki venyy yleensä huomaamatta pariin tuntiin. Lisäksi lenkkiä tulee harvoin skipattua jos sen on kaverin kanssa sopinut.

Uudet reitit: Usean mielestä juoksumatolla juokseminen on tylsää, koska maisemat eivät vaihdu. Jos juokset tai kävelet aina tutun lenkin, kokeile välillä uutta reittiä.

Matkan/ajan mittaaminen: Lenkkeilyä haluaa harvemmin lopettaa, jos näkee konkreettisesti oman kehityksensä.

Nopea lähteminen: Lenkille lähtöä harvoin harmittelee jälkeenpäin. 🙂

 Innostuiko joku muukin eilen lenkille auringonpaisteeseen? 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miltä näyttää 165cm & 55kg? Vähennä treeniä ja kiinteydy! Ruokapäiväkirjani Kroppa raskauden jälkeen Laihaläski on jees Mun paheet x 7 Pari munkkia päivässä pitää nälän loitolla! Leipää ja tikkareita #ruokapäiväkirja Kiihdytä aineenvaihduntaa x 8!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta