Omituiset unet x 3

unisieppari.jpg

Unet ovat mielestäni kiehtovia. Mietin välillä unen jälkeen, miksi näin juuri tällaista unta viime yönä. Unestahan on monia eri teorioita. Muistaakseni lukion psykologiassa esiteltiin kolme erilaista teoriaa. Ensimmäisen teorian mukaan unessa käsitellään päivän aikana näkemiämme ja kokemiamme asioita. Toisen teorian mukaan unissa harjoitellaan tosielämän tilanteita varten ja kolmas teoria väittää unien kertovan alitajuisista ja tiedostamattomista toiveista ja haluista. Googlasin aihetta ja huomasin, että teorioita taitaakin olla enemmän kuin sieniä sateella. Kertokaa jos teillä on jotain faktaa asiasta!

Omat uneni ovat joskus niin sekavia, etten osaa niitä oikeastaan selittää kellekään. En myöskään muista kaikkea unessa tapahtunutta, joka tekee siitä entistäkin sekavampaa. Toisinaan taas uneni ovat todella selkeitä ja saatan nähdä samantyyppistä unta monta kertaa vuosienkin ajan. Lapsena nämä unet toistuivat todella usein:

Muistatteko Jumanji-elokuvan? Näin lapsena todella usein siitä metsästäjästä painajaista, vuosi toisensa jälkeen. Onneksi silloin vielä pystyin ohjailemaan uniani ja saatoin sanoa metsästäjälle ”mä en oo enää mukana tässä” 😀 . Nykyään tämä ohjailutaito on kadonnut.

road (1 of 1).jpg

Toisessa unessa olen jalkakäytävällä, mutta on niin tuulista, että ajaudun kokoajan autotielle. Koitan roikkua katulampuissa kiinni, mutta joudun silti takaisin. Kun auto on tulossa, ryömin etanan vauhtia takaisin jalkakäytävälle. Juokseminen tai käveleminen oli mahdottomuus kyseisessä unessa.

Olen kotona ja minulla on kiire johonkin, mutta aina joku viivytys tulee, enkä pääsekään lähtemään. Vihdoin kun pääsen ovesta ulos, joudun palaamaan takaisin, koska olen unohtanut jotain. Loppujen lopuksi, en taida edes päästä koskaan perille.

kahvikuppi.jpg

Millaisia unia te näätte?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Omituiset unet x 3”

  1. Tää oli kiva, ite oon todella kiinnostunut unista ja näen joskus myös toistuvia unia yöstä toiseen. Mulla on itseasiassa ollut samantyyppinen postaus kehitteillä, jossa kerron vähän tarkemmin noista oudoista toistuvista unista 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta