Miten postaukset syntyvät & kauan blogi vie aikaa?

Ajattelin kirjoittaa postaussarjan bloggaamisesta. Olen huomannut että moni paljon luettu tekstini käsittelee bloggaamista jollain tapaa, joten siksi ajattelin että aihe voisi olla kiinnostava. Luen mielelläni itsekin tekstejä bloggaamiseen liittyen, joten tämä on siksi minullekin mieluisa aihe kirjoittaa.

 

Tässä ensimmäisessä osassa ajattelin käsitellä sitä paljonko bloggaamiseen menee aikaa ja miten postaukset syntyvät. Itsestäänselvää, mutta tämä on minun kokemukseni aiheesta; blogata voi monilla eri tavoilla ja aikaa kuluu erilailla blogista riippuen. Itse päivitän blogini päivittäin ja teen joka päivä jotain blogiini liittyen. Aiheista ei ole ollut pulaa, joten tekstejä on kertynyt muutamaksi viikoksi eteenpäin varastoon. Miten postaukset sitten syntyvät?

blogi (1 of 1).jpg

Itselläni on koneella lista, jonne on kertynyt mahdollisia tekstin aiheita sivukaupalla. Aina kun minulle tulee potentiaalinen postausaihe mieleen, lisään sen listaan tai laitan kännykkään muistiin. Joskus minulla on tullut aihe mieleen pyörällä polkiessani ja silloin olen äänittänyt postausaiheen puhelimeeni. 😀

 

Joskus siis kun alan kirjoittamaan postausta, valitsen listasta aiheen josta tekee sillä hetkellä mieli kirjoittaa. Toisinaan mikään listan aiheista ei tunnu nappaavan ja saatan lennosta keksiä aiheen. Välillä tulee kirjoiteltua vain päivän tapahtumia ja fiiliksiä, mutta aika harvoin. Voisin kyllä ehkä sellaisia tekstejä tehdä useamminkin, why not. Kirjoitan postauksen yleensä aika nopeasti, mutta valmis se ei ikinä heti ole. Jätän tekstin usein muhimaan ja jatkan sitä myöhemmin. Löydän tekstistä aina jotain korjattavaa ja lisään siihen myöhemmin ajatuksia.

 

Sillä välin kun teksti muhii, otan valokuvia, laitan kuvia koneelle tai muokkaan niitä. Joskus saatan aloittaa uuden tekstin vaikka edellinen on kesken, mutta nykyään pyrin välttämään sitä sillä minua ärsyttää jos luonnokset pursuilevat keskeneräisiä tekstejä. Nykyään siis mieluummin laitan kuvat keskeneräiseen postaukseen ja teen sen loppuun. Kuvien lisäämisen jälkeen käännän tekstini tiivistetysti englanniksi ja siihen menee aikaa vaihdellen tekstistä riippuen. Tiedän että välillä sinne jää kirjoitusvirheitä, sillä englantini ei todellakaan ole täydellinen mutta onneksi tässä kirjoittaessa sitä oppii! On siis vaikea sanoa paljonko yhteen postaukseen menee aikaa sillä kuten sanoin, yhdeltä istumalta ne harvoin valmistuvat.

bloggaaminen (1 of 1).jpg

Postauksen kirjoittaminen vie vain murto-osan blogiin käytetystä ajasta ainakin itselläni. Minulla aikaa menee paljon itse miettimiseenkin; millaiset kuvat, missä, milloin ja kenet saan nakitettua kuvaamaan. Nyt talvella aikaa menee usein myös valojen kanssa säätämiseen. Ulkona kuvaamisenkin pitäisi tapahtua tiettyyn aikaan päivästä, kun valoa on vain hetken. Kaikkia postauksia varten en lähde valokuvaamaan uusia, sillä minulle on ehtinyt kertymään aika paljon kuvia joita voin käyttää postauksissa. Kuvaan kuitenkin useamman kerran viikossa. Kuvien koneella laittaminen, läpikäyminen ja muokkaaminen vievät myös aikaa. Postauksien jakaminen muualla somessa vie myös joitakin minuutteja mutta ei onneksi sen enempää.

 

Videopostauksien tekeminen vie itseltäni aika kauan aikaa riippuen tietysti videosta. Jonkun meikkivlogin kuvaamisessa ei kauan nokka tuhise ja editointikin sujuu aika sutjakkaasti jos ei mitään ihmeellisyyksiä halua kikkailla. Sen sijaan jotkut videot vaativat kauemmin suunnittelua ja esimerkiksi myday-videon kuvaamiseen menee luonnollisesti koko päivä. 😀 Olen vielä aika aloittelija videoiden editoinnissa, joten senkin vuoksi siinä vierähtää tovi jos toinenkin. Tilatkaahan muuten mun kanava Youtubessa  Taru Mari 🙂

breakfast (1 of 1).jpg

Ajattelin että olisin tässä postauksessa kertonut teille kuinka monta tuntia tai minuuttia käytän päivässä blogiin aikaa, mutta se osoittautui aika vaikeaksi hommaksi. Laskenko sen ajan mukaan kun möllötän sohvalla ja ideoin postausta? Tai kun olen miehen kanssa ulkona ja samalla räpsimme valokuvia? Paljon siihen kyllä menee aikaa jos hommaan haluaa yhtään panostaa. Seuraavalla kerralla ajattelin kirjoittaa mitä ”apuvälineitä” käytän bloggaamiseen. 🙂

 

Tykkäättekö bloggaamista käsittelevistä teksteistä? Miten teidän tekstinne syntyvät? Paljon käytätte blogiin aikaa? 🙂

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Blogin tulevaisuus?

Blogin kuvat

Blogin suosituimmat postaukset

Bloggaaminen englanniksi

Mistä kirjoittaa blogiin?

 

 

***

 

I thought I could write about blogging; how I create my posts and how much this blog takes time?

 

So this is how I create a new post: I have a list of different writing topics. When I get a new idea, I write it down immediately. Now I have many pages of writing topics. When I start to write a new post, I choose from the list. Sometimes I came up with a new idea at the time of writing. I write posts fast, but I rarely finish them at one time; I go back to the text next day and finish it.

 

When I don’t write, I take photos, edit pictures. Sometimes I might start a new text even thought the previous is not finish yet. I try to avoid this, because I don’t like that feeling when you have many unfinished texts on your drafts. So now I’m trying to get one post ready before I start another. After writing a text and editing the images, I write the text in English also.

 

Writing a post takes only a fraction of the time. Brainstorming and planning takes a lot of time also; what kind of pictures, who will take the pictures, when, where? At this time of the season, trickering with light takes time and energy also. I don’t take photos separately in every posts, but I photograph many times in a week.Video postings takes time also, depending of the topic of course. I’m a quite beginner in video editing, so that’s why it does not happen overnight. Order my channel Taru Mari 🙂

 

I thought that in this post I would be told you how many hours I use my blog daily, but I can’t answer that. Do I have to count the time when I’m brainstorming while I’m sitting on the couch? Or when I’m walking with my boyfriend and we’re taking pictures at the same time? I can only tell you that it takes time a lot, especially if you want to put effort to it.

 

How you create texts? How much time you use on your blog?

 

 

 

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta