Oletko kelvollinen vanhemmaksi- testi!

eat (1 of 1).jpg

Juliaihmisen teksti ja Helsingin Sanomien mainos herätti minut pohtimaan vanhemmuuden ja äitiyden vaatimuksia nykypäivänä. Olen kuullut joskus kommentin, että vanhemmuuteen pitäisi olla kurssi, joka täytyisi käydä ennen lisääntymistä. Koska tällaista kurssia ei vielä ole, loin testin jonka avulla voit testata etukäteen oletko kelvollinen vanhemmaksi!

 

Kysymys 1. Haluatko joskus lukea rauhassa omassa hiljaisuudessa?

a.) Kyllä haluan.

b.) Ei, en missään nimessä. Haluan tästä hetkestä lähtien koko loppuelämäni valvoa silmä kovana lasta ja leikkiä hänen kanssaan. Silloin kun lapsi nukkuu, ruoskin itseäni ja mietin miten voisin olla parempi äiti.

 

Jos vastasit a, et ole valmis vanhemmaksi. Älä missään nimessä hanki lasta. Jokainen valveillaolo hetkesi sinun täytyy OLLA LÄSNÄ lapsellesi. Et voi roikkua tabletin ääressä senkin itsekäs kusipää!

 

Jos vastasit b, olet valmis äidiksi.

 

Kysymys 2. Haluatko tietää lapsen sukupuolen etukäteen?

a.) No olisi se kiva tietää. Lapsi muuttuu jollain tapaa todellisemmaksi itselle kun tietää sukupuolen.

b.) Mikä on sukupuoli?

 

Jos vastasit a, et ole kelvollinen vanhemmaksi. Vastauksesi kertoo sinun olevan todella ahdasmielinen yksilö, jonka ei kannata lisääntyä. Oikea vastaus on tietysti b.

eating (1 of 1).jpg

Kysymys 3. Onko kodin siisteys sinulle tärkeää?

a.) Kyllä pidän siististä kodista. Lapsi voisi leikkiä sillä välin leikkimatolla kun tyhjennän tiskikoneen ja kun hän kasvaa hän voi osallistua kotitöihin.

b.) Onhan se mukavaa, mutta kun lapsi syntyy lopetamme kodinhoidon saman tien. Meidän on vain opittava sietämään sotkua, koska nipottaminen rajoittaa lapsen luovuutta ja kaventaa leikkiä. En voi myöskään siivota, koska lapselle täytyy olla koko ajan läsnä.

 

Jos vastasit a, häpeä! Kuinka voit hylätä vauvan yksin leikkimatolle? Vauvan paikka on sylissä äidin rinnalla. Kantoliina ei ole ratkaisu, sillä sinun täytyy seurustella lapsesi kanssa. Jos vastasit b, olet oikeilla jäljillä. Unohda siivoaminen, tee niin kuin Marja Hintikka ja leiki lapsesi kanssa halihippaa ja ala elämään!

 

Kysymys 4. Miten aiotte pitää huolta parisuhteestanne?

a.) Keskustelemme etukäteen toiveista ja odotuksista. Toisinaan lapsi voisi mennä mummille hoitoon tai yökylään jotta saisimme kahdenkeskistä aikaa.

b.) Tiedostamme että suhde loppuu lapsen myötä. Meistä tulee vanhemmat, emmekä voi keskittyä enää toisiimme. Meidän täytyy keskittyä lapseen.

 

Jos vastasit a, sinun tulee miettiä prioriteettisi uudelleen. Et voi antaa lasta yökylään, hän saa siitä traumat ja hänen persoonansa hajoaa! Jos haluat edelleen hurvitella miehesi kanssa, kannattaa lisääntyminen jättää väliin.

Vastaus b: Hienoa, olet ymmärtänyt että kun lapsi tulee niin parisuhde menee. Elämä on valintoja.

 

Kysymys 5. Miten aiot pitää lapselle kuria?

a.) En ole tullut ajatelleeksi, siihen on vielä pitkä aika. Ehkä kotiaresti tai kieltäminen? Pitää katsoa tilanteen mukaan sitten.

b.) Kehun ja halaan lasta, jotta hän tietää että rakastamme häntä myös silloin kun hän on ryöstänyt pankin ja rikkonut päiväkodin ikkunat.

 

Vastaus a: Kotiaresti vahingoittaa lasta. Eristäminen aiheuttaa häpeää ja hän tuntee ettei häntä rakasteta. Kieltäminen on myös julmaa. PAHOINPITELET LASTASI!

Vastaus b: Oikein, lasta täytyy halia ja helliä joka tilanteessa, jotta hän tuntee olonsa rakastetuksi.

 

hand (1 of 1).jpg

Kysymys 6. Otatko lapsen syliin aina kun hän haluaa?

a.) Tietysti pyrin siihen, mutta jos minulla on jokin tärkeä asia kesken, voi hän joutua odottamaan hetken.

b.) Tottakai, olen luopunut myös vessakäynneistä sillä lapsi haluaa huomiota. Nykyään käytän vaippoja, etteivät ruumiini toiminnot häiritse minun ja lapseni kiintymyssuhdetta.

 

Jos vastasit yhteenkin kohtaan b, et ole kelvollinen vanhemmaksi!

 

Kerro ihmeessä tuloksesi kommentiboksiin! 😀

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Vuosi äitinä

Äiti ei kelpaa

Kasvatusneuvoja vai bullshittiä?

Pitääkö lapsen olla tyylikäs?

Saako lapsella olla tylsää?

 

***

 

This text. made me think parenting. Some people think that you have to go to a parenting-course before having kids. Because the course do not exist yet, I made my own parenting-test, so you can test are you ready to be parent or not!

 

Question 1. Do you want to read sometimes in peace?

a.) Yes

b.) No, because I have to be present to my child. When the child is sleeping I’m thinking how te a better mom.

 

If you answered yes, you’re not ready to be a parent. You can’t read, because you have to be with your child, silly! If you answered know, you’re on the right path!

 

Question 2. Would you like to know the child’s sex in advance?

a.) Yes, it would be nice to know.

b.) No, I want it to be a suprise! Are some people so silly that they want to give the name by sex?

 

Answer a: Wrong! You can’t raise the child on the basis of sex!!! The name should be drawded also, otherwise the child might think that they have been defined to a boy or a girl by their name! Right answer is b.

 

Question 3. Is cleanliness important to you?

a.) Yes. The baby could be playing on the floor while I empty the dishwasher. When the child is older, we could clean together.

b.) No, when the child is born we’re going to forget the cleaning. Cleaning takes time away from our child. The child is more important than cleaning! When you have kids you have to learn to deal with the mess.

 

Answer a: Shame on you! You can’t leave the baby on the floor; the child’s place is alongside the mother!

Answer b: Good job!

 

Question 4. How you’re going to take care of your relationship?

a.) We could give our child to grandparents, maybe over a night too. So we could have time together.

b.) We are aware of the fact that the relationship between us ends when the baby is born.

 

Question 5. How you are going to discipline children?

a.) I haven’t thought about it yet. Maybe denial or house arrest?

b.) I praise and hug my child, so they know I love they, even when they rob a bank and violated the kindergarden’s windows.

 

Answer a is wrong! Isolation hurts the child and causes shame. You’re abusing your child! Answer b, right.

 

Qustion 6. Whether you take your child into your arms whenever they wants?

a.) I’ll try, but if I have something important to do, they might have to wait a while.

b.) Of course. I’ve also given up my toilet visits and I use diapers, so my bodily functions won’t hurt our attachment.

 

If you answered a, don’t even think about having kids!!!! Answer b, demonstrate the right commitment to parenthood.

 

If you answered b, even once don’t have kids. Never.

 

 

Taru

4 vastausta artikkeliin “Oletko kelvollinen vanhemmaksi- testi!”

  1. Minä en tajua tuota ahdasmielisyyskommenttia sukupuolen osalta. Joojoo, ”kännis ja läpäl” varmaan taas tullut kirjoitettua kuten kaikki joukit aina, mutta kun se yleinen konsensus tuntuu olevan pitkälti se, että jos herramunjee määrittelet lapsesi jonkun fyysisen sukupuolen mukaan, sietäisit saada korvillesi alta aikayksikön.
    Ja nyt en tarkoita tällä sitä, että ne jotenkin järkevämpiä olisivat, joiden mielestä sukupuoliroolit olisivat kiveen kirjoitettuja Faktoja TM. Luulisi, että se nyt olisi vain käytännöllisempää, että sitten osaisi ostaa/hamstrata/pistää talteen oikeita vaatteita. Kaikesta sukupuolineutraalista kalisuttelusta huolimatta suurin osa lasten kokoisten mekkojen ja hameiden kuluttajia ovat yllättäen sitä sukupuolta, jolla se kyky kantaa ja pullauttaa oma lapsensa joskus maailmaan.

    (Totta kai, minua ei kiinnosta, kuka pukee mekkoa/hametta päällensä, mutta se on jotenkin todella ironista, että tää sukupuolineutraalisuus on jotenkin niin…äijjämäistä vaatteiden kohdalla sitten kuitenkin myös heidän osalta, jotka sukupuolineutraalisuutta mainostavat.)

  2. Pienet naurut:D:D:D Onneksi en ole äiti, en ois ilmeisesti kovin hyvä siinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta