Miten pysyä motivoituneena – 7 vinkkiä!

Miten pysyä motivoituneena? Välillä meille kaikille tulee niitä päiviä, kun mikään ei oikein luista. Motivaatio on hukassa ja tekisi mieli heittää hanskat tiskiin. Itsellenikin tulee näitä fiiliksiä ajoittain, mutta onneksi saan usein motivaationi takaisin nopeasti. Nämä hetkittäiset ei tästä tule mitään-fiilikset, usein antavat jopa lisäpotkua kun niihin osaa suhtautua oikein.

Olen juuri lukemassa Joustava mieli-nimistä kirjaa stressistä. En ole vielä kovin pitkällä, mutta oivalsin sen avulla yhden tärkeän asian: Kun stressaat, älä kaiva itseäsi sen syvempään kuoppaan. Stressaavia hetkiä tulee elämässä vastaan ja pahinta onkin vältellä kielteisiä tunteita. Ei myöskään kannata alkaa murehtimaan tulevaisuutta tai miettimään, mikä kaikki muu menee nyt pieleen – se on juuri sitä syvemmän kuopan kaivamista. Kun hyväksyt stressin tunteet ja negatiiviset fiilikset, on helpompi käsitellä ne ja jatkaa elämää.

Jaan tässä postauksessa 7 vinkkiä, joiden avulla saan kadonneen motivaationi nopeasti takaisin. 🙂

Miten pysyä motivoituneena?

1. Palauta mieleesi miksi aloitit. Pitkäjänteistä työtä tehdessä saattaa välillä unohtua, miksi tekeekään mitä tekee. Vaikeina hetkinä voi olla hankalaa muistaa, mitä järkeä koko hommassa on. Palauta tällöin mieleesi syyt, miksi halusit ryhtyä projektiin.

2. Mittaa edistymistäsi. Projektin aikana tulee varmasti jossain vaiheessa seuraava tunne; en ole edistynyt yhtään. Tämä tuskin pitää paikkansa. Siksi suosittelenkin sinua projektin alussa kirjaamaan ylös lähtötilanne ja seuraamaan edistymistäsi viikoittain tai kuukausittain. Näin näet olevasi menossa oikeaan suuntaan – jos et ole, näet tästä myös milloin on aika vaihtaa taktiikkaa. Jos et ole ennen mitannut edistymistäsi, aloita se nyt!

3. Mieti onko tämä sitä, mitä oikeasti haluat. Jos motivaatiota joutuu etsimään jatkuvasti kissojen ja koirien kanssa, kannattaa miettiä oletko oikean jutun parissa? Vaikka alussa mainitsin itsellänikin olevan väliä motivaation puute, se tulee yleensä nopeasti takaisin. Tämä johtuu varmasti siitä, että olen oman juttuni parissa ja minulla on aito intohimo tavoitteitani kohtaan. Huomaan selkeän eron entisiin tavoitteisiini verrattuna; silloin motivaatiota oli vaikea löytää, koska en oikeasti halunnutkaan tavoittelemiani asioita – ainakaan tarpeeksi.

Miten pysyä motivoituneena

Miten pysyä motivoituneena4. Huolehdi perustarpeistasi. Nuku hyvin, syö terveellisesti, liiku, lepää ja pidä huolta sosiaalisista suhteistasi. Kun perusasiat on kunnossa, mielikin on positiivisempi ja olo motivoituneempi. Huomaan ihan selkeästi eron motivaatiossani epäterveellisesti syömisen ja treenitauon jälkeen. Olo on tahmea ja hidas. Ei siis kovin motivoitunut. Onneksi tämä helpottaa heti kun korjaa elintavat parempaan suuntaan. 🙂

5. Motivoidu muista ihmisistä. Itse huomaan motivaationi kasvavan kohisten kun luen inspiroivia tekstejä tai kuuntelen motivoivaa musiikkia. Edellä mainitut vaikuttavat selkeästi omaan fokukseeni ja fiilikseeni. Mieti kuka sinua inspiroi ja miksi. Ehkä voit inspiroitua hänestä, ottaa mallia tai kysyä neuvoa.

6. Puhu tavoitteistasi ja unelmistasi muille. Jos meinaat siis luovuttaa tavoitteidesi suhteen ja sinulla ei ole motivaatiota, joku läheisesi saattaa puheillaan saada sinut innostumaan uudelleen. Muilla voi myös olla hyviä neuvoja ja ajatuksia, jotka auttavat sinua tavoitteidesi kanssa.

7. Palkitse itsesi välitavoitteista. Välitavoitteita on hyvä asettaa. Näin matka kohti lopullista tavoitetta ei ole niin pitkä ja kivinen. Välitavoitteiden saavuttaminen ja juhliminen on jälleen kerran hyvä muistutus sinun olevan oikealla tiellä.

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä! 🙂 Mitkä on sun parhaat vinkit siihen, miten pysyä motivoituneena?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Olen käynyt terapiassa – paljastuksia x6 Elämäni paras päätös x 10 Vihdoin oman jutun parissa! Kuuluuko stripparit polttareihin? Bonusta nettishoppailusta! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Unelmat paperille Kohti unelmaduunia! Miten hinnoitella blogiyhteistyö?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta