Miten päästä yli erosta?

Pienen tauon jälkeen taas parisuhdejuttuja luvassa. Hääviikolla tuli kirjoitettua niin paljon parisuhdeasiaa, että tuli pieni ähky – kenties teillekin. Tänään postauksen aihe on otsikon mukaisesti; miten päästä yli erosta?

Tämä on tietysti vaikea aihe. Jokainen ihminen kokee asiat niin omalla tavallaan ja jokainen parisuhde on erilainen. Myös elämäntilanne vaikuttaa varmasti; onko ero tullut muutenkin vaikealla hetkellä vai tasaiseen elämäntilanteeseen. Tietysti myös se vaikuttaa, onko itse halunnut erota vai onko tullut tahtomattaan jätetyksi.

Joku voisi sanoa, että on vaikeinta päästä yli, jos on ajatellut suhteen kestävän läpi elämän ja tulee jätetyksi. Mielestäni asiaa ei voi mitenkään tietää etukäteen. Joskus ero suhteesta, jonka on tiennyt päättyvän, voi olla se kaikista rankin ja joskus pitkästä avioliitosta lähteneen on helppo jatkaa elämää. Olen myös kuullut väitteen, että erosta toipuminen kestää puolet siitä ajasta jonka itse suhde kesti. Tätä en allekirjoita – ainakaan omalla kohdallani homma ei ole mennyt näin.

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen  Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen Itse olen joskus suhteessa ollessani ajatellut, etten ikinä selviäisi jos ero tulisi. Sitten eron tullessa, sitä onkin yllättävän fine. Tottakai olen rääkynyt silmät päästäni (itken muutenkin niin helposti. :D), mutta silti minulla on joka ikinen kerta ollut toiveikas olo ja olen selviytynyt arjesta ihan normaalisti. Noina hetkinä on kuitenkin ystävien tärkeys korostunut entisestään, eikä yksin oleminen ole tuntunut aluksi niin kivalta ajatukselta. Alun jälkeen siihen on kuitenkin tottunut ja ajan myötä siitä on alkanut taas nauttimaan.

Jonkun mielestä en ehkä edes voisi puhua mitään yksin olemisesta – olen nimittäin aina eron jälkeen ollut maksimissaan 4 kuukautta sinkkuna. Kirjoitin aiheesta alkuvuodesta postauksen: Aina sä seurustelet. Mistään laastarisuhteista ei ole kyllä ole koskaan ollut kyse, vaikka moni niin tuppaakin ajattelemaan. Itse kuitenkin tiedän parhaiten. 🙂 Lisää ajatuksiani aiheesta kerron tuossa linkittämässäni tekstissä.

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen

Miten päästä yli erosta?

Kuten alussa mainitsin, mitään varmaa ja kaikille sopivaa tapaa ei ole. Tässä kuitenkin muutamia asioita, joiden uskon hyödyttävän useimpia.

Anna itsesi surra. Mielestäni surut pitää surra ja tunteet käydä läpi. Jos pakenee tunteitaan täyttämällä päivänsä tukkoon kaikella tekemisellä, suru jää käsittelemättä. Varmaa on kuitenkin se, että ennemmin tai myöhemmin tunteet tulevat pintaan ja ne on pakko käydä läpi. Mielestäni saa siis rypeä huonoissa fiiliksissä ja itkeä, mutta on silti hyvä asettaa joku rypemiselle jokin aikaraja. Kuukausikaupalla ei kannata jäädä sängynpohjalle märehtimään. Jos ja kun tunteet tulevat vielä tämän rypemisajan jälkeen pintaan, ne käydään tietysti läpi.

Keksi mielekästä tekemistä. Rypemisajan jälkeen kannattaa suunnata ajatukset muihinkin juttuihin ja pyrkiä elämään normaalisti. Mieti mikä saa sinulle hyvän olon ja miten saisit muuta ajateltavaa. Uusi harrastus, suunnitelmat ystävien kanssa tai ehkäpä joku oma projekti vievät ajatuksesi muualle.

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeen

Miten päästä yli erosta, parisuhteet, Miten yli exästä, eroaminen, eron jälkeenTapaa ihmisiä. Ystävien tapaaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen saa aina paremman olon. Yökyläile kavereiden luona (parasta ikinä), tehkää yhdessä suunnitelmia ja viettäkää vain aikaa yhdessä.

Pidä hajurako eksään. Tämä varmasti jakaa mielipiteet. Moni haluaa pysyä eksän kanssa hyvissä väleissä ja pystyykin hyvin pitämään yhteyttä alusta alkaen. Veikkaan että useimmat kuitenkin tarvitsevat sen hajuraon, jotta pöly ehtii laskeutua. Muuten keskustelu saattaa ajautua menneiden vatvomiseen ja veivaamiseen. Toive yhteenpaluusta saattaa myös herätä (jollei molemmat ole yhteistuumin halunneet erota) yllättävän helposti. Pienen tauon jälkeen eksään on taas mukavampi pitää yhteyttä. Tai sitten tajuaakin, ettei haluakaan edes pitää yhteyttä.

Pidä itsestäsi huolta. Elämänmuutoksen ja surun keskellä voi omasta itsestä huolehtiminen unohtua. Muista siis nukkua tarpeeksi, harrastaa liikuntaa ja syödä hyvin. Näitä itsestäänselviä perusjuttuja.

Tsemppiä kaikille erosta toipuville. <3

Olisi kiva kuulla omia kokemuksiasi ja vinkkejä, miten päästä yli erosta?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Kuvat: Niina

Lue myös:

Kannattaako pettämisestä kertoa? Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu? Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Kuinka tapasin mieheni? Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? Erotaanko nykyään liian helposti?Kumpi on pahempaa – jättäminen vai jätetyksi tuleminen? Parisuhdekriisi

Taru

2 vastausta artikkeliin “Miten päästä yli erosta?”

  1. Hmm. Minulla ja exälläni on kolme lasta, jotka pääasiassa mulla. Hajurako ei onnistu, kavereiden luona yökyläily ei onnistu, uusien ihmisten tapaaminen harvakseltaan. Mulla 3 kuukautta takana erosta, liitto kesti 14 vuotta kaikkinensa. En todellakaan ole millään muotoa valmis uuteen suhteeseen, keräilen edelleen palasia ja yritän kasata edes jonkunlaista kuvaa tulevaisuudesta. Olen kuullut paljon kommentteja, että helposti menee 2-3 vuotta ennenkuin olen päässyt yli. Että semmoista odotettavaa… nelikymppisenä ei muutenkaan ole ihan parasta hottia sinkkumarkkinoilla:)

    Iiris blogista
    http://kolmenmammaloistaa.blogspot.fi

    • Kiitos kommentista! Teillä oli niin pitkä liitto, ettei ihme jos on vaikeaa. :/ Halit ja tsemppiä tulevaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta