Omassa seurassa

Olen pienestä pitäen nauttinut omasta ajasta ja yksinolosta tietyissä määrin. Lapsena leikin paljon myös yksinäni ja ala-asteiässä luin paljon. Silloin kun leikki yksinään, sai päättää leikin kulun täysin itse eikä kaveri voinut tehdä ”vääriä” peliliikkeitä. 😀 Ala-asteella vapaa-ajan rutiineihin kuului myös jopa kahden kirjan päivittäin lukeminen ja viiden appelsiinin syöminen, haha. 😀 Teini-iässä minulle tuli vaihe, jolloin maailman kamalin kohtalo olisi ollut viettää lauantai-ilta kotona tai jos jäisi paitsi jostain minne kaverit menevät. Tämä vaihe on selätetty jo vuosia sitten.

6 (1 of 1).jpg

dcg395 (1 of 1).jpg

Nautin omasta ajastani paljon ja esimerkiksi pitkän sosialisoinnin jälkeen huomaan kaipaavani omaa aikaa. Se fiilis kun saa tehdä mitä huvittaa, ei tarvitse puhua mitään jos ei huvita, ei miettiä muiden aikatauluja tai viihtymistä. Välittää vain ja ainoastaan omasta viihtymisestään. Näitä edellä mainittuja hetkiä ei lapsen myötä tietenkään ole yhtä paljon kuin ennen, mutta niitä on kuitenkin. Miehen seurassa voi myös nauttia omasta ajasta ja joskus haluamme iltaisin tehdä kumpikin omia juttujamme. Oikeastaan nyt omasta ajasta osaa ottaa ilon irti vieläkin enemmän kuin ennen lasta. Sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla, sillä se ei ole enää itsestäänselvyys.

dcg394 (184 of 207).jpg

dcg394 (168 of 207).jpg

Jotkut ihmiset taas eivät kaipaa niin paljon omaa aikaa. He saattavat nopeasti ahdistua- ja tylsistyä yksinolosta. Silti uskon, että yksinolo on tietyssä määrin hyväksi. Itse ainakin olen löytänyt ne omat suurimmat mielenkiinnon kohteeni olemalla yksin ja alkamalla tekemään. Jos olisin viettänyt kaiken sen ajan muiden seurassa, aktiviteettien suhteen olisi tullut tehtyä kompromisseja ja omat jutut olisivat voineet jäädä löytymättä. Tietysti jotkut tietävät pienestä pitäen oman juttunsa ja ovat jo varhaisessa vaiheessa löytäneet samoista asioista kiinnostuneet henkilöt ympärillen. Näin ei kuitenkaan ole kovin monella. Kiinnostuksen kohteet kun usein tuppaavat muuttuman iän myötä.

Jos et meinaa yksin ollessasi keksiä tekemistä ja et nauti siitä muutenkaan, mieti mikä tekee sinut iloiseksi ja saa hyvälle tuulelle. Jos et tiedä mistä pidät, on aika ottaa selvää! 🙂 Yksinoleminen on hyvä hetki tutustua itseensä ja ajatuksiinsa. Mistä minä pidän ja millainen tyyppi olen? Itsetuntemuksesta on hyötyä elämässä.

dcg394 (172 of 207).jpg

dsg202 (1 of 1).jpg

Nyt kun aloin asiaa miettimään, en ole nähnyt kenenkään kirjoittavan (ja harvemmin puhuvankaan) siitä että viihtyy melkein aina ihmisjoukossa eik yksinään. Varmaan on aika luonnollista että kaikki kaipaavat yksinoloa? Tai sitten tällaiset tyypit ovat kokoajan menossa eivätkä ehdi kirjoittelemaan sellaisia tekstejä tai keskustella moisista? 🙂 Viihdytkö sinä yksinäsi? 🙂

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

***

As a kid, I often spent my time alone. I liked to play- and read books on my own. Nowadays I still want be alone sometimes. After being long times with many new people, I sometimes feel myself tired. I love that feeling when you can do whatever you what and take care only about yourself for a while.

Now when we have a kid, I don’t have time for myself as much than before. But now I really can take the pleasure out of it! When I’m alone I often write this blog, take pictures and film videos. Sometimes I read other’s blogs, go to the gym or something like that. When I’m alone I’m also wondering all kind of things, that mayde should not be on my mind when I’m with someone. I believe that to a certain extent being alone is good for all. When you’re alone, you get to know yourself better.

Do you enjoy being alone? 🙂


Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta