Näin muokkaan kuvia

img12 (1 of 1)

Moikka! Ajattelin tehdä postauksen kuvan muokkauksesta. Tein myös pienen havainnollistavan videon aiheesta. Mun kanavan voi tilata täältä.

Mun mielestä kuvan muokkaus on tosi kivaa ja mielenkiintoista. Kuvasta voi saada täysin erinäköisen tai sitten voi vain korostaa niitä hyviä puolia. Aloitin kuvan muokkauksen joskus yläasteikäisenä Photoshopin 6 versiolla. Silloin tykkäsin tehdä kaikkia erikoisempia juttuja; läpinäkyvyyttä ja räikeitä värejä. Jossain vaiheessa into hommaan loppui ja bloggaamisen aloitettuani jouduin opettelemaan uudestaan Photarin käytön, enkä vieläkään osaa sitä yhtä hyvin. Viime vuonna innostuin kuvan muokkauksesta taas enemmän.

Tällä hetkellä mulla on käytössä Adobe Lightroom sekä Adobe Photoshop. Käytän 95 prosenttia ajasta pelkkää Lightroomia. Se sopii mielestäni parhaiten jos ei halua mitään ihmeempiä muokkauksia tehdä. Photoshopilla voi sitten poistaa taustalta jonkun roskan yms. jos häiritsee. Nykyään ihannetilanne mielestäni on se, että kuva on valmiiksi niin hyvä ettei sille tee mieli hirveästi tehdä mitään. Toki muokkauksella voi tehdä pirtsakasta kuvasta synkemmän ja toisinpäin. Instagramin kuvat muokkaan Vsocamilla.

img11 (1 of 1)Suosin aika perusmuokkauksia; korostan valoja ja varjoja, terävöitän ja lisään hieman värejä. Joskus saatan ottaa värejä jopa pois. Harvemmin kuitenkaan. Joskus kuva taittaa valon takia liikaa siniseen tai keltaiseen; tuolloin säädän kuvaa paremman sävyiseksi.

Tässä alla muutama ennen ja jälkeen-kuva muokkaamistani kuvista;ba IMG_6724 before afterEi siis mitään kovin erikoista. Itse tykkään tällä hetkellä eniten valoisista kuvista, mutta toisaalta riippuu ihan kuvasta mikä siihen sopii. Pyrin kuitenkin ottamaan valoisia kuvia; niitä voi sitten säätää tummemmaksi jälkeenpäin mielestäni kätevämmin kuin tummaa kuvaa vaaleammaksi.

Millä tyylillä te muokkaatte kuvianne?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Mitä bloggaaminen on opettanut?

My day | Luontevasti kameran edessä?

Miten postaukset syntyvät & kauan blogi vie aikaa?

***

I edit my picture’s with Adobe Photoshop and Adobe Lightroom. I don’t do anything special, just emphasize lights and shadows, add some colours and sharpen. Here’s some examples. I also made a short vlog about photo editing. Order my channel on Youtube:

How do you edit your pictures?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta